Κακές συνήθειες που ξέρεις ότι έχεις αλλά δεν αντιμετωπίζεις

Δες εδώ γιατί πρέπει να τα αποφύγεις όλα!
Κακές συνήθειες που ξέρεις ότι έχεις αλλά δεν αντιμετωπίζεις



Όλες έχουμε κάποιες κακιές συνήθειες, άλλες που ξέρουμε ότι είναι λάθος και άλλες που απλά δεν γνωρίζαμε ότι είναι λάθος. Καλό είναι όμως να ξέρεις όλες τις κακιές συνήθειες για να φροντίζεις τον εαυτό σου σωστά. Δεν πειράζει αν τις κάνεις μία φορά στο τόσο αλλά ήξερες ότι δεν κάνει να φοράς κάθε μέρα αδιάβροχη μάσκαρα; Δες εδώ ποιες άλλες συνήθειες μπορεί να κάνεις λάθος.

 

ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Το πρόσωπό σου το ενυδατώνεις με την κρέμα του προσώπου και το σώμα σου με την κρέμα σώματο. Τον λαιμό πως τον ενυδατώνεις; Μην ξεχνάς αυτό το επίσης σημαντικό σημείο που χρειάζεται ενυδάτωση.

Πρέπει οπωσδήποτε να καθαρίζεις καλά το πρόσωπό σου το βράδυ. Ξέρεις ότι δεν είναι καλό να κοιμάσαι βαμμένη αλλά ξέρεις τον λόγο; Είναι πολύ πιο πιθανόν να ξηραθεί η επιδερμίδα σου και να αποκτήσεις σπυράκια. Πλένοντας καλά το πρόσωπο φεύγουν και όλα τα βακτήρια οπότε θα έχεις ένα τέλειο λαμπερό δέρμα.

Νομίζεις ότι επειδή δεν έχεις ακόμα ρυτίδες δεν πρέπει να χρησιμοποιείς αντιρυτιδική κρέμα; Κάνεις λάθος. Η πρόληψη είναι πολύ πιο εύκολη από την αντιμετώπιση. Ξεκίνησε να βάζεις μερικές μέρες την εβδομάδα, αν θέλεις και το έχεις ανάγκη μπορείς να βάλεις και παραπάνω μέρες.

ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Οι αδιάβροχες μάσκαρα περιέχουν λιγότερες θρεπτικές ουσίες ακριβώς για τον λόγο ότι πρέπει να αντιστέκονται στο νερό. Αν βάζεις κάθε μέρα μπορεί να χάσεις αρκετές τρίχες ειδικά κατά τη διάρκεια του ντεμακιγιάζ γιατί χρειάζεται περισσότερο τρίψιμο.

Μην βγάζεις βιαστικά τα φρύδια σου γιατί μπορείς να πιάσεις τρίχες που δεν ήθελες να πιάσεις οι οποίες να μην ξαναβγούν ποτέ. Καλύτερα να το κάνεις μια άλλη φορά που θα έχεις χρόνο.

Δεν κάνει να βάζεις κάθε μέρα μολύβι ματιών στην υγρή γραμμή στα βλέφαρα. Για να πας μια φορά βόλτα ή σε κάποιο πάρτυ, συγχωρείται αλλά η καθημερινή χρήση του αυξάνει τις πιθανότητες να πάθεις κάποια μόλυνση.

ΜΑΛΛΙΑ

Αν λατρεύεις τις αλογοουρές φρόντισε να αλλάζεις τακτικά το ύψος γιατί το λαστιχάκι μπορεί να αποδυναμώσει τα μαλλιά με αποτέλεσμα να σπάνε.

Μην κάνεις χτενίσματα τόσο σφιχτά γιατί θα προκαλέσεις πονοκέφαλο στον εαυτό σου αλλά και οι πίεση παραείναι μεγάλη για τους θύλακες της τρίχας.

Όταν τα μαλλιά σου είναι βρεγμένα τείνουν να είναι και πιο άγρια. Πρόσεξε λοιπόν όταν θα τα χτενίζεις γιατί οι τρίχες θα σπάνε εύκολα.