Οscars 2018: Τι είπαν, τι ήπιαν και τι φόρεσαν οι πιο συγκλονιστικοί celebrities του πλανήτη

Οι εξωγήινοι κάτοικοι του Hollywood πήραν τις θέσεις τους και παρουσιάζονται στο DownTown που κυκλοφορεί!
Οscars 2018: Τι είπαν, τι ήπιαν και τι φόρεσαν οι πιο συγκλονιστικοί celebrities του πλανήτη



Οι εξωγήινοι κάτοικοι του Hollywood πήραν τις θέσεις τους. Το πιο αγαπημένο ξενύχτι της χρονιάς έδωσε βραβεία στα φαβορί, τολμηρές πόζες σε αμέτρητους paparazzi στο κόκκινο χαλί και άφθονη σαμπάνια στους μεγαλύτερους stars του πλανήτη.  

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΣΟ ΜΠΙΜΠΙΣΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝΙΑ ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ
Ακόμη και το Hollywood έχει δικαίωμα στη μετριότητα. Τα φετινά Oscars δεν θα μείνουν στην ιστορία, ούτε θα τα θυμόμαστε μετά από χρόνια και θα γελάμε. Εξάλλου, τα βραβεία της Ακαδημίας Κινηματογράφου έγιναν 90 χρονών – δεν γίνεται λοιπόν να μην κυλήσουν όλα ομαλά. Τα βραβεία δόθηκαν με απολύτως αναμενόμενα κριτήρια, χωρίς καμία ανατροπή -πέρα από το Oscar Σεναρίου που πήρε το Get Out- χωρίς αγωνία, χωρίς ευτράπελα, λάθη, μελοδραματικές ομιλίες. Και αυτό όπως φάνηκε δεν απέδωσε. Τα φετινά Oscars σημείωσαν τη χαμηλότερη τηλεθέαση στην ιστορία τους. Σύμφωνα με το Vanity Fair, την τελετή είδαν ζωντανά μόνο 26,5 εκατομμύρια τηλεθεατές (χωρίς να μετριούνται αυτοί που είδαν τη βραδιά online ή μαγνητοσκοπημένη στον υπόλοιπο πλανήτη), ενώ πέρυσι οι τηλεθεατές ξεπέρασαν τα 33 εκατομμύρια. Παρ’ όλα αυτά, το Shape of Water που πήρε το Oscar Καλύτερης Ταινίας, είχε διπλάσια έσοδα στις αίθουσες σε σχέση με το Moonlight που κέρδισε πέρυσι. Βέβαια ο θεσμός των Oscar παραμένει θρησκεία για τους Αμερικανούς. Παρά τη χαμηλή τηλεθέαση, το show ήταν για άλλη μια φορά το πιο πετυχημένο πρόγραμμα της αμερικάνικης τηλεόρασης, ξεπερνώντας αντίστοιχες τελετές ή αθλητικές διοργανώσεις. Μερίδιο ευθύνης, σύμφωνα με τους ειδικούς, έχει και ο Jimmy Kimmel που ήταν για δεύτερη χρονιά ο host της βραδιάς. Ο 50χρονος κωμικός θεωρήθηκε ότι αντιγράφει τον εαυτό του και την περσινή του παρουσίαση. Στην έναρξη του show χρησιμοποίησε για βοηθό του την Helen Mirren, που με χιούμορ έκανε παρουσίαση τηλεμάρκετινγκ, δειγματίζοντας ένα jet ski το οποίο, σύμφωνα με τον παρουσιαστή, θα κέρδιζε αυτός που θα έκανε τη μικρότερη ευχαριστήρια ομιλία. Ακόμη, στο ίδιο mood με πέρυσι που έβαλε στην αίθουσα του Dolby Theater ένα group τουριστών, πήρε μια ομάδα ηθοποιών και σκηνοθετών, ανάμεσά τους η Margot Robbie, ο Del Toro και ο Armie Hammer, και μπούκαρε στον διπλανό κινηματογράφο διακόπτοντας την προβολή, με τους θεατές να μένουν έκπληκτοι. Ο Kimmel μάλιστα έκανε απευθείας σύνδεση με τα Oscars και έβαλε τους stars να ευχαριστήσουν το κοινό που πληρώνει για να δει τις ταινίες τους. Από εκεί και πέρα, ακόμη και το κόκκινο χαλί δεν ικανοποίησε κανέναν. Οι βαρετές εμφανίσεις των stars απογοήτευσαν τους fashion experts. Οι πιο τεράστιοι celebrities του κόσμου δεν ντύθηκαν ωραία ούτε καν στο party που ακολούθησε.

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΥΤΟΤΡΟΛΑΡΕΤΑΙ
Ο άγραφος κανόνας των τελετών τα τελευταία χρόνια λέει ότι όλα αντιμετωπίζονται με χιούμορ. Ακόμη και το κίνημα #MeToo των γυναικών του Hollywood που μάχονται κατά των διακρίσεων και των παρενοχλήσεων στη βιομηχανία του κινηματογράφου, αντιμετωπίστηκε με χιούμορ. Ο Kimmel σχολίασε σαρκαστικά ότι ο ιδανικός άντρας για το Hollywood είναι αυτός που απεικονίζει το άγαλμα του Oscar – δηλαδή ένας άντρας χωρίς πέος. Ακόμη, η Ακαδημία επέλεξε για δεύτερη χρονιά το δίδυμο των Faye Dunaway και Warren Beatty για να δώσουν το Oscar Καλύτερης Ταινίας. Οι δύο ηθοποιοί είχαν κάνει πέρυσι την επική γκάφα και ανακοίνωσαν λάθος νικητή στην ίδια κατηγορία. Οι διοργανωτές όμως διαθέτουν χιούμορ, όπως φάνηκε, και τους έδωσαν άλλη μια ευκαιρία φέτος, με τον Del Toro που παρέλαβε το συγκεκριμένο βραβείο να ζητάει να ελέγξει τον φάκελο για να είναι σίγουρος.

OSCAR ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ
Η Frances McDormand κέρδισε Oscar Καλύτερης Ερμηνείας. Ώς εδώ καλά. Η 61χρονη ηθοποιός έδωσε έναν εξαιρετικό πολιτικό ευχαριστήριο λόγο, σήκωσε όλες τις γυναίκες της αίθουσας όρθιες στέλνοντας μήνυμα ισότητας, και πήγε στη συνέχεια να διασκεδάσει στο επίσημο δείπνο της Ακαδημίας. Εκεί, κάπου ανάμεσα στο κυρίως πιάτο και το γλυκό, διαπίστωσε ότι το Oscar της είχε κάνει φτερά. Για αρκετή ώρα το Oscar θεωρείτο χαμένο. Η ασφάλεια του χώρου εντόπισε τον δράση με τη βοήθεια ενός φωτογράφου. Ο «ληστής» πήρε το αγαλματίδιο για να τραβήξει ένα insta-story και στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει. Ο δράστης πλήρωσε 20.000 δολάρια εγγύηση για να μπορέσει να φύγει. Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και με το πρώτο Oscar που κέρδισε η Meryl Streep, το 1980. Η ηθοποιός ξέχασε το Oscar της στις τουαλέτες του party και της το φύλαξε μια καθαρίστρια στο ντουλαπάκι με τα απορρυπαντικά.

ΝΙΚΗΤΕΣ
Καλύτερη Ταινία: Η Μορφή του Νερού
Σκηνοθεσία: Guillermo Del Toro (Η Μορφή του Νερού)
Α΄ Ανδρικός Ρόλος: Gary Oldman (H πιο Σκοτεινή Ώρα)
Α΄ Γυναικείος Ρόλος: Frances McDormand (Οι Τρεις Πινακίδες έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι)
Β΄ Ανδρικός Ρόλος: Sam Rockwell (Οι Τρεις Πινακίδες έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι)
Β΄ Γυναικείος Ρόλος: Allison Janney (Εγώ, η Τόνια)
Πρωτότυπο Σενάριο: Τρέξε
Διασκευασμένο Σενάριο: Να με Φωνάζεις με τ' Όνομά σου
Φωτογραφία: Blade Runner 2049
Μοντάζ: Δουνκέρκη
Ξενόγλωσση Ταινία: Μια Φανταστική Γυναίκα (Χιλή)
Ταινία Κινουμένων Σχεδίων: Coco
Μουσική: Η Μορφή του Νερού
Τραγούδι: Remember Me (Coco)
Ντοκιμαντέρ: Icarus
Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους: Heaven Is a Traffic Jam on the 405
Σκηνικά: Η Μορφή του Νερού
Ενδυματολογία: Αόρατη Κλωστή
Οπτικά Εφέ: Blade Runner 2049
Μακιγιάζ & Κομμώσεις: H πιο Σκοτεινή Ώρα
Ηχητικό Μοντάζ: Δουνκέρκη
Ήχος: Δουνκέρκη
Μικρού Μήκους Κινουμένων Σχεδίων: Dear Basketball
Μικρού Μήκους Μυθοπλασίας: The Silent Child

Alison Williams (ARMANI PRIVE)

Mary J Blige (ATELIER VERSACE)

Oι συντελεστές της ταινίας A Fantastic Woman, που απέσπασε το Oscar Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Η Daniela Vega είναι η πρώτη transsexual που βραβεύεται στα Oscars. Nωρίτερα, παρουσίασε και ένα act του show, με τους θεατές να τη χειροκροτούν.

St Vincent (SAINT LAURENT

Laurie Metcalf (CHRISTIANO SIRIANO)

Ashley Judd (BADGLEY MISCHKA)

DownΤown,
Το εβδομαδιαίο περιοδικό που διαβάζεις, κάθε Πέμπτη στα περίπτερα.