DIY: Μάσκα μαλλιών για υγιή και λαμπερά μαλλιά

Φτιάξε τη μόνη σου στο σπίτι!
DIY: Μάσκα μαλλιών για υγιή και λαμπερά μαλλιά



Τα οφέλη της μάσκας μαλλιών στα μαλλιά σου, τα γνωρίζεις. Χρειάζεται μία με δύο φορές την εβδομάδα να κάνεις μια θεραπεία με μάσκα, αν θέλεις τα μαλλιά σου να είναι μαλακά και να δείχνουν υγιή και λαμπερά. Δεν χρειάζεται να ξοδεύεις περιττά χρήματα για να αγοράσεις μάσκες μαλλιών, που συχνά είναι ακριβές, γιατί μπορείς να φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι! Σιγουρέψου μόνο ότι έχεις μπανάνες, γιατί η μάσκα που θα φτιάξουμε, βασίζεται στο θαυματουργό αυτό φρούτο!

Αν τα μαλλιά σου είναι θαμπά, ξηρά και ταλαιπωρημένα. Αν η τρίχα σου είναι εύθραυστη και κάνεις συχνά ψαλίδα, πρέπει οπωσδήποτε να τη δοκιμάσεις! Γιατί οι μπανάνες έχουν όλα εκείνα τα συστατικά που χρειάζονται τα μαλλιά σου για να αποκτήσουν τη χαμένη λάμψη τους και να γίνουν μεταξένια, όπως  κάλιο, βιταμίνη B6, φυλλικό οξύ, κ.α. Το γάλα, που θα προσθέσουμε στη μάσκα μαλλιών που θα φτιάξουμε, θα δυναμώσει τα μαλλιά σου, εξαιτίας της πρωτεΐνης που περιέχει. Είναι ό,τι πρέπει αν έχεις τριχόπτωση! Το γαλακτικό οξύ θα απομακρύνει τις κατεστραμμένες τρίχες και τα νεκρά κύταρρα του δέρματος του κεφαλιού. Η μάσκα αυτή ταιριάζει σε όλους τους τύπους μαλλιών! Πάμε να τη φτιάξουμε;

Θα χρειαστείς:

  • 1-2 μπανάνες. Αν τα μαλλιά σου είναι πολύ μακριά, ίσως να χρειαστείς και 3
  • 500ml γάλα, ή γάλα καρύδας
  • Μέλι (προαιρετικά)

Πριν ξεκινήσουμε να τη φτιάχνουμε, θα ήθελα να σε ενημερώσω, ότι αν περισσέψει μείγμα για τα μαλλιά σου, μπορείς να το πιεις!

Ξεκινάμε! Καθάρισε τις μπανάνες και κόψε τις σε κομματάκια. Χτύπησέ τες στο μπλέντερ για να λιώσουν, ή απλά πίεσέ τες με ένα κουτάλι, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ύστερα, αρχίζεις να προσθέτεις σιγά σιγά γάλα, μέχρι να αραιώσει το πηχτό μείγμα σου, αλλά όχι να γίνει νερουλό. Φρόντισε να έχει τέτοια μορφή, ώστε να μπορεί να «κάτσει» στα μαλλιά σου.  Είναι έτοιμη!

Άπλωσέ τη σε όλο το μήκος των μαλλιών σου, ομοιόμορφα. Βάλε όση περισσότερη μάσκα γίνεται. Βεβαιώσου ότι έχεις απλώσει καλά το μείγμα παντού. Αν γεμίσεις τη μπανιέρα σου και χαλαρώσεις μέσα στο νερό, δε χρειάζεται να ανησυχείς αν θα λερώσεις. Αν όμως θέλεις να κάτσεις στον καναπέ ή στο γραφείο σου, τύλιξε τα μαλλιά σου με μια πετσέτα. Άφησέ τη να δράσει για 15 – 20 λεπτά και ύστερα ξέβγαλε τα μαλλιά σου πολύ καλά. Τρίψε τα καλά στο λούσιμο, ώστε να απομακρύνεις τη μάσκα. Λογικά, δε χρειάζεται να βάλεις conditioner. Αν δεις ότι τα μαλλιά σου έχουν ήδη μαλακώσει πολύ, μπορείς να το αποφύγεις.

Άφησέ τα να στεγνώσουν φυσικά. Μην τα ταλαιπωρήσεις με το πιστολάκι! Τα μαλλιά σου είναι τέλεια! Δεν είναι; 

Δες εδώ 7 μυστικά για να μεγαλώσεις ωραία!