DIY: Φτιάξε μόνοι σας χαρταετό για την Καθαρά Δευτέρα

Τα παιδιά σίγουρα θα ενθουσιαστούν!



Καθαρά Δευτέρα αύριο και αν ο καιρός το επιτρέψει ο ουρανός θα γεμίσει χρώματα από τους αμέτρητους χαρταετούς που θα σηκώσουν μικροί και μεγάλοι τιμώντας και τηρώντας πιστά το έθιμο. 

Αν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας το χαρταετό σας δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα βήματα πιο κάτω. Η διαδικασία είναι σχετικά απλή και δεν κοστίζει πολύ, βάλτε τα παιδιά σας να βοηθήσουν και θα δείτε ότι θα ενθουσιαστούν.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

- 3 ελαφρά πηχάκια από ξύλο, περίπου 80 εκατοστά το καθένα
- Xαρτί ή πολύ λεπτό νάιλον
- Γερό σπάγκο
- Λεπτό σύρμα
- Κολλητική ταινία
- Χρωματιστά χαρτιά για την ουρά

 

Πρώτο βήμα: Κόβετε τις βέργες για να έχουν μήκος 60cm ή 100cm εξαρτάται πόσο μικρό ή μεγάλο θέλετε να κάνετε το χαρταετό σας. Τοποθετείτε τις βέργες με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να σχηματίζουν ένα νοητό εξάγωνο και έπειτα δένετε σφικτά το σημείο τομής τους με το σύρμα.

 

 

 

 

 

 

Δεύτερο βήμα: Δένετε με το σπάγκο, ο οποίος φροντίζεται να είναι τεντωμένος, τις κορυφές των βεργών έτσι ώστε να σχηματιστεί εξάγωνο. Στη συνέχεια τοποθετήστε πάνω στις βέργες το χαρτί σε σχήμα εξαγώνου, αφού το κόψετε, αφήνοντας περιθώριο περίπου 5cm παραπάνω έτσι ώστε να μπορέσετε να το περάσετε από τον σπάγκο για να στερεωθεί. Για να δέσει το χαρτί με τον σπάγκο περνάτε κόλλα και στη συνέχεια μονωτική ταινία για σιγουριά.
 

Τρίτο βήμα: Για να φτιάξετε την ουρά περνάτε σπάγκο σε δύο άκρες των βεργών που βρίσκονται δίπλα δίπλα και τις ενώνεται με έναν κόμπο. Το μήκος τους πρέπει να είναι περίπου 40 cm. Έπειτα από το σημείο του κόμπου δένετε ένα άλλο κομμάτι σπάγκου με μήκος 3,20 μέτρα. Σε αυτό το μεγάλο κομμάτι σπάγκου τοποθετείτε τα χρωματιστά κομμάτια χαρτιού ή εφημερίδας, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους 20cm.

 

 

Τέταρτο βήμα: Το τελευταίο βήμα φτιάχνετε το σπάγκο με τον οποίο θα κρατάτε το χαρταετό για να πετάξει. Περνάτε δύο  κομμάτια σπάγκου στο ίδιο μήκος με τις βέργες στις άκρες που έχουν απομείνει ενώ ένα τρίτο κομμάτι σπάγκου που ξεκινάει από τη μέση, την ένωση των βεργών έρχεται να δέσει με ένα κόμπο με τις άλλες δύο. Ο χαρταετός σας είναι έτοιμος για πτήση!
 

Καλή επιτυχία και καλά Κούλουμα!

Πηγή : neolaia.gr