Τσικνοπέμπτη: Τα μέρη που θα βρεις πραγματικά καλό φαγητό σήμερα

Οι επιλογές είναι πάρα πολλές. Εμείς δοκιμάσαμε και σου προτείνουμε τα αγαπημένα μας.
Τσικνοπέμπτη: Τα μέρη που θα βρεις πραγματικά καλό φαγητό σήμερα



Φέτος όπως και κάθε Τσικνοπέμπτη θα βρωμίσουμε. Εεε θα τσικνίσουμε ήθελα να πω. Κι αν δε θες πάλι να ακούσεις για Βλάχικα ή Καλύβια, έχουμε προτάσεις για αυθεντική ελληνική κουζίνα, χωρίς να χρειαστεί να ξενιτευτείς για μια μερίδα παϊδάκια.

Μπακαλοταβέρνα
Άνοιξε πριν από περίπου δύο χρόνια στον «ήρεμο» πεζόδρομο του Χαλανδρίου, στην οδό Θουκιδίδου. Αγαπήθηκε γρήγορα και σύντομα έγινε ο λόγος της έντονης κινητικότητας του πεζοδρόμου. Αυλίτσα, ταράτσα που θυμίζει πλατεία χωριού (εκεί η διακοσμήτρια έκανε εξαιρετική δουλειά), εσωτερικός χώρος με τζάκι στο κέντρο και φυσικά πάγκοι με προϊόντα ελληνικά, προς πώληση. Χυλοπίτες, μέλι, όσπρια, γλυκά του κουταλιού και ό,τι άλλο θα μπορούσε να διατηρείται στα ράφια ενός μπακάλικου.

Σε ό,τι αφορά το φαγητό οι μερίδες δεν είναι μεγάλες όμως είναι ικανοποιητικές σε σχέση με την τιμή τους. Αξίζει να πας με μεγάλη παρέα για να δοκιμάσετε μπόλικα μεζεδάκια και τότε θα κοστίσει περίπου 15€ το άτομο με κρασί. Όλες οι πρώτες ύλες προέρχονται από την ελληνική γη και δεν υπάρχει κανένα «μη ελληνικό» προϊόν. Οπότε αν θες κόκα κόλα, μάλλον θα πρέπει να αρκεστείς σε πορτοκαλάδα έψα ή γκαζόζα. 

Δοκίμασε τα εξαίσια χοιρινά πριζολάκια, την μερίδα από καλαμάκι κοτόπουλο και οπωσδήποτε την κρεμμυδόπιτα. Αν αποφασίσεις να πας σήμερα, κάντο νωρίς γιατί το μαγαζί δε διαθέτει τηλέφωνο, επομένως δεν κάνει και κρατήσεις. 

Το Αρχοντικό
Το Αρχοντικό «γεννήθηκε» στη Μάνη, «μεγάλωσε» στους Αμπελόκηπους και «ενηλικιώθηκε» στο Μαρούσι, στη συμβολή των οδών Πάρνωνος και Κηφισίας. Το χαρακτηριστικό του είναι τα φαγητά «από σπίτι». 
Και τι σημαίνει αυτό; Μαμαδίστικες γεύσεις μαγειρευτών φαγητών, πρωταγωνιστούν στον κατάλογο παρέα με τα ελληνικά κρασιά. Η ποιότητα των εδεσμάτων του, είναι αυτό που θα λέγαμε ΑΑ. 

Το Αρχοντικό είναι η τέλεια πρόταση αν επιθυμείς το κρεατάκι σου σε πιο εκλεπτυσμένη εκδοχή. Εμείς προτείνουμε χοιρινό φούρνου με πατατούλες και μπιφτέκι γαλοπούλας, σε τιμές που αντιστοιχούν σε μερίδες και ποιότητα.

Ο χώρος, συνδυάζει το κλασικό με το μοντέρνο και δημιουργεί μια ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα.

Ταβέρνα «Ο Κίτσουλας»
Ξέρω ότι τώρα που διάβασες αυτό, είπες «Ε ναι!». Να τι σου θύμισα για σήμερα. Καλό ελληνικό φαγητό. Δεν έχω πολλά να πω γι’ αυτό το μαγαζί.  Χρονολογείται από το 1946.

Για πολλούς είναι ίσως το καλύτερο οινομαγειρείο της Αθήνας. Εμείς απλώς υπογράφουμε  πως ότι και να φας, θα γλύφεις τα δάχτυλά σου. Ο χώρος είναι παραδοσιακός, χωρίς πολλά πολλά. Εκεί πας αποκλειστικά για την αίσθηση  στον ουρανίσκο σου. 

Τώρα αν στο διπλανό τραπέζι δεις και καμιά διάσημη φατσούλα, μην απορήσεις. Το καλό φαγητό το τιμούν άπαντες.  

 

Argentina
Ρωτώντας στο γραφείο για καμιά ιδέα για Τσικνοπέμπτη, η Νάνσυ αναφώνησε «Argentina! Το ωραιότερο κρέας που έχω φάει στη ζωή μου». Τάδε έφη το κορίτσι μας και σου αποκαλύψαμε τον δικό της παράδεισο για σταβλίσια μπριζόλα, που το τραβάει κι η μέρα.

Άρα αν έχεις όρεξη γι μ μίνι εκδρομούλα μέχρι τον Μαραθώνα, μπορείς να δοκιμάσεις τα μαγειρεμένα αλά Αργεντινή κρέατα που σου προσφέρει το συγκεκριμένο μαγαζί. Φημίζεται επίσης για το καλό του μοσχάρι, οπότε αν βρεις και τραπέζι δίπλα στο τζάκι, μάλλον θα έχεις ένα λουκούλλειο γεύμα όπως σου αξίζει.

Ταβέρνα Κολοβός
Η οικογενειακή ταβέρνα λειτουργεί στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής από το 1954. Η επιχείρηση έχει περάσει πια στα εγγόνια του παππού Βασίλη, τα οποία προσπαθούν να κρατήσουν την παράδοση αναλλοίωτη. Και τα καταφέρνουν εξαίσια.

Μουσικά φυσικά κινείται σε ρεμπέτικο και λαϊκό, η κουζίνα είναι ελληνικότατη και τα κρέατα αρίστης ποιότητας. Ειδικά για τους κατοίκους της περιοχής, είναι η δεύτερη κουζίνα τους. Ο χώρος ανακαινίστηκε το 2011, χωρίς να εκπέσει σε «ακατάλληλες» μοντερνιές. Αυτό θα πει παραδοσιακή Τσικνοπέμπτη.