Ο δεκάλογος των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια: Πώς θα τους αντιμετωπίσεις

Εδώ θα βρεις και τα αγαπημένα μας concealer.
Ο δεκάλογος των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια: Πώς θα τους αντιμετωπίσεις



Φυσικά και δεν είναι ωραίο να έχεις μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια λόγω αϋπνίας, αλλεργίας ή λόγω hungover. Ευτυχώς υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αντιμετωπίσεις τις ενοχλητικές σακούλες κάτω από τα μάτια. Το #FollowMe συγκέντρωσε τις δέκα καλύτερες συμβουλές για να ξεφορτωθείς τους μαύρους κύκλους.

 

● Αν η περιοχή κάτω από τα μάτια σου είναι συνεχώς ξηρή δεν βοηθάς τους μαύρους κύκλους. Φρόντισε να ενυδατώνεις συνέχεια την περιοχή με μια κρέμα ματιών.

● Είναι απλό. Όσο πιο πολύ νερό πίνεις τόσο πιο λαμπερή και υγιής επιδερμίδα θα αποκτήσεις και αυτό ισχύει και για τους μαύρους κύκλους.

● Πρώτα πρέπει να “διορθώνεις” το χρώμα των μαύρων κύκλων και μετά να βάλεις concelear. Δεν είναι τυχαίο που υπάρχουν χρωματιστά concealer ή αλλιώς corrector στην αγορά. Τα χρώματα που θα συναντήσεις είναι το πράσινο, ροζ και κίτρινο. Αυτά είναι τα συμπληρωματικά χρώματα που εξουδετερώνουν το χρώμα των μαύρων κύκλων.

● Προτίμησε το υγρό concealer που δεν είναι τόσο παχύ όσο ένα στικ. Το αποτέλεσμα του στικ κάτω από τα μάτια απλά τονίζει το πρόβλημά σου γιατί εισχωρεί πολύ πιο εύκολα στις λεπτές γραμμές.

● Πάντα να σταθεροποιείς το concealer κάτω από τα μάτια με λίγη πούδρα. Κατά τη διάρκεια της ημέρα το μακιγιάζ κάτω από τα μάτια μετακινείται μιας και λόγω εκφράσεων χρησιμοποιείς όλους τους μύες με αποτέλεσμα το concealer να μαζευτεί στις λεπτές γραμμές.

● Το καλύτερο εργαλείο για να απλώσεις το corrector και το concealer κάτω από τα μάτια δεν είναι ούτε το πινέλο ούτε τα δάχτυλά σου. Είναι το σφουγγαράκι σε σχήμα αβγού με μύτη. Με ταμποναριστές κινήσεις θα καλύψεις τους μαύρους κύκλους χωρίς να αποκτήσεις μια παχιά στρώση κάλυψης.

● Προτίμησε προϊόντα που περιέχουν καφεΐνη. Η καφεΐνη βοηθάει να ξεπρηστούν οι σακούλες κάτω από τα μάτια.

● Πάντα να ξεβάφεσαι καλά γιατί τα υπολείμματα του μακιγιάζ είναι αυτά που τονίζουν ακόμα περισσότερο το πρόβλημά σου.

● Αν έχεις κάποιο concealer που σε δυσκολεύει να το αναμίξεις στην υπόλοιπη βάση σου μπορείς να φτιάξεις ένα μείγμα με κρέμα ματιών. Έτσι θα είναι πολύ πιο εύκολο να το στρώσεις.

● Μπορεί να θέλεις και εσύ ατή τη φωτεινότητα κάτω από τα μάτια αλλά το ανοιχτόχρωμο concealer δεν είναι καλή ιδέα. Θα φαίνεσαι ακόμα πιο κουρασμένη απ' ότι ήδη έδειχνες. Χρειάζεσαι ένα concealer ακριβώς στο χρώμα της επιδερμίδας σου.

Διάβασε επίσης:

Φυσικό μακιγιάζ: Είσαι καλεσμένη σε γάμο; Κάνε και εσύ το μακιγιάζ της Θωμαή Απέργη