Placebo: Ένα είδωλο έρχεται σε λίγες μέρες στην Ελλάδα κι ακούει στο όνομα Brian Molko

Ο frontman των Placebo ήταν, είναι και θα είναι το ultimate ανδρόγυνο icon μας.
Placebo: Ένα είδωλο έρχεται σε λίγες μέρες στην Ελλάδα κι ακούει στο όνομα Brian Molko



Μαύρο νύχι, γυναικεία ρούχα, βαμμένα μάτια, σέξι βλέμμα. Ο Brian Molko, το teenage crash μας και απόλυτη 90s περσόνα επιστρέφει μετά από χρόνια στην Ελλάδα μάζι με τα δύο ακόμα αγόρια των Placebo για να επιβεβαιώσει τον στίχο ενός άλλου εφηβικού μας έρωτα που λέει ότι "οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο". Μόνο που καμιά φορά κόβουν και κάμια βόλτα κι από τα μέρη μας.

Φέτος, θα είναι σε έναν χώρο που του ταιριάζει γάντι. Terravibe Park στο πλαίσιο του Rockwave Festival. 

Reasons we love Brian

Για τα μαύρα του φορέματα, τα crop tops και το makeup του
Ο ίδιος αποποιούταν τα credits που τον ήθελαν να είναι υπεύθυνος για το comeback του goth ενώ για όσους τον χαρακτήριζαν φρικιό, ο ίδιος έλεγε απλώς ότι λατρεύει τέτοιου είδους προσδιορισμούς. Όσο για τους τίτλους περιοδικών της εποχής που πρωτοέσκασαν μύτη οι Placebo, που τον χαρακτήριζαν "ανδρόγυνο θεό" εκείνος απλώς επιβεβαίωνε πως "κανένας δεν ξκινάει μια μπάντα χωρίς να θέλει να είναι σέξι".

Για το θάρρος του να μιλήσει ανοιχτά για το cross-dressing και τη σεξουαλικότητα (όταν κανείς δεν το έκανε)
Τόσο ο ίδιος ο Molko όσο και ο bandmate του Stefan Olsdal, φορούσαν γυναικεία ρούχα πολύ πριν τη σύσταση της μπάντας τους, κάτι που θεωρούν -αμφότεροι- πολιτική στάση "Για την ακρίβεια ήθελα να με κοιτάζουν οι ομοφοβικοί και να αναρωτιούνται για τη δική τους σεξουαλικότητα. Εγώ πιστεύω ότι η σεξουαλικότητα είναι ρευστή. Δεν σχετίζεται με το γένος αλλά με τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά".

Για την ειλικρίνεια του σε mental health θέματα
Το massive τεράστιο hit του 1998 “Pure Morning” έδειχνε τον Molko στην άκρη ενός κτηρίου έτοιμο να πηδήξει στο κενό. Πολλές φορές η μουσική και τα βίντεο της μπάντας χαρακτηρίστηκαν σαν ένα "βίαιο ημερολόγιο" των μελών, αφού μιλούσαν ανοιχτά τόσο για την διπολική διαταραχή όσο και για την κλινική κατάθλιψη από την οποία έπασχε ο frontman τους. Σε συνέντευξή του ο Μοlko είχε δηλώσει πως "είναι γενναίο και ευφυές να είναι ανοιχτοί οι άνθρωποι για την ψυχική τους υγεία". Στη βιογραφία του ‘Misunderstood’ μάλιστα, υπάρχει εκτενής αναφορά και στις εξαρτήσεις του από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ και τη μάχη που έδωσε για την ψυχική του υγεία.

Go Brian Molko. Σε περιμένουμε πως και πως.