13 cinema stars που ξεκίνησαν από την τηλεόραση

Εκτός από τους George Clooney, Sara Jessica Parker, Jennifer Garner, Steve Carell, υπάρχουν κι άλλοι ηθοποιοί του κινηματογραφού που ξεκίνησαν από την τηλεόραση και δεν πάει το μυαλό σου.
13 cinema stars που ξεκίνησαν από την τηλεόραση



Ποιος είπε ότι μόνο ο κινηματογράφος βγάζει καλούς ηθοποιούς. Αυτοί είναι οι ηθοποιοί που ξεκίνησαν την καριέρα τους από σειρές, αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο.

 

Bill Murray

Κι όμως. Ο κύριος που νομίζετε ότι ξεκίνησε την καριέρα του με τους Ghostbusters (Who you gonna call?), βρέθηκε στο Saturday Night Live, το sketch comedy show που δεν τελειώνει ποτέ, από το 1977 ως το 1980. Τώρα είναι ο άρχοντας του coolness και μάθαμε πρόσφατα ότι του πήρε 25 περίπου χρόνια για να αγοράσει το πρώτο του κινητό. Και δεν ήταν iPhone. Cool, cool, cool.

 

James Franco, Seth Rogen, Jason Segel

Έχετε ακούσει ποτέ το όνομα του Judd Apatow; Του σκηνοθέτη του Knocked-Up και πολλών άλλων σύγχρονων κωμωδιών, που έχει αλλάξει την κωμωδία στον κινηματογράφο; Ο Apatow γύρισε μια κωμική σειρά to 1999-2000, με τίτλο Freaks and Geeks, θέμα το Λύκειο και ηθοποιούς τους James Franco, Seth Rogen και Jason Segel. Βέβαια σε αντίθεση με άλλους κινηματογραφικούς ηθοποιούς, εκτός από τον Rogen , οι άλλοι δυο επιστρέφουν συχνά στην τηλεόραση. Ο Segel ήταν το 1/5 του How I Met Your Mother και ο Franco δεν είχε κανένα πρόβλημα να εμφανιστεί μέχρι και στην soap opera , General Hospital.

 

Melissa McCarthy

H Bridesmaid από τις Bridesmaids που μας κέρδισε με το Hello, Melissa McCarthy ξεκίνησε την καριέρα της ως Sookie St. James στην θρυλική πια σειρά Gilmore Girls και ήταν αντάξια της Lorelai στην πολυλογία και τους γρήγορους διαλόγους. Τώρα μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα σε ταινίες με την Sandra Bullock (The Heat) και τη σειρά sitcom Mike and Molly.

 

Daniel Craig

Πριν το όνομα του γίνει Bond, James Bond, ο Daniel Craig έκανε ό,τι και κάθε Βρετανός ηθοποιός που σέβεται τον εαυτό του. Πέρασε από την αγγλική τηλεόραση, σε δυο μάλιστα σειρές. Το Anglo-Saxon Attitudes και το Our Friends From the North. Κι εσείς που νομίζατε ότι η αγγλική τηλεόραση ξεκίνησε με την Maggie Smith και το Downton Abbey.

 

Jim Carrey

Οι περισσότεροι νομίζουν ότι ο Carrey ξεκίνησε με το In Living Color, ένα sketch comedy show στη λογική του Saturday Night Live. Άλλοι νομίζουν ότι ξεκίνησε από το SNL. Στην πραγματικότητα είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερ, με την κωμωδία The Duck Factory, το 1984. Και αρκετά πριν το In Living Color του 1999, είχε ήδη παίξει σε ταινίες όπως η Μάσκα και το Ηλίθιος και Πανηλίθιος.

 

Leonardo DiCaprio

Και τηλεόραση και κωμωδία; Πόσο εκτός χαρακτήρα του Leo, ο οποίος από μικρό παιδί βρέθηκε στην τηλεόραση και μάλιστα σε δυο κωμικές σειρές. Στο Growing Pains του ABC και την πρώτη προσπάθεια του NBC να μεταφέρει σε σειρά την ταινία Parenthood. (Εδώ και πέντε χρόνια το έχει προσπαθήσει για δεύτερη φορά και μάλιστα επιτυχημένα.)  Αλλά θα έπρεπε να το περιμένουμε από τον Leo. Είναι ο μοναδικός σύγχρονος ηθοποιός που τα έχει κάνει όλα.

 

John Travolta

Για τρεις σεζόν ο Travolta έκανε αυτό που ήξερε καλύτερα στην δεκαετία του 70. Τον μαθητή  σε δυσλειτουργικό σχολείο που τραγουδούσε σε κάθε ευκαιράι στο Welcome Back, Kotter. Λίγο μετά έκανε το ίδιο στο Grease. And so the story goes…

 

Ashton Kutcher, Topher Grace, Mila Kunis

Το That ‘70s Show δεν είναι γνωστό στα μέρη μας. Ωστόσο για την ιστορία της σύγχρονης αμερικάνικης τηλεόρασης αποτελεί σημείο αναφοράς. Οι Ashton Kutcher, Topher Grace, Mila Kunis ξεκίνησαν όλοι την καριέρα τους από τη σειρά και συνέχισαν να εμφανίζονται στη σειρά ενώ γύριζαν τη μια ταινία μετά την άλλη. (Το ζευγάρι Kutcher – Kunis γνωρίστηκε τότε)

 

Clint Eastwood

Φανταστείτε τι μπορεί να έπαιζε ο Eastwood σε σειρά πριν μεταπηδήσει στον κινηματογράφο και υποδυθεί τον καουμπόι μια, δυο, τρεις, τέσσερις, εικοσιτέσσερις φορές. Τον καουμπόι στο Rawhide, μια από τις μακροβιότερες σειρές γουέστερν όλων των εποχών.