Άλλαξε διακόσμηση χωρίς να χαλάσεις μια περιουσία! Δες πώς

8 έξυπνοι, οικονομικοί και δημιουργικοί τρόποι για να το πετύχετε!
Άλλαξε διακόσμηση χωρίς να χαλάσεις μια περιουσία! Δες πώς



Τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης όλο και περισσότεροι άνθρωποι γίνονται πιο δημιουργικοί και χρησιμοποιούν τη φαντασία τους στη διακόσμηση του σπιτιού τους. Αυτό φυσικά είναι πολύ θετικό καθώς το σπίτι σας μπορεί να δείχνει υπέροχο με ελάχιστα χρήματα. Δείτε λοιπόν μερικούς τρόπους για οικονομική διακόσμηση που ξεγελάει.

Εκπτώσεις 
Ο πιο δημοφιλής τρόπος για να αποκτήσετε έπιπλα ή διακοσμητικά σε πολύ καλές τιμές είναι οι εκπτώσεις. Είναι καλό να έχετε μερικά πολύ καλά κομμάτια που είναι ακριβά αλλά εσείς τα βρήκατε σε προνομιακή τιμή. Αυτά θα δώσουν αμέσως στιλ στο χώρο σας και θα ενισχύσουν και τα πιο φτηνά αντικείμενα που ίσως έχετε. Ψάξτε λοιπόν για προσφορές και για εκπτώσεις και τσεκάρετε έπιπλα από προηγούμενες σεζόν.

Δείγματα 
Τα περισσότερα καταστήματα επίπλων χρησιμοποιούν έπιπλα για να μπορεί ο κόσμος να βλέπει δείγματα του τι διαθέτουν. Συνήθως τα δείγματα είναι τα καλύτερα έπιπλα που θέλουν να διαφημίσουν με σκοπό να πουλήσουν. Μόλις περάσουν μερικοί μήνες οι περισσότεροι καταστηματάρχες βάζουν αυτά τα έπιπλα σε χαμηλή τιμή λόγω του ότι ίσως να έχουν μικρές φθορές - που πολλές φορές δεν είναι καν ορατές. Έχετε τα μάτια σας ανοιχτά για τέτοιου είδους προσφορές.

Έξυπνες αγορές
Μία καλή περίοδος για να αγοράσετε διακοσμητικά για κάθε εποχή του χρόνου είναι αμέσως μόλις περάσει η high season τους. Για παράδειγμα αμέσως μετά τα Χριστούγεννα αγοράστε Χριστουγεννιάτικα σε τιμές με 70-80% έκπτωση. Κάντε το ίδιο αμέσως μετά το Πάσχα, τις Απόκριες ή το καλοκαίρι και εξοπλιστείτε με διακοσμητικά καλής ποιότητας σε πολύ χαμηλές τιμές. 

Ανταλλαγή 
Αν τα αδέρφια σας ή οι γονείς σας έχουν κάποιο έπιπλο ή διακοσμητικό που σας αρέσει πολύ και θεωρείτε ότι ταιριάζει τέλεια στο σπίτι σας, τότε μπορείτε να τους προτείνετε να το ανταλλάξετε με κάτι δικό σας ή να τους αγοράσετε κάτι για αντικατάσταση.

Φωτισμός
Ο φωτισμός του σπιτιού σας πρέπει να είναι τέτοιος ώστε να αναδεικνύει τα δυνατά σημεία. Για παράδειγμα αν έχετε έναν ωραίο πίνακα τότε μπορείτε να του προσθέσετε κρυφό φωτισμό για να τον τονίσετε. Επιλέξτε όμορφα φωτιστικά με δυνατό φωτισμό για να τονίσετε την υπέροχη διακόσμησή σας.

Έπιπλα σχεδιαστών 
Υπάρχουν αλυσίδες καταστημάτων που συνεργάζονται κατά καιρούς με διάσημους σχεδιαστές και βγάζουν σειρές επίπλων σε καλές τιμές. Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε αυτές τις προσφορές και να αγοράσετε έπιπλα και διακοσμητικά γνωστών σχεδιαστών σε προνομιακές τιμές.

Επενδύστε σε καλά κομμάτια 
Το να αγοράσετε ένα έπιπλο αξίας θα σας βοηθήσει να κάνετε και τα υπόλοιπα έπιπλά σας να δείχνουν ακριβά. Για παράδειγμα, ένα εντυπωσιακό φωτιστικό θα αναδείξει ολόκληρο το δωμάτιο. Απλά εσείς φροντίστε να αγοράσετε τα υπόλοιπα έπιπλα και διακοσμητικά σε ουδέτερους τόνους που να μην μπορούν να αποκαλύψουν την τιμή τους εύκολα.

Διαβάστε ακόμα περισσότερα άρθρα και tips για τη διακόσμηση και οτιδήποτε αφορά το σπίτι στο www.spirossoulis.com the home issue