Σταμάτα τώρα! Αυτά είναι τα λάθη που κάνεις στο μανικιούρ σου

Μάθε τα πάντα εδώ!
Σταμάτα τώρα! Αυτά είναι τα λάθη που κάνεις στο μανικιούρ σου



Το πήρες επιτέλους απόφαση. Έχεις ρεπό και έχεις όλο τον χρόνο να κάνεις το τέλειο μανικιούρ. Θα ξεκινήσεις από την περιποίηση των δαχτύλων σου και μετά θα αφιερώσεις τόσο χρόνο και αγάπη στα νύχια σου που θα μοιάζει ότι σου τα έκανε επαγγελματίας. Μόλις τελειώσεις ενθουσιάζεσαι ότι τα κατάφερες και τις επόμενες δύο μέρες τα κοιτάς όλη την ώρα. Την τρίτη μέρα όμως έρχεται το κακό. Το χρώμα φεύγει και τα νύχια σου είναι θαμπά. Τι είναι αυτό που κάνεις λάθος και δεν έχει μεγάλη διάρκεια το μανικιούρ σου; Εδώ θα μάθεις τα πάντα!

 

 

Δεν χρησιμοποιείς base coat. Μπορεί να προσπερνάς αυτό το στάδιο γιατί είναι χρονοβόρο αλλά είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείς να κάνεις. Με το base coat όχι απλά έχει μεγαλύτερη διάρκεια το μανό αλλά προστατεύει και τα νύχια σου από το χρώμα.

Κόβεις τα πετσάκια. Αν νομίζεις πως κόβονται τα πετσάκια τα νύχια σου φαίνονται πιο ωραία κάνεις λάθος. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να δημιουργήσεις μικρές πληγές και ίσως να μολυνθείς. Αντί να τα κόβεις προτίμησε να τα πιέζεις προς τα μέσα με ένα ειδικό ξυλάκι.

Οι στρώσεις είναι πολύ παχιές. Μπορεί να νομίζεις ότι γλυτώνεις χρόνο με αυτό μιας και ο σκοπός είναι να περάσεις μόνο μία στρώση αλλά στην πραγματικότητα έτσι αργεί πολύ να στεγνώσει ενώ εσύ νομίζεις ότι είναι έτοιμα. Το αποτέλεσμα; Παντού σημάδια στα νύχια σου.

 

 

Δεν καθάρισες πρώτα τα νύχια σου. Αν τα νύχια σου έχουν λιπαρότητα το μανό δεν μένει σταθερό γι' αυτό πέρασε ένα βαμβάκι με λίγο ασετόν πρώτα στα νύχια.

Δεν περιμένεις αρκετά για να απλώσεις τη δεύτερη στρώση. Ναι, δεν μπορείς να απλώσεις κατευθείαν τη δεύτερη στρώση γιατί δεν θα έχεις δώσει αρκετό χρόνο να στεγνώσει λίγο η πρώτη. Θα είναι σαν να απλώνεις μια χοντρή στρώση και θα έχεις το αποτέλεσμα που προαναφέραμε.

Δεν χρησιμοποιείς top coat. Το top coat όχι μόνο προστατεύει το μανικιούρ σου αλλά φροντίζει να γυαλίζει το χρώμα σου περισσότερο καιρό.