Φοράς γυαλιά; Αυτά τα βασικά tips μακιγιάζ σε ενδιαφέρουν!

Μικρά μυστικά που κάνουν τη διαφορά
Φοράς γυαλιά; Αυτά τα βασικά tips μακιγιάζ σε ενδιαφέρουν!



Τι μπορείς να κάνεις με το makeup που κάνει "τρύπα" στην περιοχή της μύτης όπου ακουμπάει ο σκελετός των γυαλιών σου; Πώς μπορείς να αντιστρέψεις το εφέ των φακών που κάνουν τα μάτια σου να δείχνουν μικρότερα; Υπάρχουν σκιές που είναι απαγορευτικές για όσες από μας φοράνε γυαλιά; 

Τις απαντήσεις σε όλα αυτά μαζί με έξυπνα tricks μακιγιάζ, δίνουν δύο διάσημοι makeup artists: ο Troy Surratt και η Bobbi Brown - για ρίξε μια ματιά: 

1. Προτίμησε ένα long lasting makeup

Η Bobbi Brown προτείνει να χρησιμοποιείς makeup μόνο όταν είναι απαραίτητο και, αν μπορείς, να αποφεύγεις να το απλώνεις πάνω στη μύτη σου. Αν όμως χρειάζεσαι οπωσδήποτε κάλυψη σε αυτή την περιοχή, ο Troy Surratt προτείνει να χρησιμοποιήσεις μια long lasting φόρμουλα και από πάνω να περάσεις ένα χαρτάκι κατά της λιπαρότητας, ώστε να πάρει ακόμα και το τελευταίο ίχνος ελαίου και να αφήσει μόνο τα pigments. 

2. Σβήσε τις σκιές

Οι μαύροι κύκλοι συνήθως γίνονται περισσότερο αισθητοί όταν φοράς τα γυαλιά σου, οπότε εδώ χρειάζεσαι στρατηγική: συνδύασε ένα corrector και ένα concealer, ώστε να εξουδετερώσεις την δυσχρωμία και να δώσεις φως στην περιοχή κάτω από τα μάτια, συμβουλεύει η Bobbi Brown. Μπορείς επίσης να ρίξεις στο νεσεσέρ σου ένα concealer με μικρομόρια λάμψης, όπως το all time classic Touche Eclat του YSL, που διαχέει ομοιόμορφα το φως. 

3. "Άνοιξε" τα μάτια σου

Αν οι φακοί των γυαλιών σου κάνουν τα μάτια σου να δείχνουν μικρότερα, δεν έχεις παρά να δώσεις ένταση στα μάτια σου δημιουργώντας ένα μπρονζέ smoky eye, προτείνει η Bobbi Brown. Επίσης, καλό είναι να εξασκηθείς με το ψαλιδάκι για βλεφαρίδες γιατί είναι ένα ακόμα όπλο σου για ανοιχτό βλέμμα- και βέβαια, βρες την ιδανική μάσκαρα για το σχήμα των βλεφαρίδων σου και άπλωσε αρκετές στρώσεις. 

4. Φέρε ισορροπία

Στην περίπτωση που οι φακοί κάνουν τα μάτια σου να δείχνουν μεγαλύτερα, και αυτό δεν σου αρέσει, κρατώντας το μακιγιάζ τους απλό και φυσικό, κάνεις λιγότερο αισθητό το εφέ, εξηγεί ο Troy Surrat. Για παράδειγμα, προτίμησε μια μάσκαρα που δίνει μήκος και διαχωρισμό (όχι όγκο και δραματικό αποτέλεσμα), ώστε να έχεις έναν βαθμό έντασης στο βλέμμα αλλά ταυτόχρονα να επιτύχεις μια ισορροπία. 

5. Διάλεξε έξυπνα αποχρώσεις 

Αν θέλεις να αναδείξεις το χρώμα των ματιών σου, ακολούθησε τη συμβουλή της Bobbi Brown: στα μπλε μάτια ταιριάζουν οι ψυχροί, γκρι και μοβ τόνοι, στα πράσινα οι γήινοι και στα καστανά οι ζεστές αποχρώσεις όπως το χακί και το σοκολά. Μπαλαντέρ σου θα είναι μια σκιά στο χρώμα της σαμπάνιας που ταιριάζει σε όλα τα χρώματα ματιών και φωτίζει το βλέμμα.