Όλα όσα έγιναν στην 22η Athens Xclusive Designers Week

Το Ζάππειο μέγαρο ήταν και πάλι το ιδανικό location
Όλα όσα έγιναν στην 22η Athens Xclusive Designers Week



 Από την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου και μέχρι την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, η καρδιά της Ελληνικής μόδας χτύπησε στο Ζάππειο Μέγαρο!

Η πρώτη ημέρα της 22ης Athens Xclusive Designers Week ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, με πλήθος εκλεκτών προσκεκλημένων και λάτρεις της μόδας που έσπευσαν να παρακολουθήσουν τις ιδιαίτερα εντυπωσιακές επιδείξεις μόδας και να ανακαλύψουν τις νέες τάσεις που προτείνουν καταξιωμένοι Έλληνες σχεδιαστές για την επόμενη σεζόν.

Ο οίκος Parthenis έκανε την έναρξη της εβδομάδας μόδας μέσα από ένα καταπληκτικό fashionshow το οποίο πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, σε μία πρωτοποριακή κατασκευή εφελκυόμενης τέντας που επιμελήθηκε η εταιρία Tentickle Hellas. Η επίδειξη μόδας Parthenis ταξίδεψε τους προσκεκλημένους στην Παταγωνία του 19ου αιώνου, απ’ όπου είναι εμπνευσμένη και η νέα συλλογή, με τη συνοδεία ενός μοναδικού live performanc eτου Spyros Pan, ενώ παράλληλα οι προσκεκλημένοι είδαν τον οίκο να εισάγει για πρώτη φορά στις δημιουργίες του τα prints.

«Το υφαντό-ανύφαντο (μια ιδιαίτερη τεχνική, προϊόν χειροκίνητων αργαλειών) αποτυπώνεται στο πρώτο μέρος της SS 2018 της POINT LOOM – weaving works. Συμμετρικές και ασύμμετρες μονόχρωμες διαφάνειες, «παίζοντας» από την γκάμα του βραδινού στα crop tops και καταλήγοντας σε καφτάνια!

Σε απόλυτη αντίθεση με τις μονοχρωμίες, έρχονται τα πολύχρωμα prints. Η SS 2018 συλλογή της POINT LOOM ταυτοποιείται από την επιβλητικότητα των χρυσών υφαντών στοιχείων πάνω στα λευκά βαμβακερά, ως ο ύμνος της υφαντικής στο «πάντρεμά» της με το fashion design. Kυριαρχεί το υφαντό στοιχείο δυναμικά, πέρα κι έξω από την παραδοσιακή του διάσταση.

Μεταξωτές κορδέλες, λινάρια, βελούδα και σπάγκοι, συνυφασμένα στους αργαλειούς από την υφάντρα Λένα Ζήκου, παραδίδονται στον σχεδιαστή Πάνο Απέργη, δημιουργό όλων των συλλογών της POINT LOOM – weaving works.»

O οίκος μόδας KathyHeyndels & Giannetos Handmade έκλεισε τη βραδιά με μοναδικές λαμπερές εμφανίσεις. Βραδινά φορέματα που αναδεικνύουν τη γυναικεία φιγούρα, κεντημένα στο χέρι με ημιπολύτιμους λίθους και Swarovski κέρδισαν τις εντυπώσεις. Φυσικά από την κολεξιόν δεν έλειπαν τα ιδιαίτερα νυφικά φορέματα του οίκου. Στην επίδειξη μόδας συμμετείχε με guest εμφάνιση η Ζέτα Δούκα αλλά και η Josephine η οποία φορώντας δημιουργίες του οίκου πραγματοποίησε ένα μοναδικό show. Ανδρικά κοστούμια υψηλής ραπτικής είχαν την τιμητική τους ενώ ο Κώστας Μαρτάκης σε guest live εμφάνιση και φορώντας επίσης δημιουργία του οίκου,απογείωσε την ατμόσφαιρα!

Πολλοί ήταν οι επώνυμοι που τίμησαν με την παρουσία τους τις επιδείξεις των σχεδιαστών: Μαρία Κορινθίου, Μαριάντα Πιερίδη, Νίκος Παπαδάκης, Σόφη Πασχάλη, Ζέτα Δούκα, Μαριλένα Παναγιωτοπούλου, Παναγιώτης Πετράκης, Κώστας Κοκκινάκης, Σοφία Παθέκα, Στέλιος Κρητικός, Μαρίνα Πατούλη,Θανάσης Ευθυμιάδης, Πάνος Καλίδης, Χαράλαμπος Παπανικολάου, Θέμης Γεωργαντάς, Αγγελική Λάμπρη, Λόλα Νταϊφά, Θεοχάρης Φιλιππόπουλος,Έλενα Βρεττού, Κώστας Τσουρός, Ηλίας Ζάρμπαλης, Τζίμης Σταθοκωστόπουλος, Βασίλης Μιχαήλ, Ηλίας Κοκοτός,Νίκος Γεωργιάδης,Μάγκυ Χαραλαμπίδου,Ισαβέλλα Δάρα, Σούλα Λιάκου, Μαρία Λεμονιά, Γιώργος Πράσινος

δεύτερη ημέρα μια μέρα γεμάτη νέα ταλέντα, ξεχωριστές δημιουργίες και έμπνευση πραγματοποιήθηκαν τα New Designers Awards.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις επιδείξεις των Νέων Σχεδιαστών και εντυπωσιάστηκε από τους ταλαντούχους συμμετέχοντες που απέδειξαν πως είχαν δουλέψει σκληρά για το άρτιο αποτέλεσμα που παρουσίασαν. Παρουσιάστρια της βραδιάς, η εντυπωσιακή Βίκυ Κουλιανού η οποία επέλεξε να φορέσει μια μοναδική και άκρως θηλυκή δημιουργία της Irene Angelopoulos.

Όπως κάθε σεζόν, έτσι και φέτος, σημαντικοί εκπρόσωποι από τον χώρο της μόδας τίμησαν τη Διοργάνωση με τη συμμετοχή τους στην κριτική επιτροπή:

Η Μαρία Βιτυνίδου, σχεδιάστρια και ιδιοκτήτρια της σχολής μόδας Athens Fashion Club η οποία  πάντα βρίσκεται δίπλα στους νέους σχεδιαστές, η fashion editorτου περιοδικού Votre Beaute,Λένα Παπαχριστοφίλου, ο Πάνος Παπανδρέου, ιδιοκτήτης του showroom Espace Monochromeπου βρίσκεται στο ΜonteCarlo, ο Γιάννης Τόγκος, καταξιωμένος σχεδιαστής και ιδιοκτήτης του οίκου Kathy Heyndels και τέλος η Giusy de Ceglia fashion editor και φωτογράφος μόδας από την Vogue Ιταλίας που μας τίμησε με την παρουσίας της και φάνηκε να απολαμβάνει ιδιαίτερα τον ρόλο του κριτή.

Η Πρόεδρος της Athens XclusiveDesignersWeek, Τόνια Φουσέκη αφού συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες, τόνισε πόσο σημαντικό είναι οι νέοι να κυνηγούν τους στόχους και τα όνειρα τους και πως ο θεσμός NewDesignersAwardsείναι εδώ για να συμβάλλει ουσιαστικάστην υλοποίησή τους. Ανέφερε επίσης πως οι νέοι σχεδιαστές παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε ένα τεράστιο δίκτυο συνεργατών του κλάδου, που συνεχώς ενδυναμώνεται, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και πως διεθνή μέσα ενημέρωσης αλλά και αγοραστές βρίσκονται στην εβδομάδα μόδας  για να διερευνήσουν πιθανές συνεργασίες με Έλληνες σχεδιαστές. Τον λόγο μετά πήρε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων, κύριος Γιώργος Χρήστου, ο οποίος μίλησε για το όραμα του ιδρυτή του Μεγάρου κου Ζάππα αλλά και για την σημαντικότητα της υποστήριξης των νέων δημιουργών.

 

Στην 22η AXDW και στα NewDesigersAwards συμμετείχαν οι:

KRISTIBH Χριστίνα Μπούτοβα με τη συλλογή της «Prettywoman»θέλησε να μας βοηθήσει να συνειδητοποιήσουμεότι κάθε γυναίκα μέσα στο κατάλληλο ένδυμα μπορεί να νιώσει prettywoman.

BLONDIE.EΗ Ελευθερία Καρδάμη παρουσίασε τη συλλογή «Blueeyes» εμπνευσμένη από την «Ελαστική Πραγματικότητα».Δυναμικές γυναίκες με στυλ, υποστηρίζουν την αντιφατική εποχή και μεταμορφώνουν την πραγματικότητα σε “ελαστική”...

ΜARIA NAKOUΗ Μαρία Νάκου παρουσίασε τη συλλογή «Sailing». Βασική πηγή έμπνευσής της τα ιστιοπλοϊκά σκάφη. Η συλλογή απευθύνεται σε δυναμικές και ανεξάρτητες γυναίκες που ζουν έντονα την κάθε στιγμή και δεν φοβούνται να πάρουν το πηδάλιο του σκάφους στα χέρια τους.

TIMOTHY PAPAS HTimothyPapas παρουσίασε τη συλλογή «Tableau Vivant» με βασικά στοιχεία το χειροποίητο κέντημα, τον στολισμό και τη διακόσμηση του ρούχου.

SADYKOVA  Η ΝτινάραΣαντίκοβα, παρουσίασε τη συλλογή «Tropical Curves».Έντονα χρώματα, σταθερά υφάσματα, τρέσες και μεταλλίκεςίνες, εφαρμοστή γραμμή και ασύμμετρα κοψίματα έδωσαν ένα ύφος αυστηρό, δυναμικό και θηλυκό.

EVAMUNDI Η Εύα Μουντη μέσα από τη συλλογή της «Sensation» στις οποίες κυριάρχησαν οι παστέλ αποχρώσεις απευθύνεται στην ώριμη γυναίκα του σήμερα που θέλει να αγαπάει τον εαυτό της.

GALANU Η Μαργαρίτα Γαλανού παρουσίασε τη συλλογή της «The Sirens» για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 17-18.Σκοπός της ήταν να κάνει κάθε γυναίκα να φαίνεται αριστοκρατική και υπέροχη κι έτσι δημιούργησε μια συλλογή εμπνευσμένη από τις Σειρήνες της Ελληνικής Μυθολογίας.

MARIΛIACHRIΣTINA «Utopia» ονομάζεται η συλλογή που παρουσίασε το σχεδιαστικό δίδυμο, Μαρίλια και Χριστίνα. Επηρεασμένες από την άγρια φυσική ομορφιά δημιούργησανκομψά couture κομμάτια, πολυτελή υφάσματα και θηλυκές γραμμές.

JULIETTAΗ συλλογή της Τζουλιέττα Αθανασίου για την Άνοιξη/Kαλοκαίρι 2018 με τίτλο «TheReturn» ήταν εμπνευσμένη από τον μύθο της Περσεφόνης. Ολόσωμες φόρμες και croptop μπλούζες με μεταξωτά υφάσματα, όπως κρεπ σατέν, σιφόν, διακοσμημένα με μοναδικά floral κεντήματα και δαντέλες.

ΙRENE ANGELOPOULOS Η Irene Angelopoulos παρουσίασε τη συλλογή «Dessert Flower». Ο τίτλος προήλθε από το ομότιτλο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Waris Dirie όπου θίγει την θέση της γυναίκας στην Αφρική. Κεντημένες δαντέλες, βελούδο και μετάξι κυριάρχησαν στη συλλογή. Guest εμφάνιση έκανε στην συγκεκριμένη επίδειξη η Ελένη Χατζίδου.

Επίσης, στα New Designers Awards, υπήρχαν και οι ομαδικές συμμετοχές από τις σχολές AKTO και Athens Fashion Club.Oι Fashion Designers της AKTO παρουσίασαν τις δημιουργίες τους μέσα από τις δύο θεματικές ενότητες «Abandon World» & «Destijl & Bauhausin Fashion» ενώ οι απόφοιτοι της σχολής Athens Fashion Club παρουσίασαν βραδινές και avant-garde δημιουργίες μεπολύχρωμα prints με θέμα της επίδειξης «The Game Changers».

Νικητές των NewDesignersAwards της 22ης AXDW αναδείχθηκαν οι:

BestNewDesigner: Tο 1ο βραβείο απέσπασε η Ελευθερία Καρδάμη με το brandBLONDIE.E. Η AXDW έχει εξασφαλίσει αυτό το βραβείο το οποίο αντιστοιχεί σε μια συμμετοχή της νικήτριας σε fashionweek του εξωτερικού. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων, κύριος Γιώργος Χρήστου απένειμε το βραβείο στη νικήτρια.

BestTrendsetter:To 2ο βραβείο απέσπασε η Μαρία Νάκου.Το βραβείο αντιστοιχεί σε υποτροφία του Ομίλου AthensFashionClub, στην πρώτη θερμοκοιτίδα μόδας «TheFashionGate» η οποία παρέχει σχεδιαστική και επιχειρηματική επιτάχυνση σε νέους σχεδιαστές. Παράλληλα, παρέχει και υποτροφία φοίτησης στο μονοετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα FashionBusiness, δηλαδή επιχειρηματικότητα στην μόδα. Το βραβείο απένειμε ο διευθυντής της σχολής Athens Fashion Club, Ευάγγελος Δημητρακόπουλος.

ΒestCatwalk: Νικήτρια του 3ου βραβείου, η IreneAngelopoulos. Το βραβείο αντιστοιχεί σε ένα αφιέρωμα του σχεδιαστή από το γυναικείο περιοδικό ΓΥΝΑΙΚΑ. Στη σκηνή κλήθηκε η Ορσαλία Παρθένη για να απονείμει το βραβείο στη νικήτρια.

 

  Η τρίτη μέρα της AXDW συνεχίστηκε με εντυπωσιακές συλλογές, λαμπερούς προσκεκλημένους, μοναδικές εμφανίσεις και liveshows που γέμισαν το Ζάππειο Μέγαρο!

Hπαρουσίαση της συλλογής του Βασίλη Ζούλια Women in the Garden "the Summer Edition" κέρδισε τις εντυπώσεις στο ειδυλλιακό σκηνικό στο σιντριβάνιτου εξωτερικού χώρου του Ζαππείου, υπό την μουσική υπόκρουση της φιλαρμονικής ορχήστρας 50 ατόμων, του Δήμου Αθηναίων. Βραδινές τουαλέτες, κοκτέιλ φορέματα, θεατρικές λεπτομέρειες, φίνα υφάσματα, δροσερά μοτίβα και floral τυπώματα σε απαλές αλλά και όλο ένταση αποχρώσεις. Ήταν ένα ατμοσφαιρικό show σε ένα υπέροχο σκηνικό με τον σχεδιαστή να εξυμνεί τον ρομαντισμό, τη θηλυκότητα και το στυλ. Τα bold κοσμήματα από τον Pericles Kondylatos υπογράμμισαν με το exoticchic ύφος τους τη φιλοσοφία του show, ενώ πολλοί εκλεκτοί καλεσμένοι παρακολούθησαν το show. Την επίδειξη μόδας του κυρίου Ζούλια υποστήριξαν τα artisanal αναψυκτικά Three Cents, η γαλλική εταιρία καλλυντικών Galenic και ο βρετανικός οίκος Molton Brown.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και η τέταρτη μέρα της 22ης Εβδομάδας Μόδας της Αθήνας, Athens Xclusive Designers Week, στο Ζάππειο Μέγαρο. Οι εντυπωσιακές δημιουργίες των Ελλήνων σχεδιαστών και fashionbrands της τέταρτης ημέρας, αλλά και το μαγευτικό show του επίτιμου προσκεκλημένου διεθνούς οίκου μόδας Blugirl, καθήλωσαν το κοινό και ολοκλήρωσαν μια ακόμα επιτυχημένη διοργάνωση.

Η ημέρα ξεκίνησε με την πολυαναμενόμενη επίδειξη μόδας Blugirl, που παρουσίασε για πρώτη φορά παγκοσμίως τη νέα συλλογή Spring-Summer 2018, με αυτοπρόσωπη παρουσία της ιδρύτριας του οίκου κυρίας Anna Molinari, η οποία φέτος συμπληρώνει και τα 40 χρόνια προσφοράς της στην παγκόσμια βιομηχανία της μόδας. Σε ένα παραμυθένιο σκηνικό, η Blugirl παρουσίασε τη νέα της καλοκαιρινή collection, εμπνευσμένη από τη γυναικεία θηλυκότητα απεικονισμένη μέσα σ’ έναν ολάνθιστο κήπο. Αέρινες δημιουργίες, nudeκαι μπεζ αποχρώσεις μπλέκονται μαζί με το βαθύ πράσινο και το έντονο κερασί χρώμα, με περίτεχναfloral κεντήματα και patterns. Chiffon υφάσματα, βολάν, κορδέλες, αλλά και ρομαντικές δαντέλες και ιριδίζουσες υφέςείναι τα στοιχεία που ξεχωρίζουν στη νέα συλλογή τηςθρυλικής σχεδιάστριαςAnnaMolinari, την οποία πολλοί αποκαλούν και ως «η βασίλισσα των ρόδων» (lareginadellerose). Το πανέμορφο ανθοστόλιστο σκηνικό της επίδειξης επιμελήθηκε η εταιρεία Bright Blue συνδυάζοντας “palepinkroses” μαζί με τόνους φούξια που είναι ο αγαπημένος συνδυασμός της σχεδιάστριας. Οι καλεσμένοι της Blugirl απόλαυσαν τα Artisanal αναψυκτικά Three Cents σε δυο δροσιστικές γεύσεις PinkGrapefruitSodaκαι Gentlemen’sSodaσυνοδεύοντας ιδανικά την ηλιόλουστη ατμόσφαιρα.

Τα showsτης τέταρτης ημέρας συνεχίστηκαν με τη νέα συλλογή κοσμημάτων Folli Follie, Metal Chic που έδωσε λάμψη στην πασαρέλα της AXDW. Μια μοναδική συλλογή που χαρακτηρίζεται απόμίνιμαλ γραμμές και γεωμετρικά σχήματα, σε μεταλλικές αποχρώσεις του γκρι, του χρυσού και του ροζ, καιπου με το κατάλληλο stylingμπορεί να φορεθεί όλες τις στιγμές της ημέρας. Πάνω στην πασαρέλα, τα κοσμήματα αναδείχθηκαν από τις δημιουργίες των καταξιωμένων Ελλήνων σχεδιαστών (αλφαβητικά): CeliaD, Christina Economou, Costarellos,Ioanna Kourbela, MI-RΟ, Panos Apergis, Parthenis και Vassilis Zoulias.

Η AvgoustaTheodoulou, η περσινή νικήτρια του βραβείου “Best New Designer” παρουσίασε για πρώτη φορά στο κοινό την πρώτη της ολοκληρωμένη collection. Βασισμένη στις αποχρώσεις του γκρι και του λαδί, η νέα κολεξιόν αποτελείται από φορέματα με κοψίματα, φούστες αλλά και ολόσωμες φόρμες.

Η all time classic Olga Karaververi εντυπωσίασε με τις βραδινές δημιουργίες της, σε τόνους του χακί, του μπλε αλλά και του κόκκινου. Δαντέλα, βελούδο και διαφάνεια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της νέας κολεξιόν ενώ εντυπωσίασαν οι νυφικές δημιουργίες του οίκου.

Κομψά σακάκια, δερμάτινα παντελόνια, μακριά φορέματα, κρόσσια, σκισίματα και διαφάνεια περιλάμβανε η συλλογή TassosMitropoulos. Κυρίαρχα χρώματα ήταν το μαύρο,  το κόκκινο που ανέδειξαν τις δημιουργίες του σχεδιαστή.

Πολλοί επώνυμοι τίμησαν με την παρουσία τους την τέταρτη μέρα των επιδείξεων: ο Πρόεδρος του ΕΟΤ, κος Χαράλαμπος Καρίμαλης, ο Ιταλός Πρέσβης στην Αθήνα LuigiMarras, αλλά και οιΦαίη Σκορδά,Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Ευγενία Μανωλίδου, Ράνια Θρασκιά, Έμυ Λιβανίου, Ελένη Βαίτσου, Δήμητρα Σιγάλα, Αννίτα Ναθαναήλ, Βάνα Μπάρμπα, Λάκης Γαβαλάς, Μελίνα Ασλανίδου, Δημήτρης Κουτσούκος, Χριστίνα Κοντοβά, Ορσαλία Παρθένη, Αλεξάνδρα Δράκου, Χρυσιάνα Ανδριοπούλου, Ελένη Στασινοπούλου, Γιώργος Πράσινος, Μαρία Ηλιάκη, Σίλια Δραγούνη, Σαμάνθα Αποστολοπούλου, Νάνσυ Παραδεισανού, Κατερίνα Κόκλα, Τζένη Τζιβεριώτη, Θωμαΐς Απέργη, Υρώ Μανέ, Έλλη Αγγελιδάκη, Εύη Βατίδου, Κώστας Κοκκινάκης, Τάκης Γιαννέτος, Γιάννης Τόγκος, Τόνια Βασιλοπούλου κα. 

 

Ήδη ανυπομονούμε για την επόμενη Athens Xclusive Designers Week.

See you there.