Γιατι το minimal ντύσιμο θεωρείται αυτή τη στιγμή πολυτελές;

Μήπως είναι το κλειδί για το τέλειο στιλ;
Γιατι το minimal ντύσιμο θεωρείται αυτή τη στιγμή πολυτελές;



Τα τελευταία 2 χρόνια ο κόσμος της μόδας έχει γίνει πιο απλός. Και τι εννοώ; Ένα απλό πουκάμισο, ένα λευκό tank top ή ένα μαύρο παντελόνι αρκεί για να χαρακτηριστεί ένα γυναικείο ντύσιμο εντυπωσιακό και το βασικότερο στιλάτο. Τα πιο γνωστά it girl – που με μια εμφάνιση τους καθορίζουν τις τάσεις σήμερα – όπως η Gigi Hadid, η Kendall Jenner αλλά και η Rosie Huntington-Whiteley, έχουν υιοθετήσει πια ένα πιο minimal στιλ, το οποίο επιλέγουν τόσο στο καθημερινό street style όσο και στις επίσημες εμφανίσεις τους.

Απ’ ότι φαίνεται, η αισθητική της δεκαετίας του 90΄ έχει επιστρέψει δυναμικά κάτι που η minimal γκαρνταρόμπα μοιάζει με μονόδρομο. Και όμως τελικά, δεν είναι τόσο δύσκολο και άπιαστο όνειρο να πετύχεις παρόμοια ντυσίματα με αυτά που βλέπεις στα περιοδικά και στα blog. Ο χρυσός κανόνας που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι ‘’Less is more’’, δηλαδή όσο πιο απλά ντυθείς τόσο μειώνονται οι πιθανότητες κάποιου στιλιστικού λάθους. 

Για να είναι πετυχημένο ένα minimal outfit, πρέπει και οι υπόλοιπες λεπτομέρειες να είναι σε παρόμοιο στιλ. Δηλαδή make-up, μαλλιά αλλά και αξεσουάρ πρέπει να ακολουθούν τις λιτές γραμμές, πετυχαίνοντας έτσι το τέλειο αποτέλεσμα.

Extra tips για το ιδανικό minimal look:

- Παίξε με το κλασικό συνδυασμό του λευκού με του μαύρου και δεν θα χάσεις. Αν πάλι βάζεις πολύ συχνά χρώμα στην ζωή σου πες ναι στη μονοχρωμία. Όσο μπορείς αππόφυγε τα έντονα prints και πολύπλοκα μοτίβα και μπες στον minimal δρόμο έτσι όπως ακριβώς πρέπει.

- Μπορεί να φορέσεις ένα απλό λευκό πουκάμισο, αλλά αυτό δεν σου απαγορεύει να επιλέξεις ένα ιδιαίτερο σχέδιο. Περίεργα κουμπιά ή ένα ξεχωριστό ύφασμα, θα αναβαθμίσουν την εμφάνιση σου στο λεπτό.

- Συνδύασε διαφορετικά υφάσματα στο ίδιο look. H συγκεκριμένη τεχνική, θα κάνει το στιλ σου αμέσως ενδιαφέρον και εσύ θα δεις το στιλ σου να αλλάζει εντυπωσιακά και το καλύτερο είναι ότι θα συμβεί με τον απλό και στιλάτο τρόπο. 

Στην gallery που ακολουθεί, δες ενδεικτικά κάποια από τα minimal κομμάτια που αξίζει να έχεις στην συλλογή σου.

Και μην ξεχνάς την φράση του Karl Lagerfeld ''Πολυτέλεια είναι η ευκολία να μετατρέψεις ένα t-shirt σε πανάκριβο φόρεμα''. Σοφός ο Karl, δεν νομίζεις;

Θες να κάνεις το στιλ σου πιο boho, που είναι ιδανικό για το καλοκαίρι; Click εδώ για μάθεις πως θα το πετύχεις με απλά βήματα!