Style guide: 8 τρόποι να μην ξοδεύεις πολλά χρήματα σε ρούχα

Ώρα για οικονομία!



Κάθε χρόνο τέτοιο καιρό, θέλουμε να ανανεώσουμε την γκαρνταρόμπα μας. Και κάπου εκεί, αντιλαμβανόμαστε ότι δεν έχουμε τίποτα στην άκρη και ότι θα πρέπει να βολευτούμε με τον τρέχοντα μισθό. Το ξέρεις ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι λίγο διαφορετικά; Πως; Μα φυσικά από το να κάνεις οικονομία όσον αφορά τα ρούχα σου. Πολλές φορές, χωρίς καν να το καταλάβουμε αγοράζουμε τόσα πράγματα που τα περισσότερα ούτε τα φοράμε ούτε καν βγάζουμε τα ταμπελάκια.

8 τρόποι για να μην ξοδεύεις τόσα χρήματα στα ρούχα:

1. Oργάνωσε ανταλλαγή ρούχων με τις φίλες σου:

Δοκιμασμένη και έξυπνη κίνηση! Κάποιο Σάββατο αντί να βγείς με τις φίλες σου, διοργάνωσε ένα μίνι πάρτυ σπίτι σου, ανταλλάσοντας ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ. Εκτός ότι θα περάσετε τέλεια, σίγουρα θα βρείς πολλούς ''θησαυρούς''.

2. Κάνε επιδιορθώσεις σε παλιά ρούχα:

Mε μια απλή ματιά στη ντουλάπα σου, πολύ γρήγορα θα καταλάβεις πόσα ρούχα έχεις και δεν φοράς γιατί είτε έχουν κάποιο σκίσιμο είτε γιατι με τα χρόνια έχουν φθαρεί. Όλα αυτά μπορούν να αλλάξουν αν τα πας για επιδιόρθωση. Πάμε στοίχημα ότι θα γίνουν καινούργια;

3. Άλλαξε τα φόρεματα που έχεις από γάμους ή βαπτίσεις:

Πόσες φορές έχεις αγοράσει φορέματα για κάποιο γάμο ή βάπτιση και το μετάνιωσες την επόμενη μέρα. Μάζεψε όλα εκείνα τα ρούχα που φόρεσες μια φορά, άλλαξε τα και μεταμόρφωσε τα όπως εσύ θες. 

4. Απόφυγε ρούχα που θέλουν στεγνό καθάρισμα:

Ωραίο το μεταξωτό φόρεμα που αγόρασες κάποτε, αλλά δεν γίνεται κάθε φορά που το φοράς να πληρώνεις 15 ευρώ στο καθαριστήριο. Όσο μπορείς απόφυγε ρούχα που θέλουν μόνο στεγνό καθάρισμα και εξοικονόμησε αρκετά χρήματα μέσα στον χρόνο.

5. Δώσε αρκετή βάση στην ποιότητα:

Πολλές φορές από τον ενθουσιασμό σου και την βιασύνη αγοράζεις ρούχα και αξεσουάρ που μπορεί με μια πρώτη ματιά να φαίνονται τέλεια, όταν όμως τα φορέσεις αρκετά, καταλαβαίνεις ότι δεν είναι φτιαγμένα και από τα καλύτερα υλικά. Πριν βάλεις κάτι στη ντουλάπα σου τσέκαρε τα ειδικά ταμπελάκια και διάλεξε με άλλο πλέον κριτήριο. 

6. Πες ναι στις προσφορές:

Μέσα στον χρόνο εκτός από τις καθιερωμένες εκπτώσεις, τα καταστήματα τρέχουν πολλές προσφορές. Μείνε ενημερωμένη, περίμενε τις προσφορές και στόχευσε σε ρούχα και αξεσουάρ που πολύ καιρό ήθελες να αποκτήσεις.

7. Κάνε εγγραφή με το email σου στις ενημερώσεις των αγαπημένων σου καταστημάτων ρούχων:

Kάνε μια πρόχειρη λίστα με τα αγαπημένα σου καταστήματα και e-shop ρούχων και κάνε εγγραφή με το email σου, έστι ώστε να λαμβάνεις τυχόν προσφορές και εκπτώσεις.

8. Να είσαι μεθοδική την περίοδο των εκπτώσεων:

Μπορεί κάθε φορά να περιμένεις πως και πως τις εκπτώσεις, αλλά όταν έρχονται σηκώνεις τα μαγαζιά. Για καλό δικό σου (και της τσέπης σου), αγόρασε πιο πολλά basic κομμάτια και λιγότερα statement item που δεν θα μετανιώσεις μετά. Θα δεις πόσο κερδισμένη θα βγεις σε βάθος χρόνου...

Aκολούθησε όλα τα παραπάνω βήματα και δες πόσα χρήματα συνολικά θα γλιτώσεις σε ένα χρόνο.

Summer style guide: Ποιο τοπ ταιριάζει στον δικό σου σωματότυπο;