Τσικνοπέμπτη: Πού θα διασκεδάσεις αν δεν θες τσίκνες...

Γιατί υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνεις, αν δεν θες να τσικνίσεις.
Τσικνοπέμπτη: Πού θα διασκεδάσεις αν δεν θες τσίκνες...



Θέατρο: Απόψε στις 21.15, είναι η πρεμιέρα της παράστασης «Effect- Τομογραφία του Έρωτα», της Lucy Prebble. Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας, παρουσιάζει και στην Αθήνα (και συγκεκριμένα στο Σύγχρονο Θέατρο, στον Κεραμεικό) ένα συγκινητικό, αλλά και ανθρώπινο επιστημονικό θρίλερ, μιας από τις πιο δυναμικές φωνές της σύγχρονης αγγλικής θεατρικής σκηνής, Lucy Prebble. Παίζουν οι Αντώνης Καρυστινός, Άννα Μάσχα, Καλλιόπη Παναγιωτίδου, Μάνος Στεφανάκης και σκηνοθετεί ο Κων/νος Αρβανιτάκης.

Η ιστορία εκτυλίσσεται γύρω από δυο νέους που παίρνουν την απόφαση να συμμετέχουν σε μια δοκιμή για ένα νέο φάρμακο.

«- Μια χαρά μπορώ να καταλάβω τη διαφορά ανάμεσα στο ποιος είμ’ εγώ και στην παρενέργεια μιας ουσίας.
– Μην το πάρεις προσωπικά, όμως ούτε με σφαίρες δε μπορείς.»

Ενώ οι γιατροί μπορούν να παρατηρήσουν με κάθε λεπτομέρεια τις χημικές αντιδράσεις στο μυαλό των ερωτευμένων, δεν ξέρουν τι τις προκαλεί:

«- Ας υποθέσουμε πως την έχουν προκαλέσει τα φάρμακα. Και λοιπόν; Είναι αυτό που είναι. Το γιατί δεν έχει σημασία.
– Έχει τεράστια σημασία. Είναι το μόνο που έχει σημασία.»

Η δοκιμή τινάζεται στον αέρα. Κι οι γιατροί, αναγκάζονται ν’ αναθεωρήσουν τα όρια ανάμεσα στην τρέλα και την υγεία, τον άνθρωπο και τη χημεία, τον έρωτα και την αγάπη.

Έκθεση: Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, παρουσιάζει σήμερα στις 19.30, την έκθεση "Εικόνα και Χρόνος - Εικόνες της Κρίσης", η οποία επικεντρώνεται σε φωτογραφικά και βίντεο-έργα που πραγματεύονται την Κρίση ως ένα φαινόμενο οικουμενικό ιδωμένο μέσα από την έννοια του Χρόνου.

Οικονομική κρίση, διάβρωση των ατομικών δικαιωμάτων, κρίση των φυσικών πόρων, θρησκευτικός και εθνικός φανατισμός, κοινωνική πόλωση αλλά και μία πιο φιλοσοφική προσέγγιση της Κρίσης ως κοινωνικής έννοιας μέσα από τη ματιά εννέα εικαστικών δημιουργών. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Χριστίνα Ανδρουλιδάκη.

Είσοδος: Free 

 

Προβολή: Φυσικά και δεν θα πούμε κουβέντα σε αυτή την ατζέντα για τις «50 Αποχρώσεις του Γκρι». Για εσένα που θες κάτι σε άλλο χρώμα, η πρόταση αφορά στην πρώτη ημέρα προβολής της ταινίας Λεβιάθαν, που κέρδισε και τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. 

 Η ταινία καταγγέλλει τη διαφθορά και ένα παντοδύναμο κράτος, εξιστορώντας τη μοίρα ενός μηχανικού αυτοκινήτων, του Κόλια, που κάνει μια ήσυχη ζωή σε μια μικρή πόλη στη Θάλασσα του Μπάρεντς, στη βόρεια Ρωσία. Ένας εκ των παραγωγών της ταινίας δήλωσε παραλαμβάνοντας το βραβείο ότι «είτε είσαι Κορεάτης, Αμερικανός, Ρώσος ή Γάλλος, η τραγική ιστορία ενός ανθρώπου που έρχεται αντιμέτωπος με ένα αδιάφορο σύστημα, είναι απολύτως καθολική». Κι αυτό το τελευταίο εμείς μάλλον το γνωρίζουμε από πρώτο χέρι.

Για την ιστορία, να προσθέσω ότι η ταινία Λεβιάθαν, έχει κερδίσει και βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στο Φεστιβάλ των Καννών.

 

Έξοδος: Απόψε στις 22:00,  η Angelika Dusk μαζί με τους Playmen εμφανίζονται στη σκηνή του Σταυρού του Νότου Plus. Μία συνάντηση πέρα από τα καθιερωμένα σε ένα διαφορετικό, γεμάτο ρυθμό live. 

Η νεαρή καλλιτέχνης, συνεχίζει την πορεία της στην μουσική σκηνή με τη συνεργασία της με τους διεθνείς παραγωγούς Playmen, οι οποίοι διασκευάζουν το τραγούδι της "Beautiful Love". Πρωτοπόροι στη dance σκηνή, αξιοποιούν το πρωτογενές υλικό της Angelika Dusk και δημιουργούν μια νέα εθιστική μελωδία.

Είσοδος: 10€ (με ποτό)

 

Τώρα αν την θες τελικά την αποκριά σου, ντύσου μασκαράς και τράβα πλώρη για το Marabou στην Πανόρμου, που κάνει αποκριάτικο πάρτυ με live εμφάνιση των Dirty Fuse.

Γύρω στις 21:30, η πενταμελής μπάντα θα κάνει την εμφάνισή της και θα παίξει από surf rock, μέχρι 50’s και 60’s.