Για γνήσια french patisserie πέρνα μια βόλτα από το Criollo

Ο Διονύσης Αλέρτας και το Δειπνοσοφιστήριον Catering ένωσαν τις δυνάμεις τους, δίνοντάς μας έναν καλό λόγο να πάμε μέχρι τη Νέα Κηφισιά.
Για γνήσια french patisserie πέρνα μια βόλτα από το Criollo



Στην οδό Ελαιών 34, ο γνωστός chef patissier Διονύσης Αλέρτας σε συνεργασία με τους ανθρώπους του Δειπνοσοφιστήριου Catering, αποφάσισαν να ανοίξουν έναν «γλυκό παράδεισο» στα βόρεια προάστια. Εμείς βρεθήκαμε στα εγκαίνια, μάθαμε «backstage» πληροφορίες, δοκιμάσαμε και έχουμε να σου προτείνουμε όσα μας άρεσαν περισσότερο.

Καταρχάς το όνομα Criollo προήλθε από τον πιο ακριβό καρπό κακάο (που φέρει την ίδια ακριβώς ονομασία) και τείνει να εξαφανιστεί. «Σπάνιοι κι εμείς όπως το κακάο, με άριστες πρώτες ύλες» μας είπε ο Διονύσης προλογίζοντας το μαγαζί του. Στο Criollo θα βρεις από παγωτό μέχρι macaron, cheesecakes, ποικιλία σε τούρτες αλλά και το κλασικό γλυκό του Δειπνοσοφιστήριου, που είναι η αμυγδάλου. 

Έπειτα από ένα χρόνο συνεργασίας με το catering (αφού ο Διονύσης είναι ο chef του επί των γλυκών), αποφάσισαν να κάνουν ένα κοινό βήμα αποκλειστικά στον τομέα του γλυκού. Έμπειρες και οι δύο «πλευρές» στο χώρο της εστίασης, μας αποκάλυψαν ότι βασική προτεραιότητά τους ήταν να δημιουργήσουν ένα ζαχαροπλαστείο με προϊόντα πρώτης ποιότητας, φρέσκα και ιδιαίτερα. Μην περιμένεις να δεις πολύπλοκα σχέδια. Αλλά δοκιμάζοντας, θα εκτιμήσεις την απλότητά τους. Προσωπικά, τρελάθηκα με τα (κατά τα άλλα) συνηθισμένα τρουφάκια.

Μπαίνοντας στο μαγαζί, ρίξε μια ματιά στα δεξιά σου. Θα δεις βαζάκια με μαρμελάδες, πραλίνα (don’t miss) και μπισκότα. Έπειτα, προχώρα στις λαχταριστές βιτρίνες, και ζήτα να δοκιμάσεις την αλμυρή καραμέλα και τα σοκολατάκια με chilli. Προσοχή! Μπορεί να φύγεις με κούτες.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκέψου την επίσημη ιστοσελίδα του Criollo, εδώ.