Οι πραγματικές αιτίες που ξεθωριάζει το χρώμα των μαλλιών σου

Αν ξέρεις την αιτία μπορείς να το αντιμετωπίσεις κιόλας!
Οι πραγματικές αιτίες που ξεθωριάζει το χρώμα των μαλλιών σου



Αν βάφεις τα μαλλιά σου γνωρίζεις ήδη το πρόβλημα. Το χρώμα ξεθωριάζει πάρα πολύ εύκολα ειδικά όταν είναι τα δύσκολα χρώματα όπως κόκκινο, πράσινο, μπλε και πάει λέγοντας. Τι φταίει όμως γι' αυτό; Πώς μπορείς να το αντιμετωπίσεις; Είναι κρίμα να δίνεις τόσα λεφτά για βαφή και μετά από μια εβδομάδα να σου χαλάσει.

 

Ήξερες ήδη πως το σαμπουάν είναι ο χειρότερος εχθρός των βαμμένων μαλλιών αλλά ήξερες πως κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό φταίει και το νερό; Λόγω του νερού η ρίζα γίνεται πολύ ευαίσθητη με αποτέλεσμα να φεύγει εύκολα το χρώμα. Απόφυγέ το βάζοντας ένα pre-wash primer στα μαλλιά.

Μεγάλη ζημιά κάνουν και τα βαριά προϊόντα styling. Εκείνα που περιέχουν μεγάλες ποσότητες σιλικόνης μου είναι μια δύσκολη ουσία στο ξέβγαλμα. Αφήνει λεπτές στρώσεις με αποτέλεσμα όσο πιο συχνά το βάζεις τόσο πιο παχιά θα γίνει η στρώση και τόσο πιο θαμπά θα γίνει το χρώμα.

Απέφυγε τα εργαλεία styling όπως είναι το σεσουάρ, η πρέσα και το ψαλίδι μαλλιών. Η θερμότητα καταστρέφει την τρίχα πιο γρήγορα απ' όσο θα έπρεπε.

Ναι και ο ήλιος μπορεί να χαλάσει το χρώμα! Ευκαιρία λοιπόν να φορέσεις τα καπέλα σου.