10 tips για να προετοιμάσεις καλύτερα το σώμα σου πριν το γάμο

Διώξε το άγχος και το στρες και γίνε η πιο όμορφη νύφη.
10 tips για να προετοιμάσεις καλύτερα το σώμα σου πριν το γάμο



Απέμειναν λίγοι μήνες για το γάμο σου και θέλεις το σώμα σου να είναι σε φόρμα και να φαίνεσαι πιο όμορφη από ποτέ σε αυτή την μοναδική μέρα της ζωής σου; Διώξε το άγχος και το στρες που σε έχει πνίξει και με καλό προγραμματισμό -και όχι κόπο- πέτυχε τα αποτελέσματα που επιθυμείς.

Διάβασε 10 tips που θα σε βοηθήσουν να δείχνεις έτσι όπως εσύ έχεις ονειρευτεί στα σκαλιά της εκκλησίας:

Όρισε υγιεινούς και ρεαλιστικούς στόχους: «Όρισε στόχους που είναι έξυπνοι. Συγκεκριμένοι, εφικτοί, ρεαλιστικοί και χρονικά προσδιορισμένοι», λέει ο Αμερικανός personal trainer, Brett Hoebel. Μην πελαγώνεις. Αργά και σταθερά, μην έχοντας στο μυαλό σου ότι πρέπει αν χάσεις κάποιο συγκεκριμένο νούμερο κιλών. Ξεκίνα βάζοντας στόχο να τρέξεις μια συγκεκριμένη απόσταση και μέρα με τη μέρα το κίνητρο θα είναι μεγαλύτερο. Κάνε την αρχή.

Ζήτα παρέα από τους συνομήλικους σου: Ξεκίνα ένα πρόγραμμα γυμναστικής με μια φίλη σου ή ακόμα και την μητέρα σου. Από την στιγμή που προετοιμάζεστε για την ίδια ασχολία και έχετε τους ίδιους στόχους, η μία θα βοηθήσει την άλλη. Θα υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο και όρεξη για γυμναστική!

Χόρευε: Δεν προλαβαίνεις να πας γυμναστήριο; Δοκίμασε να χορεύεις το πρωί κατά την διάρκεια που ετοιμάζεσαι! Μπορείς να κάψεις 50 έως 100 θερμίδες, ενώ αν θέλεις να... ξεμουδιάσεις εν ώρα εργασίας, σήκω από την καρέκλα σου και ξεκίνα. Δεν είναι ντροπή και δεν ξοδεύεις καθόλου χρήματα!

Ενυδάτωση, ενυδάτωση ενυδάτωση: «Πιες νερό την ημέρα όσο είναι και το μισό του σωματικού σου βάρους!», υποστηρίζει ο διάσημος personal trainer του Hollywood, Jay Cardiello. Μένοντας ενυδατωμένη συγκρατάς το μεταβολισμό σου σε υψηλά επίπεδα, δίνοντας στον οργανισμό σου τα απαραίτητα καύσιμα για την προπόνηση σου!

Πρόσεξε τη διατροφή σου: Περίπου 80% της επιτυχίας για την φόρμα σου προέρχεται από την καλή διατροφή και το άλλο 20% είναι η άσκηση. Οπότε καταλαβαίνεις πως για να χάσεις βάρος θα πρέπει να μειώσεις την πρόσληψη θερμίδων. Με την κατανάλωση 500 λιγότερων θερμίδων την ημέρα, μπορείς να χάσεις 700 γραμμάρια περίπου την εβδομάδα, χωρίς καν άσκηση, υποστηρίζει ο Jay Cardiello.

Κοιμήσου περισσότερο: «Για να χάσεις βάρος, είναι σημαντικό να κοιμάσαι πολύ», λέει ο Αμερικανός fitness expert, Jim Karas. Όταν δεν είσαι ξεκούραστη η λεπτίνη και η γκρελίνη, δύο ορμόνες που ρυθμίζουν πόσο πλήρης νιώθεις, χάνουν την ισορροπία τους και σε κάνουν να πεινάς. Για να τις κρατήσεις σε χαμηλά επίπεδα και να τις ελέγχεις, πρέπει να κοιμάσαι ήρεμα 7 με 8 ώρες κάθε βράδυ.

Κράτησε ένα ημερολόγιο: Μην ανησυχείς, δεν χρειάζεται να γράφεις σε αυτό κάθε μέρα. Αντ᾽αυτού ξόδεψε λίγα λεπτά, κάθισε στον καναπέ σου μια μέρα που δεν νιώθεις καλά να πας στο γυμναστήριο και γράψε πως νιώθεις. Αντιστάσου σε κάτι λαχταριστό και με πολύ ζάχαρη και προσπάθησε να γράψεις ένα πρόγραμμα που θα σε ευχαριστήσει. Μελέτες δείχνουν πως οι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη απώλεια βάρους, όταν παρακολουθούν τα γεύματα τους και τα προγραμματίζουν σωστά.

Άλλαξε το πλάνο σου: Ο personal trainer Jay Cardiello υποστηρίζει πως οι μικρότερες προπονήσεις ξεκινούν το μεταβολισμό σου καλύτερα και μπορείς να κάψεις περισσότερο λίπος απ᾽ότι κάνουν οι μεγαλύτερες συνεδρίες. Είναι καλύτερα να γυμναστείς 3 δεκάλεπτα την ημέρα παρά 30 λεπτά συνεχόμενα.

Πρόσθεσε βάρη στη ρουτίνα σου: Η προπόνηση με τα βάρη θα σε βοηθήσει να συρρικνώσεις και να αντιμετωπίσεις καλύτερα τα σημεία που έχεις λίπος. Ξέφυγε από την ρουτίνα σου και χρησιμοποίησε τα. «Σε αντίθεση με την κοινή γνώμη που λέει ότι η προπόνηση δύναμης δεν βοηθά σε αυτό, η πραγματικότητα είναι ακριβώς η αντίθετη», υποστηρίζει ο Αμερικανός fitness expert, Jim Karas.

Πήγαινε για ψώνια: Ναι, πραγματικά! Αγόρασε ρούχα προπόνησης που θα τονίζουν τα σημεία που θέλεις να γυμνάσεις και κάνε τα ψώνια σου. Το κίνητρο θα είναι μεγάλο. Η συνεχής κίνηση θα σε βοηθήσει και θα είσαι σε θέση να δεις τον εαυτό σου με περισσότερη αυτοπεποίθηση, ενώ κάνεις την αγαπημένη σου συνήθεια!