Tα βασικά tips για ασφαλές online shopping και οικονομικά φορέματα για να σε πείσουμε να δοκιμάσεις

Σου προτείνουμε τα πιο cute φορέματα και πως να τα αποκτήσεις με ασφάλεια.
Tα βασικά tips για ασφαλές online shopping και οικονομικά φορέματα για να σε πείσουμε να δοκιμάσεις



Δεν είναι ότι είμαι εθισμένη με τις online αγορές αλλά έχω καταφέρει να εξοπλίσω την γκαρνταρόμπα μου με καλά, βασικά κομμάτια χωρίς να ξοδέψω πολλά χρήματα. Έχω μάλιστα επηρεάσει τόσο την οικογένεια μου, που η μητέρα μου έχει γίνει μεγαλύτερος εξπέρ στο online shopping από εμένα, βρίσκοντας προσφορές για χαλιά και είδη σπιτιού, από την άλλη άκρη της Ευρώπης, σε απίστευτες τιμές. Λατρεύω το γεγονός ότι είναι γρήγορο, ότι μπορώ να ψωνίζω φορώντας την πιτζάμα μου και τρώγοντας ποπ κορν στον καναπέ, ότι είναι οικονομικό και ότι μου δίνει την αίσθηση ότι έχω όλο τον κόσμο στα πόδια μου… δίπλα μου. Μπορώ να αγοράσω δώρο για την φίλη μου στο Παρίσι και να αποστείλω κατευθείαν στην πόρτα της, χωρίς περιττά έξοδο και πιο άμεσα.

Της Αθηνάς Αποστολοπούλου

Οι online αγορές έχουν το χαρακτηριστικό ότι μπορείς να βρίσκεις πολλές ευκαιρίες για καλές τιμές, πολλά διαφορετικά σχέδια και σε ποικιλία από διαφορετικά νούμερα. Δεν είναι ανάγκη να τρομάζεις κάθε φορά που σκέφτεσαι να κάνεις μία διαδυκτιακή αγορά, τα περισσότερα από τα e-shops είναι αρκετά ασφαλή αλλά ακόμα και αν θέλεις να το ψάξεις περισσότερο, μία απλή αναζήτηση στο Google θα σου δώσει τις απαντήσεις που χρειάζεσαι.

Θυμήσου ότι αν παραγγείλεις καλούδια εκτός Ευρώπης, η αποστολή ή αλλιώς shipping θα κρατήσει λίγο περισσότερο καιρό λόγω αποστάσεων. Δέματα από ΗΠΑ ίσως περιέχουν έξτρα χρεώσεις εντός Ελλάδας αν σταλούν με κούριερ αντί του απλού ταχυδρομείου. Τα δέματα από Ασία μπορεί να αποτελούν πολύ έξυπνες αγορές αλλά μπορεί να καθυστερήσουν μέχρι και ένα μήνα να φτάσουν στα χέρια σου. Αν το δέμα σου χαθεί ή έχει έρθει λανθασμένο και είσαι σίγουρη ότι είναι λάθος του καταστήματος, τότε μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί τους για διευκρινίσεις. Να ξέρεις ότι οι πιο πολλές εταιρείες θα αντικαταστήσουν το δέμα σου με κάποιο άλλο ή θα σου δώσουν την δυνατότητα να αγοράσεις κάτι άλλο με τα ίδια χρήματα

Να ξέρεις ότι υπάρχουν e-shops τα οποία προσφέρουν δωρεάν αποστολή εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά από ένα συγκεκριμένο ποσό αγοράς. Αν θέλεις να κάνεις κάποιο δώρο σε μία φίλη σου, μπορείς να εξασφαλίσεις gift cards για online αγορές μέσω των αγαπημένων σου διαδυκτιακών καταστημάτων. Πρόσεξε πάντα τις διαφορές των νομισμάτων γιατί μπορεί να καταλήξεις να πληρώσεις πιο πολύ από όσο πίστευες αρχικά.

Μπορείς να εγγραφείς στο newsletter των αγαπημένων σου e-shops και να κρατείσαι ενήμερη για εκπτώσεις και προσφορές. Πολλές φορές ρούχα ή αξεσουάρ τα οποία βρίσκονται σε έλλειψη στα καταστήματα, μπορείς να τα εντοπίσεις online σε ακόμα πιο πολλά χρώματα και νούμερα. Είναι ο κατάλληλος τρόπος για να κάνεις σύγκριση τιμών και μία πρώτη «στάση» πριν αποφασίσεις να πάς σε κάποιο κατάστημα να δοκιμάσεις κάποιο ρούχο, σε περίπτωση που έχεις περιορισμένο χρόνο.

Αν δεν είσαι σίγουρη ότι κάτι σου ταιριάζει αν δεν το δοκιμάσεις, να επιλέγεις στυλ και γραμμές ρούχων που ξέρεις ότι εφαρμόζουν καλά στο σώμα σου και είσαι σίγουρη ότι θα σου αρέσουν. Μην αγοράζεις πολλά ρούχα μαζεμένα, προσπάθησε να επενδύεις σε ένα καλό κομμάτι κάθε φορά ώστε να δημιουργήσεις μία συλλογή ρούχων με βασικά κομμάτια που θα έχεις για αρκετό καιρό. Αν έχεις οποιαδήποτε απορία δεν έχεις παρά να ζητήσεις την βοήθεια του υπεύθυνου εξυπηρέτησης πελατών του e-shop. Θα σου απαντήσουν άμεσα και θα σε βοηθήσουν σε ότι χρειαστείς. Κάποια e-shop μάλιστα παρέχουν online επικοινωνία μέσω πλατφόρμων social media όπως το twitter.

Αν πάλι φοβάσαι να χρησιμοποιήσεις την πιστωτική σου ή χρεωστική σου κάρτα, μπορείς να δοκιμάσεις μία αντίστοιχή pre-paid κάρτα ή το σύστημα paypal, ένα από τα πιο ασφαλή συστήματα συναλλαγών στον κόσμο.