Βελούδο, το πιο θηλυκό και πολυτελές ύφασμα του χειμώνα

Είσαι έτοιμη να το δοκιμάσεις;



Κάθε χειμώνα όλες οι γυναίκες κάνουμε μια βασική έρευνα πριν αποκτήσουμε οτιδήποτε καινούργιο. Από την μια αυτό φαντάζει ονειρικό, από την άλλη όμως με τόσες νέες τάσεις το μυαλό μπερδεύεται και εμείς δεν ξέρουμε από που να αρχίσουμε και τι να δοκιμάσουμε. Μια τάση λοιπόν που θα δεις παντού και δύσκολα θα σου ξεφύγει είναι σίγουρα το βελούδο. Πολυτελές και αριστοκρατικό, είναι η αλλαγή που φέτος χρειάζεσαι.

Let's talk about HISTORY.

Λόγω της ασυνήθιστης απαλότητας, της εμφάνισής του, καθώς και του υψηλού κόστους παραγωγής, το βελούδο συνδέθηκε άμεσα με την αριστοκρατία. Συγκεκριμένα εισήχθη στη Βαγδάτη  από τους εμπόρους του Κασμίρ και την εποχή των Μαμελούκων, το Κάιρο ήταν ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο του βελούδου. Πολλά από αυτά εξήχθησαν στη Βενετία (από όπου εξαπλώθηκε σε περισσότερες χώρες της Ευρώπης), στο Al-Andalus και το Μάλι Αυτοκρατορίας. 

(More info please)

Open mind: Μην φοβηθείς να επιλέξεις το βελούδο σε κάθε πιθανή εκδοχή του. Ακόμα και ένα βελούδινο πουκάμισο αρκεί για να κάνεις την διαφορά!

Statement: Αν θέλεις να δοκιμάσεις την πιο κομψή τάση και να είσαι safe, επίλεξε μια τσάντα, ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα ή μια ζώνη από βελούδο. Με αυτόν τον τρόπο θα νιώθεις και άνετη και σίγουρη για την στιλιστική σου επιλογή.

Αυτά και περισσότερα, στην gallery που ακολουθεί. Και πάμε στοίχημα ότι το βελούδο θα γίνει η νέα fashion εμμονή!

9 πράγματα που δεν ξέρεις για το show του Marc Jacobs!