Game of Thrones: Οι αδιάφοροι χαρακτήρες που έγιναν πρωταγωνιστές

Πόσο άλλαξαν οι πιο αδύναμοι χαρακτήρες της σειράς;
Game of Thrones: Οι αδιάφοροι χαρακτήρες που έγιναν πρωταγωνιστές



Ναι, ο John Snow, η Sansa Stark και -γιατί όχι- ο Stannis Baratheon. Τρεις σχεδόν αδιάφοροι χαρακτήρες που σταδιακά εξελίχθηκαν τόσο πολύ, φθάνοντας στο σημείο να γίνουν πρωταγωνιστές στην 5η σεζόν της σειράς. Βέβαια, βοήθησαν και αρκετοί απρόσμενοι (και συγκλονιστικοί) θάνατοι σε αυτό.

Σε αντίθεση με το βιβλίο του George R.R. Martin, κάποιοι χαρακτήρες παρουσιάζονται εντελώς διαφορετικά στην οθόνη, ενώ υπάρχουν και οι σταθερές αξίες όπως ο Joffrey, η Cersei, ο Tyrion και η Arya που είτε λατρεύουμε να αγαπάμε είτε λατρεύουμε να... μισούμε! 

Jon Snow (Kit Harrington): O χαμηλών τόνων μπάσταρδος γιος του Ned Stark ήταν για πολλούς αδικημένος. Από την αρχή της σειράς ήταν το κακόμοιρο και άτυχο παιδί που όλοι κατά βάθος λυπόντουσαν. Το αποκορύφωμα ήρθε όταν αποφάσισε να γίνει πιστός φύλακας της Νυχτερινής Φρουράς, αφήνοντας στην άκρη τις κρεπάλες και τις επίγειες απολαύσεις.

Ωστόσο, η ωρίμανσή του δεν άργησε να έρθει. Πλέον, θεωρείται ένας από τους πιο αγαπητούς χαρακτήρες και "διάδοχος" του πατέρα του. Όλοι ξέρουμε πως έχει καλή ψυχή και πως παρά την άσχημη εξέλιξη, κατά βάθος αγαπούσε την Ygritte. Ειδικά όταν τον είδαμε να "ρίχνει πόρτα" στην πανούργα Melisandre, η οποία παρουσιάστηκε μπροστά του γυμνή τότε του βγάλαμε το καπέλο. Ο Jon Snow δεν πουλιέται τόσο εύκολα! 

Sansa Stark (Sophie Turner): Το κοριτσάκι που βιαζόταν να μεγαλώσει! Ένας ιδιόρρυθμος και κακιασμένος χαρακτήρας που δεν δίστασε να πουλήσει την οικογένειά της για λίγη δόξα. Θάρρος μηδέν, φουλ εγωίστρια (και ψωνάρα) που θα πούλαγε και την ψυχή της στο διάβολο για λίγη ασφάλεια παραπάνω. 

Τελικά με τον καιρό διορθώθηκε, αφού πρώτα πήρε ένα γερό μάθημα ζωής. Έπαθε και έμαθε (συνήθως έτσι γίνεται). Από το αβοήθητο κοριτσάκι που ήταν αιχμάλωτο στους Lannister υπομένοντας τον αχώνευτο Joffrey, τελικά λυτρώνεται. Μπλέκει με τον λόρδο Μπέιλις, αλλάζει ριζικά look (υιοθετεί ένα πιο gothic) και πλέον γίνεται η πρωταγωνίστρια της δικής της ζωής. Σύντομα θα παντρευτεί κιόλας οπότε θα έχουμε και νέες εξελίξεις (ή και ανατροπές ποιος ξέρει)!

Stannis Baratheon (Stephen Dillane): Ίσως ο μοναδικός από τους διεκδικητές του Σιδηρούν Θρόνου που στην αρχή φαινόταν πως δεν θα γίνει ποτέ τόσο αγαπητός όσο οι υπόλοιποι (στερείται τους δράκους για παράδειγμα). Ο Βασιλιάς της Στενής Θάλασσας έχει την φήμη του αυστηρού, αλλά όμως του δίκαιου χαρακτήρα. 

Είναι όμως όντως έτσι; To σίγουρο είναι πως στην 5η σεζόν η παρουσία του έχει αμείωτο ενδιαφέρον, ενώ η "σημαδεμένη" κόρη του Shireen είναι ένας λόγος παραπάνω για να τον συμπαθήσουμε. Όσο για τον σεβασμό; Τον έχει σίγουρα. Και ποιος δεν θα σεβόταν τον τελευταίο νόμιμο διάδοχο στη μάχη των πέντε Βασιλείων; Όσο για την ύπουλη Melisandre με τις μαγικές δυνάμεις; Για να δούμε πού το πάει... 

 

Δες τους 5 πιο συγκλονιστικούς θάνατους του Game of Thrones που μας άφησαν άφωνους EΔΩ 

Game of Thrones: Γιατί τα πρώτα επεισόδια του 5ου κύκλου μας άφησαν αδιάφορους ΕΔΩ