Η συνταγή που θα κάνει λαμπίκο το πυρέξ με ελάχιστο κόπο!

Δείτε πώς θα κάνετε το σκεύος πάλι διάφανο και πεντακάθαρο σαν κρύσταλλο.
Η συνταγή που θα κάνει λαμπίκο το πυρέξ με ελάχιστο κόπο!



Από τότε που βγήκαν τα πυρέξ, δεν χάθηκε το φιλότιμο, αλλά σίγουρα οι νοικοκυρές απέκτησαν έναν ακόμη πονοκέφαλο, αφού το καθάρισμά τους γίνεται όλο και πιο δύσκολο με τον καιρό. Δείτε πώς θα κάνετε το σκεύος πάλι διάφανο και πεντακάθαρο σαν κρύσταλλο.

Είναι πραγματικά από τα πιο δύσκολα σκεύη της κουζίνας όσον αφορά το καθάρισμα, αλλά δεν θα ήμασταν the home issue αν δεν βρίσκαμε τη λύση σε κάθε σας πρόβλημα! Αφού δοκιμάσαμε διάφορες συνταγές καταλήξαμε στην καλύτερη και δεν είναι άλλη από τη μαγειρική σόδα και το σαπούνι πιάτων.

HIGHLIGHTS

- Καθαρίστε το πυρέξ της κουζίνας από μαύρα στίγματα με αυτή την εκπληκτική συνταγή.

- Ανακατέψτε μαγειρική σόδα με απορρυπαντικό πιάτων και αποκτήστε λαμπερά πυρέξ μέσα σε 15 λεπτά.

- Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε ξύδι γιατί δεν θα καταφέρετε να διώξετε τους δυνατούς λεκέδες.

Ξεκινήστε βάζοντας μαγειρική σόδα και απορρυπαντικό πιάτων σε όλη την προβληματική επιφάνεια που έχει τα γνωστά μαύρα στίγματα. Προσθέστε ζεστό νερό και αφήστε το πυρέξ να μουλιάσει για 15 λεπτά. Στη συνέχεια πάρτε ένα τραχύ σφουγγάρι και ξεκινήστε το τρίψιμο. Στα σημεία που τα στίγματα επιμένουν ρίξτε επιπλέον μαγειρική σόδα. Ξεπλύντε με ζεστό νερό και το πυρέξ θα είναι σαν να το αγοράσατε μόλις.

Και για να σας γλιτώσουμε από τον κόπο, μην δοκιμάσετε να καθαρίσετε το πυρέξ σας με λευκό ξύδι. Το δοκιμάσαμε και το αποτέλεσμα ήταν απλά απογοητευτικό. Περιμέναμε περισσότερα από αυτό το κατά τα άλλα σπουδαίο καθαριστικό για την κουζίνα. Επίσης δοκιμάσαμε σαπούνι πιάτων και αλουμινόχαρτο (μια συνταγή που συνιστούν πολλά site) και το πυρέξ μας έγινε ακόμα πιο χάλια από ότι ήταν.

Όπως φαίνεται λοιπόν η λύση είναι η μαγειρική σόδα και το απορρυπαντικό πιάτων. Δοκιμάστε το και θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα. Αν ωστόσο έχετε κάνει και τα δικά σας πειράματα και έχετε βρει και τη δική σας συνταγή καθαρισμού, μοιραστείτε την μαζί μας.

Διαβάστε πολλά ακόμα ενδιαφέροντα άρθρα στο  www.spirossoulis.com - the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.