MFW: Ο οίκος Gucci κάνει την έκπληξη και γυρίζει την πλάτη στα social media

Kόντρα στον καιρό...
MFW: Ο οίκος Gucci κάνει την έκπληξη και γυρίζει την πλάτη στα social media



Tο πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός δεν περιγράφεται! Και αυτό το λέω γιατι πότε ήταν η εβδομάδα μόδας της Νέας Υορκης, πότε του Λονδίνου και τώρα του Μιλάνου, ειλικρινά δεν το κατάλαβα. Στο θέμα μας τώρα, ο οίκος Gucci - ο ιστορικός οίκος Gucci - παρούσιασε την συλλογή του για την ερχόμενη άνοιξη και καλοκαίρι και αυτό από μόνο του θεωρείται μια μεγάλη είδηδη για όλες εμάς που αγαπάμε και ''ζούμε'' για την μόδα. Εκτός από τα ίδια ρούχα και αξεσουάρ που ξεχώρισαν, εμείς θα σταθούμε στην ατμόσφαιρα του show αλλά και στην τακτική του ίδιου του οίκου όσον αφορά την εικόνα του στα social media.

Συγκεκριμένα για την ατμόσφαιρα, χρησιμοποίησε ξηρό πάγο (!), ο οποίος από μόνος του δημιουργεί σύννεφα και ομίχλη. Ο οίκος, θέλοντας να πάει ενάντια στην εποχή και στην λεγόμενη ''high speed fashion'', δημιούργησε αυτό το ''κλίμα'' ώστε να είναι δύσκολη η ''δουλειά'' των καλεσμένων, κάθε φορά που θα προσπαθούσε κάποιος να ανεβάσει κάποια φωτογραφία στα socia media. 

Στην φετινή διάρκεια των εβδομάδων μόδας, ο Gucci δεν είναι ο μόνος οίκος που έκανε μια τέτοια κίνηση διαμαρτυρίας, μιας και ο Burberry αποφάσισε να κυκλοφορήσει αμέσως όλη την συλλογή που παρουσίασε στο Λονδίνο για λόγους αντιγραφής. 

Aς περάσουμε τώρα και στην νέα συλλογή:

Ο ίδιος ο σχεδιαστής, Alessandro Michelle την χαρακτήρισες με τις εξής 3 λέξεις ''Θαύμα, φαντασμαγορία, ανορθοδοξία''. Floral φορέματα, statement τουαλέτες από δεκάδες τούλια, γούνες βιζόν, έντονα χρώματα, σακάκια αλλά και συνθήματα ζωγραφισμένα πάνω στα ρούχα και στα αξεσουάρ, είναι λίγα από εκείνα που καθόρισαν το γενικό ύφος της νέας συλλογής. 

Η αλήθεια είναι ο συγκεκριμένος οίκος - ο οποίος είναι κλασικός σε γενικές γραμμές, έκανε την έκπληξη τόσο με την απόφαση της για το στήσιμο του show (και τον ξηρό πάγο) όσο και με τα ρούχα που είναι πιο rock, πιο punk αλλά και edgy!

Στην παρακάτω gallery, δες όλη την συλλογή και διάλεξε τα αγαπημένα σου look!

Για extra έμπνευση, δες εδώ το εντυπωσιακό street style της εβδομάδας μόδας του Λονδίνου (μετά το Brexit).