5 λόγοι για να μην κοιμάσαι μακιγιαρισμένη

Ναι είναι βαρετό πολλές φορές αλλά ΠΡΕΠΕΙ να ξεβάφεσαι πάντα.
5 λόγοι για να μην κοιμάσαι μακιγιαρισμένη



Ξέρεις ότι πρέπει να ξεβάφεσαι πριν πέσεις για ύπνο αλλά καμιά φορά είσαι τόσο κουρασμένη που δεν το κάνεις τελικά. Υπάρχουν όμως και τρομακτικές συνέπειες που θα σε κάνουν να μην ξανακοιμηθείς με το μακιγιάζ σου.

Τα υπολείμματα από σκιές ματιών μπορεί να φράξουν τους μικρούς αδένες και τους θύλακες των τριχών στα βλέφαρα προκαλώντας διάφορες λοιμώξεις.

Αν το foundation σου βασίζεται στο λάδι μπορεί να κλείσει τους πόρους σου στη ζώνη Τ ή ακόμα χειρότερα να αποκτήσεις βακτηριακή λοίμωξη.

Όταν κοιμάσαι με τη μάσκαρα και το eyeliner μπορεί να μπει και στα μάτια σου προκαλώντας ερεθισμό. Είναι επίσης πολύ πιθανό έτσι όπως θα ξεβάψει η μάσκαρα τρίβοντας το πρόσωπο στο μαξιλάρι, να χάσεις και αρκετές βλεφαρίδες.

Το μακιγιάζ κρατάει τις βρωμιές, το λάδι και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος τα οποία μπορούν να φράξουν τους πόρους σου. Έτσι γεμίζει το πρόσωπό σου σπυράκια και πάρα πολλά μαύρα στίγματα.

Εκτός ότι υπάρχει μεγάλη περίπτωση να καταπιείς το κραγιόν σου, το κερί που περιέχει σε πολλά χρώματα μπορεί να οδηγήσει σε φραγμένους πόρους γύρω από το στόμα σου με αποτέλεσμα να γεμίσεις από σπυράκια και μαύρα στίγματα.