Χώρισες; 7 αλλαγές στο σπίτι για να τον ξεπεράσεις (πιο) εύκολα

Μπορεί και το σπίτι σου να σε βοηθήσει να τον ξεπεράσεις... Το ήξερες;
Χώρισες; 7 αλλαγές στο σπίτι για να τον ξεπεράσεις (πιο) εύκολα



Πολλές σχέσεις δυστυχώς δεν είναι για να κρατήσουν για πάντα, και όταν τελειώνουν πονάνε. Δείτε πώς θα ξεπεράσετε τον ή την πρώην αλλάζοντας λίγα πράγματα στο σπίτι.

Ένας σοβαρός χωρισμός ύστερα από μια μεγάλη και δυνατή σχέση δεν ξεπερνιέται εύκολα αλλά μπορεί να γίνει λίγο πιο ανώδυνος αν βελτιώσετε κάποια μικρά πράγματα στο σπίτι. Άλλωστε ακόμα και η ενασχόληση με το σπίτι, σαν διαδικασία, είναι ικανή να σας κάνει να μην σκέφτεστε όλη την ώρα τον ή την πρώην σας και τις συνθήκες που οδήγησαν στον χωρισμό.

HIGHLIGHTS

- Όταν χωρίζετε από μια μακροχρόνια σχέση πρέπει οπωσδήποτε να ανανεώσετε την εικόνα του σπιτιού σας για να προχωρήσετε πιο εύκολα στην επόμενη φάση της ζωής σας.

- Διακοσμήστε με έντονα χρώματα, όμορφα σχέδια και μπόλικα λουλούδια.

- Πετάξτε ό,τι σας θυμίζει το παρελθόν και καλωσορίστε νέα πράγματα στη ζωή σας.

Κάντε μια νέα αρχή Αν αποφασίσετε να φύγετε εσείς από το σπίτι που μοιραζόσασταν, τότε η επούλωση για εσάς θα είναι πιο εύκολη καθώς θα πάτε σε έναν ολοκαίνουργιο χώρο που δεν θα σας θυμίζει τίποτα από τα παλιά. Αν μείνετε στο σπίτι εσείς και φύγει ο/η σύντροφός σας, τότε θα πρέπει να ανακαινίσετε το σπίτι σας. Ξεκινήστε βρίσκοντας πράγματα που κάνουν την καρδιά σας να φτερουγίζει και πάλι. Βρείτε όμορφα διακοσμητικά που θα αντικαταστήσουν τα παλιά και απομακρύνετε αμέσως οτιδήποτε σας θυμίζει τον πρώην σας. Μπορεί να μην νιώθετε ακόμα 100% έτοιμοι αλλά αν βγάλετε τα πράγματα που σας θυμίζουν τα παλιά, στέλνετε στο σύμπαν το κατάλληλο μήνυμα και σίγουρα κάτι καινούριο ακόμα πιο όμορφο θα έρθει σύντομα στη ζωή σας.

Προσθέστε χρώμα και ζωντάνια Τα όμορφα χρώματα αποπνέουν μια ατμόσφαιρα ανανέωσης και ζωντάνιας. Βρείτε αποχρώσεις που σας εξιτάρουν και βάλτε τις μέσα στο σπίτι σας. Τα παλ χρώματα δημιουργούν μια ρομαντική ατμόσφαιρα, ενώ οι πιο έντονες αποχρώσεις είναι για πιο σοφιστικέ χώρους. Επίσης προσθέστε όμορφα λουλούδια με ζωηρά χρώματα σε διάφορα βάζα μέσα στο σπίτι. Όσο κι αν πιστεύετε πως τα λουλούδια και η αλλαγή της διακόσμησης δε θα βοηθήσουν, πιστέψτε μας! Μόλις το κάνετε θα νιώσετε άλλοι άνθρωποι.

Τώρα είναι η ώρα να καλομάθετε τον εαυτό σας Είστε πληγωμένοι, στεναχωρημένοι και απογοητευμένοι; Τώρα είναι η ώρα για να καλομάθετε τον εαυτό σας και να του προσφέρετε έξτρα αγάπη και φροντίδα. Αγοράστε όμορφα αρωματικά αιθέρια έλαια, χαλαρωτικά αφρόλουτρα και δροσερές κρέμες σώματος και δώστε στον εαυτό σας την πολυτέλεια να απολαύσει ένα μπάνιο πίνοντας σαμπάνια και τρώγοντας φράουλες. Σκεφτείτε το σαν μια επένδυση πάνω στην ψυχική σας υγεία. Επιλέξτε μια μέρα της εβδομάδας που θα προσφέρετε στον εαυτό σας κάτι το ξεχωριστό, όπως ένα ωραίο μπάνιο και χαλάρωση στη μπανιέρα, ένα γευστικό δείπνο με τις αγαπημένες σας λιχουδιές ή μια έξοδος με φίλους που προκειμένου να σας βλέπουν χαρούμενη θα κάνουν ό,τι τους ζητήσετε. Βάζοντας μια χαρούμενη ενασχόληση μια φορά την εβδομάδα, σιγά σιγά θα αρχίσετε να ανυπομονείτε γι' αυτές τις στιγμές και η χαρά θα αρχίσει να τρυπώνει και πάλι μέσα στην καρδιά σας.

Μην προσπαθείτε με το ζόρι να ξεχάσετε Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως μετά από έναν χωρισμό πρέπει να βγάλετε τον πρώην σας από το μυαλό σας και να προσποιηθείτε πως αυτή η σχέση δεν υπήρξε ποτέ. Αυτό είναι μεγάλο λάθος και είναι κάτι που μπερδεύει πολύ το μυαλό. Αποδεχτείτε τη σχέση και το χωρισμό σας και σκεφτείτε όλα τα καλά που σας προσέφερε. Η εμπειρία που ζήσατε είναι ένα σπουδαίο βοήθημα για τις μελλοντικές σας σχέσεις. Οπότε αντί να θρηνείτε νιώστε χαρά και ευγνωμοσύνη για τα σπουδαία μαθήματα ζωής που πήρατε.

Ανανεώστε τη βιβλιοθήκη σας Μετά από έναν χωρισμό το διάβασμα είναι μια πολύ καλή λύση ώστε να ξεφεύγει το μυαλό και να γεμίζει με νέες γνώσεις και πράγματα. Επιλέξτε βιβλία που σας γεμίζουν θετική ενέργεια και ευγνωμοσύνη. Και αν θέλετε μια βοήθεια σε αυτό ορίστε μια λίστα με τα πιο δυναμικά βιβλία για μετά από έναν χωρισμό.

«Το μυστικό» της Rhonda Byrne

«Ο Δρόμος του Ειρηνικού πολεμιστή» του Dan Millman

«Άγρια» της Cheryl Strayed

«Για μια νέα ζωή» του Eckhart Tolle

«Άκου την καρδιά σου» του Andrew Matthews

Κατεβάστε τραγούδια που σας γεμίζουν αυτοπεποίθηση και χαρά Όταν ένας χωρισμός είναι πρόσφατος συνήθως δεν μας αρέσει να ακούμε δυναμικά και χορευτικά τραγούδια αλλά πρέπει να το προσπαθήσετε αν θέλετε να προχωρήσετε στη ζωή σας. Κατεβάστε χαρούμενα τραγούδια και σηκωθείτε ακόμα και με το ζόρι να χορέψετε. Αν δυσκολεύεστε τότε καλέστε φίλους για να παίξετε επιτραπέζια και να διασκεδάσετε με εναλλακτικούς τρόπους. Ίσως ήρθε η ώρα να ανανεώσετε και τη λίστα με τα επιτραπέζιά σας.

Μην το βάζετε κάτω Η ζωή δεν θέλει παραίτηση ποτέ! Ό,τι άσχημο και αν σας έχει συμβεί δεν πρέπει να το βάζετε κάτω. Όλα είναι μέσα στο μυαλό και οι σκέψεις που κυριαρχούν σε αυτό είναι αυτές που διαμορφώνονται σιγά-σιγά στη ζωή μας. Μην κάνετε θλιβερές και στενάχωρες σκέψεις αλλά μην πιέζετε το μυαλό σας να μην νιώθει πόνο. Όταν άσχημες σκέψεις χτυπάνε την πόρτα του μυαλού σας απλά αφήστε τις να περάσουν ήρεμα και σιγά-σιγά αντικαταστήστε τις με θετικές χαρούμενες σκέψεις.

Διαβάστε πολλά ακόμα ενδιαφέροντα άρθρα στο  www.spirossoulis.com - the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.