Ενοχλητικοί πόροι; 8 πανεύκολα τρικ για να τους εξαφανίσεις

Εσύ ποιο απ' όλα θα δοκιμάσεις;
Ενοχλητικοί πόροι; 8 πανεύκολα τρικ για να τους εξαφανίσεις



Κάποιες από εμάς αν και φροντίζουμε το δέρμα μας, τρώμε σωστές τροφές, πίνουμε τακτικά νερό και επισκεπτόμαστε συχνά τον δερματολόγο, οι πόροι στο πρόσωπο μας δεν λένε να φύγουν.

Πριν τα βάλετε με τον ευατό σας και ρίξετε όλο το φταίξιμο πάνω σας, κάπου εδώ πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι οι πόροι και το μέγεθος τους είναι κληρονομικοί. Από εκεί και πέρα, τα 8 τρικ που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν γιατί όχι, να τους εξαφανίσετε.

8 τρικ για να πείτε bye bye στους πόρους :

1. Κάθε βράδυ οφείλετε να πλένετε το πρόσωπο σας :
Δεν υπάρχουν δικαιολογίες όσο κουρασμένες κι αν είστε, δεν πρέπει να κοιμάστε ποτέ με το make-up στο πρόσωπο σας. Ακόμα και αν το βγάζετε με τα ειδικά μαντηλάκια δεν αρκεί, ο καλύτερος τρόπος είναι να ρίχνετε άφθονο νερό έτσι ώστε όλα τα υπολείμματα να φεύγουν μια και καλή.

2. Χρησιμοποιείστε ένα toner, ως δεύτερο βήμα της ρουτίνας καθαρισμού σας :
Διαλέξτε εκείνο που είναι πλούσιο σε γαλακτικό και γλυκολικό οξύ έτσι ώστε αυτό να να ενισχύσει τους πόρους μετά τον καθαρισμό.

3. Κάντε απολέπιση με τον σωστό τρόπο :
H λάθος απολέπιση όπως είναι φυσικό φέρνει και λάθος αποτελέσματα. Η καλύτερη λύση είναι να απευθυνθείτε στους ειδικούς διότι μελετώντας το δέρμα σας, θα επιλέξουν την σωστή μέθοδο απολέπισης.

4. Δοκιμάστε μια μάσκα ειδική στην διάλυση των πόρων :
Τα Α υδροξύ οξέα που περιέχει η μάσκα, θα διαλύσουν τους δεσμούς που συγκρατούν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος στην επιφάνεια του και θα διεγείρει την ανάπτυξη νέων. Έτσι οι πόροι θα φαίνονται μικρότεροι.

5. Kαλό peeling :
H αισθητικός σας, ανάλογα με τον τύπο του δέρματος σας θα σας προτείνει και το peeling που σας ταιριάζει. Mια καλή επιλογή αν έχετε λιπαρό δέρμα είναι να δοκιμάσετε ένα peeling εμπλουτισμένο με σαλικυλικό και γλυκολικό οξύ. Τα αποτελέσματα θα είναι το λιγότερο θεαματικά.

6. Μην φεύγετε από το σπίτι χωρίς αντηλιακό προσώπου :
Tόσο η ακτινοβολία όσο και η ρύπανση, διασπούν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης στο δέρμα, κάνοντας το δέρμα πιο σφιχτό και τους πόρους να φαίνονται μεγαλύτεροι. Άρα μην ξεχνάτε ποτέ να βάζετε αντηλιακό για την γενικότερη προστασία σας.

7. Προσθέστε το primer στην ρουτίνα του μακιγιάζ :
Πριν απλώσετε το make-up σας, βάλτε το primer το οποίο ως βάση θα βοηθήσει το υπόλοιπο μακιγιάζ να βγει πετυχημένο χωρίς να επιβαρύνετε τους πόρους σας.

8. Σκεφτείτε να δοκιμάστε μια ειδική θεραπεία κατά τους πόρους :
Aν το πρόβλημα που έχετε είναι μεγάλο, τότε οι ειδικού θα σας προτείνουν την ειδική θεραπεία για το πρόσωπο σας που θα εξαφανίσει τους πόρους μια και καλή.

Μαύρα στίγματα; Διάβασε εδώ πως να τα αφαιρέσεις με μία μόνο κίνηση.