Έβγαλες πανάδες στο πρόσωπο από τον ήλιο; Δες πώς θα τις εξαφανίσεις!

Μη χάνεις λεπτό!
Έβγαλες πανάδες στο πρόσωπο από τον ήλιο; Δες πώς θα τις εξαφανίσεις!



Πανάδες: ξεφυτρώνουν εκεί που δεν τις περιμένεις, ακόμα και όταν είσαι σίγουρη πως έχεις κάνει όλα όσα πρέπει για να προστατέψεις την επιδερμίδα σου από τον ήλιο. Καμουφλαρισμένες πάνω στην μαυρισμένη επιδερμίδα, αποκαλύπτονται καθώς το μπρονζέ χρώμα υποχωρεί και μια ματιά στον καθρέφτη μπορεί να αποκαλύψει την άσχημη αλήθεια: πως επιστρέφοντας από τις διακοπές, κουβάλησες μαζί σου για σουβενίρ και μερικές αντιαισθητικές καφέ κηλίδες. 

Γρήγορα να θυμίσουμε πως οι πανάδες δημιουργούνται όταν τα κύτταρα που παράγουν μελανίνη απορρυθμίζονται, παράγουν περισσότερη από όσο είναι απαραίτητη και δεν κατανέμεται ομοιόμορφα στο δέρμα. Ο ήλιος είναι ένας από τους βασικούς ενόχους για την εμφάνιση καφέ κηλίδων (η κληρονομικότητα, η εγκυμοσύνη, οι ορμονικές διαταραχές, τα αντισυλληπτικά χάπια είναι επίσης ανάμεσα στις αιτίες) καθώς είναι εκείνος που ξυπνάει τα μελανοκύτταρα για να ξεκινήσουν να παράγουν μελανίνη.

Το μυστικό για να τις "σβήσεις" είναι να μην τις αφήσεις να εγκατασταθούν στο πρόσωπό σου. Οι εταιρείες καλλυντικών έχουν δημιουργήσει μικρά θαύματα για την αντιμετώπιση των καφέ κηλίδων και εμείς σου τα παρουσιάζουμε στην gallery που ακολουθεί, για να επιλέξεις εκείνο το προϊόν που ταιριάζει στις ανάγκες σου. 

Top tips

- Μην παραλείψεις να κλείσεις άμεσα ραντεβού με τον δερματολόγο σου, για να εκτιμήσει τον τύπο και το βάθος των κηλίδων σου- υπάρχουν περιπτώσεις που χρειάζονται ειδική δερματολογική θεραπεία πχ παλμικό λέιζερ, αποχρωματισμός με διαλύματα οξέων κλπ. 

- Πάντα μα πάντα να φοράς αντηλιακό, αν θέλεις να περιορίσεις σημαντικά τον κίνδυνο των καφέ κηλίδων και γενικά της πρόωρης γήρανσης. Το χειμώνα, προτίμησε μια έξυπνη κρέμα ημέρας με δείκτη προστασίας, ώστε με μία κίνηση να έχεις δώσει στην επιδερμίδα σου όλα όσα χρειάζονται για να είναι υγιής. 

- Τα treatments λεύκανσης είναι προτιμότερο να τα φοράς το βράδυ, γιατί είναι πολύ συμπυκνωμένες φόρμουλες και περιέχουν παράγοντες που είναι φωτοευαίσθητοι. Στις ειδικές σειρές λεύκανσης, θα βρεις κρέμες που μπορεις να φοράς και την ημέρα, με δείκτη προστασίας. 

Διάβασε ΕΔΩ το μαγικό tip για να εξαφανίσεις τα μαύρα στίγματα