Πώς πέθανε ο Kurt; Όλες οι θεωρίες συνωμοσίας

Πώς πέθανε ο Kurt; Όλες οι θεωρίες συνωμοσίας



Αυτοκτόνησε ή δολοφονήθηκε ο Kurt Cobain; Τίποτα δεν είναι σίγουρο πια καθώς με αφορμή το ντοκιμαντέρ «Soaked In Bleach» τα σενάρια για το θάνατο του frontman των Nirvana δίνουν και παίρνουν. 

Και ενώ το πιστοποιητικό του θανάτου του ανέφερε ότι πυροβόλησε το κεφάλι του και συνεπώς επρόκειτο για αυτοκτονία, οι θεωρίες συνωμοσίας συνεχίζουν να απασχολούν τους φαν του σε όλο το πλανήτη. 

Ορίστε τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται και για τις δύο περιπτώσεις. 

Ανθρωποκτονία

Πού είναι το αίμα; O δημοσιογράφος Richard Lee δημοσιοποίησε ένα βίντεο από το γκαράζ του Cobain. Όλα έδειχναν ότι δεν υπήρχε αίμα στο σημείο όπου έπεσε νεκρός. Οπότε, το συμπέρασμα είναι ότι δεν γίνεται να αυτοπυροβολήθηκε; 

Το λέει η επιστήμη:  Η επίσημη αναφορά για το θάνατο του Cobain δείχνει ότι η ποσότητα ηρωίνης στο αίμα του ήταν 1,52 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο.  Μία δυνητικά θανατηφόρα δόση. Ωστόσο, ο ιδιωτικός ερευνητής Tom Grant που εργαζόταν για την Courtney Love ισχυριζόταν ότι αυτό το νούμερο τον καθιστούσε ανίκανο να τραβήξει τη σκανδάλη.  Επίσης, ο Grant υποστηρίζει ότι ο δράστης τον ανάγκασε να πάρει ηρωίνη για να τον ακινητοποιήσει πριν τον πυροβολήσει. 

Το σημείωμα της αυτοκτονίας: Επιπλέον, ο Grant ισχυρίζεται ότι ο Cobain θα παρατούσε τη γυναίκα του και τη μουσική του καριέρα, εξού και το αποχαιρετιστήριο μήνυμα. Δεν είχε, δηλαδή, σκοπό να αποχαιρετήσει τη ζωή. Οι γραμμές που έκαναν λόγο για αυτοκτονία προστέθηκαν αργότερα. 

Το όπλο: Τέλος, το όπλο δεν ελέγχθηκε για δαχτυλικά αποτυπώματα μέχρι τις 6 Μαΐου, δηλαδή ένα μήνα αφότου ανακαλύφθηκε το σώμα του Cobain. Σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία, οι εκτυπώσεις δεν έδιναν ευανάγνωστα αποτελέσματα.  

Αυτοκτονία

Πολλοί φίλοι αλλά και μέλη της οικογένειάς του Cobain είχαν παρατηρήσει σημάδια κατάθλιψης και ψυχολογικής αστάθειας. Υποστήριζαν ότι πάλευε με τις εξαρτήσεις του και ότι είχε διπολική διαταραχή. Κάνουν, επίσης, λόγο για μία ακόμα απόπειρα αυτοκτονίας, ένα μήνα πριν από το θάνατό του. Τα μέλη τους συγκροτήματός του Krist Novoselic και Dave Grohl πιστεύουν επίσης ότι έδωσε τέλος στη ζωή του.