Τι είναι layering ή statement - 10 φράσεις της μόδας που δεν εισαι σίγουρη τι σημαίνουν

10 φράσεις της μόδας που δεν εισαι σίγουρη τι σημαίνουν
Τι είναι layering ή statement - 10 φράσεις της μόδας που δεν εισαι σίγουρη τι σημαίνουν



H αλήθεια είναι ότι επειδή όλο το 24ωρο μου περιτριγυρίζεται γύρω από τη μόδα, πέφτω στην παγίδα, που για να περιγράψω κάτι, χρησιμοποιώ αγγλικές λέξεις ή φράσεις.  Τόσο τα περιοδικά όσο τα site και τα fashion blog  με την αιτιολογία των εντυπωσιακών τίτλων και κειμένων, κάνουν το ίδιο.

Τι γίνεται όμως όταν το κοινό δεν καταλαβαίνει τι είναι statement, layering και ootd; Απλά μπερδεύεται και φυσικά δεν  ενημερώνεται σωστά. Τι θα έλεγες τώρα να μάθεις (αν δεν τις ξέρεις ήδη) κάποιες λέξεις και φράσεις που χρησιμοποιούν στον κόσμο της μόδας; 

10 λέξεις-φράσεις της μόδας (που από εδώ και πέρα θα γνωρίζεις) :

Must-have : H συγκεκριμένη φράση χρησιμοποιείται ειδικότερα για ρούχα, παπούτσια ή αξεσουάρ που ΠΡΕΠΕΙ να έχεις στη ντουλάπα σου, ή να αποκτήσεις.

Statement : Το έχεις ακούσει παντού! Statement κολιέ ή statement παπούτσια. Αυτή η λέξη λοιπόν έρχεται για να περιγράψει όλα εκείνα τα κομμάτια που είναι ιδιαίτερα και έχουν να δηλώσουν κάτι (αν θέλουμε να ακολουθήσουμε την μετάφραση).

Over-the-knee : Mεγάλο trend φέτος οι over-the-knee μπότες, δηλαδή αυτές που ξεπερνούν το γόνατο.

Layering : Aγαπημένη μου λέξη, άλλα άγνωστη για πολλές. Layering είναι η τεχνική σε ένα look να φοράς το ένα ρούχο (συνήθως για πανωφόρια) πάνω από το άλλο και το στιλιστικό αποτέλεσμα να είναι άρτιο.

Street style : Με μια απλή μετάφραση, καταλαβαίνεις ότι σημαίνει το στιλ στου δρόμου. Οποιαδήποτε φωτογραφία βλέπεις και περιέχει ένα ντύσιμο και είναι στο δρόμο, τότε ναι είναι street style, (μην ξεχνάμε όμως το blog The Sartorialist που έκανε την αρχή και το έκανε παγκόσμιο trend!).

Ootd : Outfit of the day, δηλαδή το ντύσιμο της ημέρας. Να σε ενημερώσω ότι το συγκεκριμένο hashtag στο instagram, έχει 122.764.084 φωτογραφίες!

Dream buy : Όταν θέλουμε να περιγράψουμε κάποιες αγορές-επιλογές (που θέλουμε να κάνουμε ή ονειρευόμαστε) ακριβών ρούχων, παπουτσιών και αξεσουάρ, η λέξη dream-buy είναι η ιδανική επιλογή.

Tailored : Ένα ρούχο που είναι ραμμένο πάνω σου και αποκλειστικά για εσένα, ναι είναι tailored!

Fashion-forward : Όταν κάποια τάση είτε κάποιο πρόσωπο (ή ότι αλλο θες), είναι πολύ μπροστά όσον αγορά το στιλ από τον μέσο όρο.

Fashion victim : Είναι εκείνη η γυναίκα ή άντρας, που ακολουθεί κατά γράμμα τη μόδα και τις τάσεις, αγοράζοντας κάθε τι που τα συνοδεύει.

Το μίνι μάθημα, μόλις ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Εσύ πως τα πήγες;