Μόλις ξεκίνησες να βάφεσαι; Ποια καλλυντικά πρέπει να έχεις στο νεσεσέρ

Ένας μικρός οδηγός για να μην αγοράσεις άχρηστα πράγματα.
Μόλις ξεκίνησες να βάφεσαι; Ποια καλλυντικά πρέπει να έχεις στο νεσεσέρ



Αν δεν έχει βαφτεί ποτέ στη ζωή σου καταλαβαίνω ότι όλα τα καλλυντικά και οι τρόποι βαψίματος σου φαίνονται βουνό. Έτσι ένιωθα και εγώ όταν ξεκίνησα. Τόσες ξένες λέξεις, λέξεις που δεν είχα ξανακούσει ποτέ. Τόσα εργαλεία, τόσα προϊόντα! Σαν χτες θυμάμαι που έλεγα πως το να βάλεις ένα απλό foundation είναι πανδύσκολο. Για να τα πάρουμε όπως από την αρχή. Έχεις αποφασίσεις πως θέλεις να ξεκινήσεις με το μακιγιάζ. Ποια είναι τα πρώτα καλλυντικά που πρέπει να πάρεις λοιπόν; Σίγουρα τα highlighter, τα primer και τα μολύβια φρυδιών δεν είναι από τα επείγοντα.

 

Πρώτα απ' όλα πάρε ένα foundation. Το foundation θα δώσει ένα ομοιόμορφο χρώμα στο πρόσωπό σου με αποτέλεσμα να έχεις έναν καθαρό καμβά. Ό,τι βάψιμο και να κάνεις πάνω στο foundation θα είναι πιο ωραίο.

Προσωπικά οι σκιές μου φαίνονται πιο δύσκολες από ένα eyeliner. Θα σου πρότεινα λοιπόν να πάρεις ένα eyeliner σε μορφή τζελ που είναι πιο εύκολο.

Φυσικά μακιγιάζ χωρίς μάσκαρα δεν γίνεται! Είναι σαν να φοράς το τέλειο φόρεμα, έχεις βαφτεί, έχεις κάνει μανικιούρ-πεντικιούρ αλλά τα μαλλιά σου είναι άλουστα σε έναν κότσο. Δεν γίνεται, δεν ταιριάζει! Γι' αυτό κάθε φορά που βάφεσαι βάλε και μάσκαρα.

Επειδή με το foundation χάνεις το φυσικό χρώμα των μήλων σου φρόντισε να έχεις ένα ρουζ στο νεσεσέρ σου.

Τέλος, το κραγιόν είναι αυτό που αλλάζει όλο το ύφος. Ξεκίνησε με κάποια nude χρώματα και σιγά σιγά πήγαινε στα πιο έντονα.