Ομορφιά χωρίς νυστέρι. Είναι εφικτό;

Οι αισθητικοί απαντούν και προτείνουν λύσεις για να αποφύγεις το χειρουργείο.
Ομορφιά χωρίς νυστέρι. Είναι εφικτό;



Από τη μία νιώθεις τις αλλαγές που αφήνει πάνω σου το πέρασμα του χρόνου, όμως από την άλλη η ιδέα μίας χειρουργικής επέμβασης σε φοβίζει. Κατά καιρούς έχουμε ακούσει για διάφορες θεραπείες που υπόσχονται μια πιο νεανική επιδερμίδα χωρίς νυστέρι. Είναι όμως αυτό εφικτό; Τα μέλη του Συλλόγου Επαγγελματιών Αισθητικών Ελλάδας (ΣΕΠΑΕ) έχουν να μας προτείνουν διάφορους τρόπους αντιγήρανσης που έχουν στα χέρια τους με την εξέλιξη της τεχνολογίας και της κοσμητολογίας.

Μεσοθεραπεία: Μας επιτρέπει την διείσδυση απαραίτητων συστατικών για το δέρμα (υαλουρονικού οξέως, βιταμινών και συσφικτικών ορών) με ταυτόχρονη διέγερση των ινοβλαστών (κολλαγέννεση).

RF (ραδιοσυχνότητες): Μονοπολική ή διπολική, μας βοηθάει στην διέγερση των ινοβλαστών  ώστε να παραχθεί κολλαγόνο και ελαστίνη και να έχουμε ένα αποτέλεσμα lifting σε πρόσωπο και σώμα.

Peelings: Με την εξέλιξη της επιστήμης πλέον διαθέτουμε οξέα νέας γενιάς ή αλλιώς συστήματα αναδόμησης του δέρματος, που περιέχουν εκτός από οξέα, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που είναι βραδείας αποδέσμευσης και δεν είναι καθόλου επιθετικά για το δέρμα όπως τα ιατρικά χημικά peelings. Τα αποτελέσματα είναι ενυδάτωση, λέπτυνση γραμμών και ρυτίδων, λεύκανση και πάχους του χορίου.

Προϊόντα νέας γενιάς που είναι εμπλουτισμένα με οξέα, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που με τη βοήθεια της νανοτεχνολογίας διεισδύουν στο δέρμα. 

Αντηλιακές κρέμες: η χρήση του αντηλιακού προϊόντος πρέπει να γίνεται όλο το χρόνο και ειδικά για τους μήνες Μάρτιο με Οκτώβριο όπου οι ακτίνες του ηλίου πέφτουν κάθετα στο δέρμα. Το μυστικό για τη σωστή χρήση του αντηλιακού είναι η επανάληψή του κάθε 2-3 ώρες όταν εκτίθεσαι συνεχόμενα στον ήλιο. Προτίμησε αντηλιακά με φυσικούς δείκτες.

Τι μπορείς να κάνεις στην καθημερινότητά σου:

-Μείωσε του αλκοόλ

-Διέκοψε το κάπνισμα (ή ελάττωσέ το)

-Πίνε πολύ νερό

-Η σωστή διατροφή βοηθάει ιδιαίτερα όταν τρως πολλά φρούτα και λαχανικά

-Χρησιμοποίησε τα σωστά προϊόντα για το δέρμα σου. H αισθητικός σου θα σε βοηθήσει σε αυτό!

Όπως διατύπωσε πρώτος  ο Ιπποκράτης «Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν». Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία !