Όταν η διακόσμηση εμπνέεται από τη μόδα

Αν είσαι λάτρης της μόδας αλλά και της διακόσμησης, τότε υπάρχουν λύσεις που θα ενθουσιάσουν τόσο εσένα όσο και τους γύρω σου..
Όταν η διακόσμηση εμπνέεται από τη μόδα



Λένε πως μόδα και διακόσμηση συμβαδίζουν και πως αν σας αρέσει ο ένας χώρος είναι δύσκολο, έως ακατόρθωτο, να μην ασχολείστε με τον άλλον.
 
Η σχεδιάστρια Delphine Manivet σχεδίασε ρούχα που μπορούν να έχουν πολλές χρήσεις. Παλτό, φορέματα, τραπεζομάντιλα αλλά και κουρτίνες στο διάσημο «καρό του πικνίκ» μονοπωλούν το ενδιαφέρον αρκεί να μην το παρακάνουμε. Μας αρέσει αυτό το στιλ γιατί θυμίζει κάτι από τα προάστια της Αγγλίας και για όσους από εσάς δεν το έχετε ακούσει ακόμα, το ρουστίκ κάνει comeback και διακοσμεί ακόμα και σπίτια στην καρδιά της πόλης.
 
Ο διάσημος σχεδιαστής Christian Siriano λατρεύει τη γεωμετρία και τις φλούο αποχρώσεις. Αν είστε της ίδιας λογικής, τότε επενδύστε σε μερικά μικρά αξεσουάρ που θα δώσουν χρωματιστές και μοδάτες πινελιές στον χώρο σας. Παίξτε με μαξιλαράκια, διακοσμητικά, και γιατί όχι και με καλύμματα-ριχτάρια σε παρόμοιες αποχρώσεις και σχέδια.
 
Οι φλούο αποχρώσεις μπορούν να μεταμορφώσουν ένα μαξιλαράκι σας.
 
Φλοράλ! Ο,τι πιο χαρούμενο μπορείτε να βάλετε στον χώρο σας. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι πώς θα το συνδυάσετε καθώς μπορεί να καταλήξει σε ένα πολύ girly αποτέλεσμα. Η κολεξιόν της Duro Olowu ήταν εμπνευσμένη από τα φλοράλ σχέδια, και το ίδιο και ο συγκεκριμένος καναπές, που μας αρέσει γιατί συνδυάζει πολλές εποχές και διαφορετικά στιλ. Τα «κόντρα έπιπλα» τελικά είναι τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια. Το συγκεκριμένο είναι κομμένο σε συντηρητικές -παλαιολιθικές σχεδόν- γραμμές αλλά το φλοράλ σχέδιο πάνω του είναι νεανικό, φρέσκο, μοντέρνο και in fashion.
 
Ο γοητευτικότατος Γάλλος σχεδιαστής του οίκου μόδας Altuzarra μας μεταφέρει με τα σχέδιά του στον 18ο αιώνα. Αν είστε λάτρεις λοιπόν εκείνης της εποχής και κρύβετε βαθιά μέσα σας ένα ρομαντισμό που επιθυμείτε διακαώς να βγάλετε προς τα έξω, τότε μπορείτε να επενδύσετε σε μερικά κομμάτια-αντίκες για το σπίτι σας. Προσοχή όμως, μην το παρακάνετε. Όσο ωραία και να είναι η εποχή εκείνη, όταν διακοσμείτε τον χώρο σας, δεν πρέπει να ξεχνάτε σε ποια χρονολογία ζείτε. Καλή η έμπνευση από τα παλιά αλλά είναι ακόμα καλύτερη όταν συνδυάζεται με το σήμερα.
 
Ο σχεδιαστής του οίκου εμπνεύστηκε κάποια από τα ρούχα του από τα συγκεκριμένα χαλιά. 
Ο σχεδιαστής του οίκου εμπνεύστηκε κάποια από τα ρούχα του από τα συγκεκριμένα χαλιά.
 
Η σχεδιάστρια του fashion brand BCBG Max Azria, εμπνεύστηκε από χαλιά τα υπέροχα φορέματα της Ανοιξιάτικης κολεξιόν για το 2015. Τα χαλιά φυσικά δεν ήταν τυχαία, αλλά έμοιαζαν εκπληκτικά με τα χαλιά της εταιρείας ABC Carpet & Home. Το συγκεκριμένο copy & paste είναι ίσως από τα αγαπημένα μας, μιας και το επιμελώς ξεθωριασμένο χαλί είναι σούπερ must για τη διακόσμηση των πατωμάτων σας τα τελευταία 2 χρόνια.
 
Ο γνωστός καλλιτέχνης John Ross δημιούργησε ένα έργο τέχνης που ίσως αποτέλεσε έμπνευση για τον αγαπημένο σχεδιαστή μόδας Phillip Lim. Φέτος στην πασαρέλα είδαμε πολλούς σχεδιαστές να εμπνέονται από γνωστούς ζωγράφους και καλλιτέχνες και το αποτέλεσμα μας άρεσε πολύ γιατί στην τέχνη όλα επιτρέπονται και όλα «παντρεύονται». Άλλωστε όταν συνδυάζει κανείς στη διακόσμηση τα πιο περίεργα πράγματα τότε θα καταφέρει να δημιουργήσει πραγματικά αριστουργήματα.
 
Το διάσημο fashion brand Vionnet, για τη νέα του κολεξιόν επικεντρώθηκε σε γεωμετρικές γραμμές και έντονα χρώματα. Αν θέλετε και εσείς να ακολουθήσετε αυτό το μοτίβο στη διακόσμησή σας, τότε μπορείτε άφοβα να επενδύσετε σε ένα πορτοκαλί λαμπατέρ. Όσα χρόνια και αν περάσουν, όποια μόδα και να έρθει στο προσκήνιο, το συγκεκριμένο στιλ θα είναι πάντα διαχρονικό. Επιπλέον το έντονο χρώμα θα δώσει χαρακτήρα στον χώρο σας, θα τον φωτίσει και θα του δώσει λάμψη.
 
Διαβάστε ακόμα περισσότερα άρθρα και tips για τη διακόσμηση και οτιδήποτε αφορά το σπίτι στο www.spirossoulis.com the home issue