Game Of Thrones : Και όμως! Οι ηθοποιοί που παίζουν δεν ήταν πρώτες επιλογές

Πόσο διαφορετική θα ήταν η θρυλική σειρά αν ο George Martin έπαιρνε τα «ναι» που ήθελε…
Game Of Thrones : Και όμως! Οι ηθοποιοί που παίζουν δεν ήταν πρώτες επιλογές



Το Game Of Thrones είναι ίσως η πιο πετυχημένη σειρά στην ιστορία της τηλεόρασης. Το ήξερες όμως πως οι ηθοποιοί που βλέπουμε δεν ήταν οι αρχικές επιλογές της παραγωγής;

Το budget της σειράς ανά σεζόν παραπέμπει περισσότερο σε κινηματογραφική υπερπαραγωγή και επειδή λεφτά… υπήρχαν (και υπάρχουν για το ΗΒΟ) οι αρχικές επιλογές ήταν ηθοποιών με «πλούσιο» βιογραφικό.

Ορίστε οι αρχικές επιλογές για τους ρόλους που τελικά δεν προχώρησαν. Και όχι, η Emilia Clarke, το sex symbol της σειράς δεν ήταν η πρώτη επιλογή για τον ρόλο της Daenarys!

Ο Dominic West ήταν ο Mance Rayder

Ο βρετανός ηθοποιός, ο οποίος είναι γνωστός για την συμμετοχή του στο The Wire, ήταν η αρχική επιλογή για τον ρόλο του Mance Rayder, του ηγέτη των δυνάμεων του Wilding. Ο West απέρριψε τον ρόλο για οικογενειακούς λόγους, ωστόσο λίγο αργότερα το μετάνιωσε. Ο ρόλος κατέληξε στον Ciaran Hinds και τα υπόλοιπα είναι απλά ιστορία…

Ο Derek Halligan ήταν ο Alister Thorne

Ένα από τα ηγετικά στελέχη της Night Watch είναι ο Alister Thorne. Αρχική επιλογή για τον ρόλο του ήταν ο Derek Halligan, ωστόσο ο ρόλος κατέληξε στον εξαιρετικό Owen Teale.  Ο Halligan αρνήθηκε τον ρόλο και εκείνος για προσωπικούς λόγους, ωστόσο θα ήταν σίγουρα πολύ διαφορετική η εικόνα, καθώς το πρόσωπό του παραπέμπει σε κάτι περισσότερο… άγριο!

Η Tamzin Merchant ήταν η Daenarys Targaryen

Όπως καταλάβατε, εδώ θα μπορούσε να αλλάξουν πραγματικά δυο ζωές! Αυτή της Tamzin Merchant και της Emilia Clarke. Η αρχική σκέψη ήταν να πάρει τον ρόλο η Merchant ενώ υπήρχε και πιλότος όπου ενσαρκώνει την Καλίσι! Η Merchant αποχώρησε λίγο αργότερα και μέσα σε μια μέρα η Emilia Clarke έγινε η απόλυτη superstar της σειράς!

Ο Ian McNeice ήταν ο Illyrio Mopatis

Ίσως ο πιο γνωστός ηθοποιός που αρνήθηκε  ρόλο στη σειρά. Φυσικά ο Illyrio δεν έχει κάποιον κομβικό ρόλο στη σειρά, ωστόσο ο McNeice δεν μπορούσε να πάρει μέρος στη σειρά γιατί είχε γυρίσματα για το Doctor Who σαν Winston Churchill.

O Liam Burke ήταν ο Aerys Targaryen

Μπορεί το όνομα να μην σας λέει πολλά, ωστόσο είναι ένας εξαιρετικός ηθοποιός. Εδώ δεν αντικαταστάθηκε από κανέναν ο ρόλος, απλά… κόπηκαν οι σκηνές που εμφανιζόταν ο Aerys ή… Mad King. Ο μοναδικός λόγος ήταν πως το flashback θα έκανε ακόμη πιο πολύπλοκη την υπόθεση.

Η Izzy Meikle-Small ήταν η Sansa Stark

Είναι γνωστό στους fans της σειράς πως η Izzy είχε περάσει audition για τον ρόλο και μάλιστα είχε φτάσει στο παρά… ένα! Αφού δεν πήρε τον ρόλο που της προσφέρθηκε, η Izzy δήλωνε ικανοποιημένη (!) επειδή είχε πολλές γυμνές σκηνές. Η Sophie Turner δεν είχε πρόβλημα και πλέον είναι ένας από τους βασικούς χαρακτήρες της σειράς…

Η Jennifer Ehle ήταν η Catelyn Stark

Ακόμη μια ηθοποιός που είχε συμμετάσχει στον πιλότο της σειράς. Ο λόγος που αποχώρησε από την σειρά είναι πως έπρεπε να ταξιδέψει στην Ιρλανδία και την Ισλανδία για τα γυρίσματα, κάτι που δεν δέχτηκε γιατί δεν ήθελε να αφήσει την οικογένειά της για τόσο καιρό.

Βonus: Ο Peter Dinklage παραλίγο να μην ήταν ο Tyrion Lannister!

Ο δις βραβευμένος με Emmy και ένας από τους stars της σειράς ήταν η αρχική επιλογή για τον… δαιμόνιο Tyrion. Ο Dinklage αρχικά είχε αρνηθεί (!) ωστόσο οι πιέσεις της παραγωγής και του George Martin τον έπεισαν. Οκτώ χρόνια αργότερα αποδείχτηκε πως πήρε την σωστότερη επιλογή της καριέρας του!

Δες ΕΔΩ το video που αποδεικνύει ότι ο Joffrey ήταν ο πραγματικός ήρωας στο Game Of Thrones