Games of Thrones: Τα οπτικά εφέ πίσω από τις επικές μάχες!

Κανένας κάτοικος των Επτά Βασιλείων δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων!
Games of Thrones: Τα οπτικά εφέ πίσω από τις επικές μάχες!



Εδώ και λίγες ώρες το ίντερνετ παραληρεί με το καταπληκτικό βιντεάκι που αποκαλύπτει τα ειδικά εφέ που χρησιμοποιήθηκαν για να γυριστούν οι επικές σκηνές της μάχης του Hardhome στο Game of Thrones.

Η επική φιλονικία μεταξύ των Wildlings με τους Φύλακες της Νύχτας και τους Λευκούς Περιπατητές ήταν αναμφίβολα μια από τη πιο δύσκολη στην εκτέλεση και φιλόδοξο κομμάτι της σειράς μέχρι στιγμής, καθώς επίσης κι ένα από τα πιο συναρπαστικά.

Στο 8ο επεισόδιο της 5ης σεζόν που πρόσφατα τελείωσε, ο Jon Snow και ο Tormund Giantsbane οδηγούν ένα στόλο πλοίων μέχρι την πιο μακρινή φρουρά των Wildling πέρα ​​από το Τείχος, όπου ελπίζουν να πείσουν τους ελεύθερους πολίτες να πλεύσουν νότια, πριν να είναι πολύ αργά. Όμως, ενώ είναι εκεί, πέφτουν στην ενέδρα ενός λυσσασμένου στρατού από τους Απέθαντους, με τις σκηνές που ακολουθούν να προκαλούν τον πιο εντυπωσιακό σαματά της μικρής οθόνης.  

Ή τουλάχιστον έτσι φαινόταν. Το βίντεο με τα sneak peek που δημοσιεύθηκε από την εταιρεία οπτικών εφέ El Ranchito Imagen Digital δείχνει ότι υπήρχαν πολύ λιγότεροι άνθρωποι εκεί, ενώ πολλές από τις ορδές των Wildlings να προστέθηκαν ψηφιακά σε δεύτερο χρόνο.

Σε μια σκηνή, που το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Hardhome μοιάζει να εκτείνεται σε ακτίνα πολλών μιλίων, στην πραγματικότητα σταματάει μερικά μέτρα μακριά από τις κάμερες όπου προεκτείνεται η πράσινη οθόνη.

Ένα άλλο σημείο που δείχνει το γίγαντα Wun Wun που περπατάει μέσα στο νερό για να ξεφύγει από τον αιμοσταγή στρατό των Απέθαντων, την ώρα που πεθαίνει φαίνονται οι Wildings και οι Black Brothers  που τον κοιτάνε ότι στα γυρίσματα κοιτούσαν ένα μπαλάκι του τένις σε ένα κοντάρι πάνω.

Μία από τις πιο τρομακτικές σκηνές στη σειρά ήταν οι λεγεώνες των Απέθαντων που ξεπετάγονταν πάνω από τους βράχους και τα τείχη, ενώ οι Wildlings πασχίζουν να ξεφύγουν. Το βιντεάκι από τα γυρίσματα δείχνει τους κασκαντέρ να πηδάνε πάνω σε ένα αφρώδες πάτωμα .

Δεν είναι όμως η μαγεία των υπολογιστών, υπάρχουν πολλά κόλπα της παλιάς σχολής, όπως το κεφάλι μιας κούκλας μανεκέν γεμάτο με χλαπάτσα που σκάει όταν το πατάνε κάτω από το παραπέτασμα των τειχών.

Δες παρακάτω το βιντεάκι με τις σκηνές πίσω από τα γυρίσματα...

Photos: El Ranchito

Διάβασε ΕΔΩ 4 λόγους που ο Jon Snow είναι ζωντανός