8 συμβουλές για το primer που πρέπει να γνωρίζεις

Βάλε το primer στην ρουτίνα ομορφιάς σου για τέλεια αποτελέσματα.
8 συμβουλές για το primer που πρέπει να γνωρίζεις



Το primer είναι ένα προϊόν ομορφιάς που δεν δέχεται τόση προσοχή και αγάπη από τις γυναίκες. Πολλές νομίζουν πως δεν είναι αναγκαίο ή απλά δεν γνωρίζουν την ύπαρξη και την χρησιμότητά τους ενώ το primer κάνει τεράστια διαφορά. Καιρός λοιπόν να αλλάξεις νοοτροπία αν ανήκεις και εσύ στις προηγούμενες κατηγορίες και να διαβάσεις τις παρακάτω συμβουλές για να βάλεις το primer στην ρουτίνα σου.

 

► Ο σκοπός του primer είναι να προετοιμάσει την επιδερμίδα για το μακιγιάζ ώστε να είναι λεία η επιφάνεια αλλά και να κρατήσει τα προϊόντα στην θέση τους. Όταν βάζεις πολύ ποσότητα πετυχαίνεις το αντίθετο αποτέλεσμα γιατί τα προϊόντα θα συσσωρευτούν όλα στις γραμμές του προσώπου.

► Βάλε το primer κάτω από το concealer μιας και έχει την τάση να συσσωρεύεται και εκείνο στις ρυτίδες έκφρασης. Όσο και να πουδράρεις κάτω από τα μάτια σου κάποια στιγμή το concealer θα μετακινηθεί.

► Δοκίμασε και τα primer με χρώμα γιατί μπορεί να δουλεύουν καλύτερα στο πρόσωπο σου. Η αλήθεια είναι πως θα δυσκολευτείς λίγο παραπάνω να βρεις ένα τέτοιο αλλά αξίζει τον κόπο.

► Υπάρχουν και primer για τις βλεφαρίδες. Βγαίνουν σε μορφή μάσκαρα και είναι συνήθως άσπρα αν και το χρώμα βγαίνει κυρίως διαφανές στις βλεφαρίδες. Βάζοντας primer στις βλεφαρίδες μπορείς να αποκτήσεις πιο μακριές βλεφαρίδες αλλά και όγκο.

► Αν έχεις ακμή πρέπει να προσέχεις τι primer θα χρησιμοποιήσεις για να αποφύγεις τους ερεθισμούς. Ζήτησε την βοήθεια της πωλήτριας προτού αγοράσεις κάποιο.

► Υπάρχουν και primer για τα χείλη που είναι ιδανικά για τα έντονα χρώματα, κυρίως σε ματ υφή. Βάζοντας το primer πριν το κραγιόν δεν ξεραίνονται τα χείλη σου και μένει περισσότερες ώρες σταθερό.

► Το primer αφήνει μια υφή που κολλάει λίγο γι' αυτό φρόντισε όταν τελειώσεις με το foundation να περάσεις μια πούδρα. Με αυτόν τον τρόπο φέρνεις και πάλι την ισορροπία.

► Επειδή υπάρχουν διάφορα primer για διάφορους τύπους επιδερμίδας πρέπει να προσέξεις τι ανάγκες έχεις εσύ. Μην εμπιστευτείς στα τυφλά την φίλη σου που σου πρότεινε ένα τέλειο που έχει βρει γιατί αν έχεις αντίθετο τύπο δέρματος, δεν θα δουλέψει σε σένα.