Σε κάνουν (πολύ) πιο μεγάλη από ό,τι είσαι; Μπορεί να φταίει το μακιγιάζ σου!

Άσε κάτω το κραγιόν σου... τώρα!
Σε κάνουν (πολύ) πιο μεγάλη από ό,τι είσαι; Μπορεί να φταίει το μακιγιάζ σου!



Αν υπάρχει ένα πράγμα που όλες ζητάμε από τα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιούμε, είναι να δείχνουμε φρέσκες και λαμπερές. Όσο τα προϊόντα skincare παίρνουν το χρόνο τους για να κάνουν τη δουλειά τους και να κρατήσουν το δέρμα μας στην καλύτερη κατάσταση, το μακιγιάζ δίνει όλες τις λύσεις για νεανικό, φωτεινό, sexy πρόσωπο μέσα σε δευτερόλεπτα. Αυτό, αν ξέρεις να φορέσεις σωστά το κάθε προϊόν, γιατί αλλιώς... το μακιγιάζ σου μπορεί να στραφεί εναντίον σου και να σου προσθέσει χρόνια, που δεν θέλεις! 

Δες, λοιπόν, τα 4 πιο συχνά λάθη που κάνουμε στο μακιγιάζ και απόφυγε τις παγίδες: 

 

1. Το χρώμα του makeup που χρησιμοποιείς δεν είναι το σωστό

Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξεις την απόχρωση που γίνεται ένα με τον τόνο της επιδερμίδας σου αλλιώς... δεν ξεκινάς σωστά! Αν το makeup σου είναι πιο ανοιχτόχρωμο από το δέρμα σου, θα κάνει το πρόσωπό σου να φαίνεται χλωμό, χωρίς ζωντάνια ενώ αν είναι πιο σκούρο, τότε θα "τραβήξει" τα χαρακτηριστικά σου προς τα κάτω, το πρόσωπό σου θα δείχνει θαμπό, σα να είσαι πολλά χρόνια μεγαλύτερη από την ηλικία σου! Αφιέρωσε, λοιπόν, χρόνο για να βρεις την κατάλληλη απόχρωση για σένα: πάντα να δοκιμάζεις το makeup που προκειται να βάλεις στο νεσεσέρ σου, μην αρκείσαι το χρώμα που βλέπεις μέσα από την διάφανη συσκευασία του. Άπλωσέ το κατά μήκος του προσώπου σου, από τα ζυγωματικά μέχρι την γραμμή της κάτω γνάθου και ποτέ πάνω στο χέρι σου, ή στην εσωτερική πλευρά του καρπού σου. 

2. Προσοχή στο σκούρο κραγιόν

Μπορεί να είναι trendy και να δείχνει sexy στα χείλη των stars και στα catwalks αλλά αν δεν ξέρεις να το φορέσεις, οι πιθανότητες είναι πως το αποτέλεσμα δεν θα σε κολακεύει γιατί οι σκούρες αποχρώσεις κάνουν τα χείλη να δείχνουν πιο μικρά και λιγότερο γεμάτα. Προτίμησε τις universal αποχρώσεις στα κραγιόν, όπως οι τόνοι του ροζ και του nude, και πέρασε από πάνω μια στρώση lip gloss που κάνει τα χείλη να δείχνουν λαμπερά και πιο γεμάτα. Αν θέλεις οπωσδήποτε να φορέσεις ένα σκούρο κραγιόν, απόφυγε την ματ υφή που κάνει τα χείλη να δείχνουν flat, και προτίμησε πιο διάφανες, ενυδατικές υφές ή lip stains. 

3. Τα μάτια σου στη γραμμή! 

Όσο εύκολο κιαν είναι να κάνεις μια γραμμή στα γρήγορα κάτω από τα μάτια, απόφυγέ το! Το μόνο που καταφέρνεις είναι να κάνεις τα μάτια σου να δείχνουν πιο μικρά, και το βλέμμα σου "πεσμένο". Βρες το κατάλληλο eyeliner για σένα, ξεκίνησε να τονίζεις και το πάνω βλέφαρο κάνοντας μια λεπτή γραμμή (με φορά προς τα έξω και πάνω) και θα δεις αμέσως τη διαφορά στον καθρέφτη σου: τα μάτια σου θα δείχνουν πιο ανοιχτά και μεγάλα, το πρόσωπό σου πιο φωτεινό. 

4. Το blush or not to blush? 

Όσο και να βιάζεσαι, μην φύγεις από το σπίτι χωρίς να ζεστάνεις το πρόσωπό σου με λίγο ρουζ- αλλιώς το πρόσωπό σου θα δείχνει άτονο, flat. Απόφυγε τις σκούρες αποχρώσεις αν δεν κατέχεις την τέχνη του contouring και προτίμησε τόνους του ροζ αν έχεις ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα ή του ροδακινί αν είναι σταρένια. Και κάτι βασικό για την εφαρμογή, που αμέσως κάνει το πρόσωπο να δείχνει νεανικό και φρέσκο: το ρουζ απλώνεται ψηλά στα ζυγωματικά και με φορά προς τα έξω, προς τους κροτάφους, δηλαδή, και όχι κάτω από τα ζυγωματικά, στο βαθούλωμα που κάνουν τα μάγουλα όταν τα ρουφάς.

Διάβασε ακόμα

Μαγικά tricks για μακριές και πυκνές βλεφαρίδες χωρίς extension!

Μυστικά του Hollywood: Δες τι κάνουν 5 διάσημες το βράδυ για να λάμπουν το επόμενο πρωί