Empire State Building: Ένα από τα θρυλικά κτίρια του κόσμου σας αποκαλύπτει τα μυστικά του

Ορίστε μερικά πράγματα που δεν ξέρατε για αυτό!
Empire State Building: Ένα από τα θρυλικά κτίρια του κόσμου σας αποκαλύπτει τα μυστικά του



Τo Empire State Building ήταν το ψηλότερο κτίριο παγκοσμίως μέχρι το 1972. Έχει ύψος 443 μέτρα και ολοκληρώθηκε το 1931. Το υπέροχο αυτό κτίριο έχει 1872 σκάλες μέχρι τον 103ο όροφό του. Το διάσημο Empire State Building ελκύει κάθε χρόνο πάνω από 4.000.000 επισκέπτες που από την κορυφή του μπορούν να δούνε μέχρι 128 χιλιόμετρα μακριά.

Σε μία καλή μέρα με καθαρό ουρανό μπορείτε να δείτε μέχρι το Νιου Τζέρσι, το Κονέκτικατ, την Πελσιλβάνια και τη Μασαχουσέτη. Μέσα στο κτίριο υπάρχουν 73 ασανσέρ που κινούνται με ταχύτητα 7 μέτρα το δευτερόλεπτο!

Κάθε χρόνο στις 14 Φεβρουαρίου (Αγίου Βαλεντίνου) πραγματοποιούνται γάμοι στον 80ο όροφο του κτιρίου. Τα παντρεμένα ζευγάρια μπαίνουν αυτόματα στο κλαμπ Empire State Building Wedding Club και μπορούν να επισκέπτονται το κτίριο δωρεάν κάθε χρόνο στις 14 Φεβρουαρίου.

Πάνω από 30 άνθρωποι έχουν βρει τον θάνατο αυτοκτονώντας από το πανύψηλο κτίριο. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που πλέον υπάρχουν φύλακες και προστατευτικά.

Σε ομιχλώδεις μέρες και σε περιόδους που περνάνε αποδημητικά πουλιά, τα φώτα του κτιρίου σβήνουν ώστε αυτά να μην μπερδεύονται και πέφτουν πάνω του.

Την εποχή της ανέγερσης 3.000 εργάτες χρησιμοποιήθηκαν για το χτίσιμο του κτιρίου και συγκεκριμένα έχτιζαν 4,5 ορόφους την εβδομάδα! 

Δυστυχώς, το 2001 το Empire State Building έγινε και πάλι το ψηλότερο κτίριο της Νέας Υόρκης ύστερα από την πτώση των δίδυμων πύργων. To ξεπέρασε το One World Trade Center το 2012.

Η αξία του κτιρίου ανέρχεται στα 2.5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε ακόμα περισσότερα άρθρα και tips για τη διακόσμηση και οτιδήποτε αφορά το σπίτι στο www.spirossoulis.com the home issue