Τέλεια χείλη: 5 tips για να τα αποκτήσεις

Δες τι έχει να σου πει η αγαπημένη makeup artist των stars, Charlotte Tilbury
Τέλεια χείλη: 5 tips για να τα αποκτήσεις



Καθώς ετοιμαζόμουν να γράψω αυτό το θέμα, άνοιξα το νεσεσέρ μου. Βρήκα μέσα 5 κραγιόν- κάθε ένα έπαιξε τον τελευταίο χρόνο τον ρόλο του αγαπημένου μου, με το Rouge Coco, Roussy της Chanel να είναι αυτό που φόρεσα περισσότερο αυτό το καλοκαίρι- και φοράω ακόμα. Δεν ξέρω αν ποτέ θα καταλήξω να βρω το one and only (και εδώ που τα λέμε λατρεύω αυτό το ταξίδι στα χρώματα και τις υφές των κραγιόν και δεν θέλω να τελειώσει) αλλά για ένα είμαι σίγουρη πως όλες μας χρειαζόμαστε: να ξέρουμε τον τρόπο να φοράμε σωστά το κραγιόν μας και αυτός δεν είναι σίγουρα μια-δυο βιαστικές κινήσεις με το tube πάνω στα χείλη μας. 

Μία από τις πιο διάσημες makeup artists του Hollywood, η Charlotte Tilbury, που κυκλοφόρησε πρόσφατα δική της σειρά καλλυντικών, μίλησε στο refinery29 και αποκάλυψε τα σωστά βήματα για να αποκτήσουμε ζουμερά, sexy χείλη: 

1. Κάνε προετοιμασία

Μπορεί να σου φαίνεται περιττό, όμως είναι απολύτως βασικό βήμα: ενυδάτωσε τα χείλη σου πριν φορέσεις το κραγιόν σου. Άπλωσε ένα lip balm με ενυδατικούς παράγοντες που θα προστατέψει τα χείλη, θα τα κάνει να δείχνουν πιο ζουμερα και θα εξασφαλίσει την απαλότητά τους, ώστε να έχεις την τέλεια βάση για να απλώσεις το κραγιόν. 

2. Σχήμα και μέγεθος

"Κοίταξε στον καθρέφτη και χαμογέλασε, σφίγγοντας τα χείλη σου για να δεις πού ακριβώς χρειάζονται διόρθωση με το μολύβι", συμβουλεύει η Tilbury. Ξεκίνα από την εξωτερική γωνία, βάζοντας το μολύβι ελάχιστα πιο έστω από το φυσικό περίγραμμα των χειλιών σου. Έτσι θα τα κάνεις να δείχνουν πιο γεμάτα και συμμετρικά αλλά με φυσικό τρόπο, plus θα είσαι σίγουρη πως το κραγιόν σου δεν θα "γλιστρίσει".

3. Εφαρμογή

Χρησιμοποίησε ένα τετράγωνο πινέλο για τα χείλη. Αυτό το σχήμα είναι ιδανικό για να έχεις απόλυτη ακρίβεια αλλά και για να "χτίσεις" την ένταση του χρώματος. 

4. Κάντο να κρατήσει

Αν το κραγιόν σου δεν είναι long lasting αλλά θέλεις να γλιτώσεις από το άγχος του ρετούς, έχεις τρόπο να το κάνεις εσύ: πέρασε πάνω από το κραγιόν το αντίστοιχο μολύβι χειλιών- αυτό είναι ένα τρικ που δεν θα σε προδώσει ποτέ. 

5. Gloss για το τέλος

Ένα lip gloss με έντονη λάμψη θα κάνει τα χείλη σου να δείχνουν πολύ ζουμερά. Η Tilbury προτείνει να επιλέξεις lip gloss με ένα ντελικάτο shimmer γιατί αντανακλούν υπέροχα το φως και κάνουν τα χείλη να δείχνουν πιο γεμάτα. 

Διάβασε ακόμα

Ομορφιά χειμώνας 2016: 20 SOS μυστικά που πρέπει να ξέρεις (και ρεπορτάζ αγοράς)

Θες σαρκώδη χείλη;Άσε τα lip filler και πιάσε το lip liner!