Κοιμάσαι χωρίς να ξεβάφεσαι; Δεν καθαρίζεις το κινητό σου;

Και άλλες 9 beauty συνήθειες που κάνουν κακό στο δέρμα σου (και δεν το ήξερες;)
Κοιμάσαι χωρίς να ξεβάφεσαι; Δεν καθαρίζεις το κινητό σου;



Όλες θέλουμε να έχουμε λαμπερό, καθαρό δέρμα χωρίς σπυράκια και μαύρα στίγματα! Ζητάμε πολλά; 
Και πως θα γίνει αυτό; Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Ας δούμε τι κάνουμε λάθος και δεν έχουμε καθαρό δέρμα. Γιατί καθημερινά κάνουμε fail το ένα πίσω από το άλλο. Και είναι απλές beauty συνήθειες. 

Ιδού:
1. Koιμάσαι χωρίς να ξεβαφτείς; Fail!
Ξέρω, ξέρω. Είχες μια δύσκολη ημέρα, ήσουν πάρα πολύ κουρασμένη και δεν είχες κουράγιο να ξεβαφτείς. Έπεσες στα καθαρά σεντόνια σου με makeup, μάσκαρα...
Φίλη μου όσο κουρασμένη και αν είσαι πρέπει να μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία. Γιατί αλλιώς το δέρμα σου δεν αναπνέει και βγάζεις περισσότερα σπυράκια. (Ααα, έτσι εξηγείται η τελευταία έξαρση!)

2. Το ΠΑΡΑ-κάνεις με την απολέπιση.
Κανονικά κάνεις απολέπιση max μια φορά την εβδομάδα. Εσύ αντί γι΄αυτό κάνεις σχεδόν κάθε μέρα, που φυσικά δεν κάνει. Αυτό που καταφέρνεις είναι να κάνεις ΥΠΕΡ-ευαίσθητο το δέρμα σου.

3. Σπας τα μαυράκια.
Νομίζεις πως καθαρίζεις το δέρμα σου από τα μαύρα στίγματα. Όμως αυτή τη διαδικασία πρέπει να στην κάνει κάποιος ειδικός. Εσύ μπορεί να κάνεις ζημιά. 

4. Τρως πολλή ζάχαρη.
Μάλλον δεν το ξέρεις αλλά η πολλή ζάχαρη γερνάει το δέρμα σου. Πρέπει να έχεις ένα μέτρο στην κατανάλωσή της ή καλύτερα να την κόψεις μαχαίρι. Βρες αντικατάστατό της!

5. Κάνεις με καυτό νερό μπάνιο.
Το καυτό νερό όσο και αν σε ξεκουράζει και αν σε χαλαρώνει, κάνει κακό στο δέρμα. Ανοίγει τους πόρους και προκαλεί κοκκινίλες. Κάνε μπάνιο με χλιαρό νερό.

6. Δεν κοιμάσαι αρκετά.
Πρέπει να κοιμάσαι τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα. Ειδικά αν πέσεις για ύπνο πριν τις 12 το βράδυ, οι ειδικοί λένε πως είναι σαν να κάνεις φυσικό lifting! Τέλειο;

7. Δεν καθαρίζεις το κινητό σου.
Ξέρεις πως το κινητό είναι εστία μικροβίων. Το ακουμπάς παντού και μετά το βάζεις στο πρόσωπό σου. Θα πρέπει κάθε μέρα να το καθαρίζεις με ένα αντισηπτικό μαντιλάκι. Ή μπορείς να μιλάς με ακουστικά.

8. Το ίδιο ισχύει και με τα γυαλιά ηλίου σου!

9. Μην ξεχνάς να φοράς τα γυαλιά ηλίου σου!
Προστατεύουν εκτός από τα μάτια σου και την περιοχή κάτω από τα μάτια σου και δεν κάνουν ρυτίδες από τον ήλιο. Πες μου ότι δεν το ήξερες;

Δες εδώ ποια είναι τα προϊόντα που δεν πρέπει να αποχωριστείς αυτό το καλοκαίρι!