Το Zorba που έγινε Zara και 10 περίεργες ιστορίες για τα αγαπημένα σου καταστήματα ρούχων

Νομίζεις ότι τα ήξερες όλα για τα αγαπημένα σου brands; Διάβασε τις κρυφές ιστορίες πίσω από Zara, H&M, Forever21 και άλλα πολλά!
Το Zorba που έγινε Zara και 10 περίεργες ιστορίες για τα αγαπημένα σου καταστήματα ρούχων



Αγοράζουμε τα ρούχα τους, τα παραγγέλνουμε online και περιμένουμε με αγωνία τη στιγμή που θα φτάσουν στα χέρια μας και είναι τα μέρη όπου θα βρούμε ρούχα σε εξαιρετικές τιμές και πολύ καλή ποιότητα. Νομίζεις ότι τα ήξερες όλα για τα αγαπημένα σου brands;

  • Τα Foverer21 λέγονταν κάποτε Fashion21

Το γνωστό αμερικάνικο brand, άνοιξε το πρώτο του μαγαζί στο Los Angeles το 1984 κάτω από την επωνυμία Fashion21. Τα πράγματα πήγαν πολύ καλά και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Do Won Chang, άνοιγε το ένα μαγαζί μετά το άλλο, σιγά-σιγά αλλάζοντας το όνομα σε Forever21.

  • Τα Sephora είναι ένα θεατρικό performance

Το  2008, μία εργαζόμενη των Sephora σε συνέντευξη της είχε δηλώσει ότι το να δουλεύεις στο γνωστό brand είναι σαν να παίζεις σε θεατρική παράσταση.  Τα Sephora χαρακτηρίζουν τον εργασιακό τους χώρο ως «σκηνή», τους εργαζόμενους ως «πρωταγωνιστές» και τις ενδυμασίες τους ως «στολές».

  • Το ASOS έχει εβδομαδιαίο περιοδικό

Δημιουργήθηκε το 2007 και αντίτυπά του διανέμονται σε όλη το Ηνωμένο Βασίλειο. Για μας που δεν μένουμε στο μεγάλο νησί, μπορούμε να βρούμε το περιοδικό online στην ηλεκτρονική διεύθυνση του καταστήματος.

  • Τα Topshop και Miss Selfridges ανήκουν στην ίδια εταιρεία.

Και τα δύο καταστήματα, όπως επίσης και το λιγότερο γνωστό Dorothy Perkins (με υπέροχα ρούχα σε καλές τιμές και εξαιρετικό online shop), ανήκουν στην εταιρεία Arcadia Group.

  • Τα Gap Inc. Έχουν στην δικαιοδοσία τους και το high-end retailer brand INTERMIX.

Από το 2012 Τα Gap Inc. Έχουν στην δικαιοδοσία τους και το high-end retailer brand INTERMIX μαζί με τα Old Navy.

  • ZARA αρχικά ονομαζόντουσαν «Zorba»

Όλα άρχισαν από ένα μικρό μαγαζάκι στην Ισπανία το οποίο πωλούσε πυτζάμες και ρούχα για το σπίτι ο οποίο λεγόταν Zorba. Κοντά στο μαγαζί υπήρχε και ένα bar με παρόμοιο όνομα για αυτό σιγά-σιγά οι ιδιοκτήτες του, αναγκάστηκαν να αλλάξουν το όνομα σε ZARA.

  • Μπορείς να αγοράσεις τέλεια πραγματάκια για το σπίτι στα H&M

Δυστυχώς ακόμα στην Ελλάδας δεν έχουμε αυτή την δυνατότητα σε όλες τις πόλεις, αν και περιμένουμε πως και πώς να μπορούμε να αγοράζουμε μαξιλάρια, σεντόνια ή χαλάκια από το αγαπημένο μας brand.

  • H Uniqlo σχεδίασε στολές για πολλές ασιατικές χώρες κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2013.

Το ιαπωνικό brand σχεδίασε στολές για τις Νότια Κορέα, Σιγκαπούρη και Ιαπωνία, όλες βάση της γνωστής thermal line τεχνολογίας του brand.

  • Τα Old Navy πήραν το όνομα τους από ένα bar.

Ένα παριζιάνικο bar, ευθύνεται για το όνομα των Old Navy, πίσω στο 1994.

  • Τα J.Crew ξεκίνησαν ως catalog store

Για έξι χρόνια μετά την ίδρυσή του γνωστού brand, το 1983, μπορούσες να αγοράσεις τα προϊόντα του μόνο μέσα από κατάλογο. Το 1989, τα J.Crew άνοιξαν το πρώτο του κατάστημα στη Νέα Υόρκη.

 

Πηγή: huffingtonpost.com