Coffee Bike: Γιατί να κάνεις στέκι σου το πρώτο cycling café – organic juice bar στην Αθήνα

Το Coffee Bike είναι επηρεασμένο από τα raw και healthy food μαγαζιά του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης και στόχος του είναι να μας μυήσει σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής αλλά και να γίνει σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν τη ζωή στις δύο ρόδες.
Coffee Bike: Γιατί να κάνεις στέκι σου το πρώτο cycling café – organic juice bar στην Αθήνα



Μπορεί ένα café να σε κάνει να φτάσεις μέχρι το Πικέρμι; Στην περίπτωση του Coffee Bike η απάντηση είναι ‘ναι’ και μάλιστα με γράμματα νέον που αναβοσβήνουν. Η Ντόρις Πέτσα έφτιαξε στην Αθήνα ένα μαγαζί για αυτούς που αγαπούν το ποδήλατο αλλά και για όσους θέλουν να δοκιμάσουν έναν εναλλακτικό τρόπο διατροφής και ζωής.

Από τη Μάρω Παρασκευούδη

Το Coffee Bike είναι επηρεασμένο από τα raw και healthy food μαγαζιά του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης και στόχος του είναι να μας μυήσει σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής αλλά και να γίνει σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν τη ζωή στις δύο ρόδες. Παρόλο που το μαγαζί δεν απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε ποδηλάτες, φιλοξενεί μία ειδική γωνιά επισκευών για τα ποδήλατα, υπηρεσίες ειδικού μηχανικού κάθε Σαββατοκύριακο, και κυρίως ένα ευχάριστο κλίμα για να νιώθουν άνετα όσοι φορούν ειδικό εξοπλισμό. Μεταξύ μας, πόσο άνετα νιώθεις να πίνεις καφέ με ποδηλατικό κολάν και φωσφόριζε μπλούζα σε ένα ‘κανονικό’ café;

Εκτός από τα παραπάνω, το Coffee Bike ξεχωρίζει για το μοναδικό organic juice bar που διαθέτει, τα συσκευασμένα super foods του και φυσικά τις γλυκές και αλμυρές λιχουδιές που είναι κυρίως χωρίς γλουτένη, χωρίς ζάχαρη και παρασκευασμένες από βιολογικές πρώτες ύλες. Για να πάρεις μία γεύση, να σου πω ότι θα φας φανταστική apple pie χωρίς ζάχαρη, με σπόρους chia, αμυγδαλέλαιο και μήλα, σοκολατένιο muffin με αλεύρι Dinkel (gluten free), θα βρεις kale chips από έλληνα παραγωγό, το premium τσάι teapigs και φυσικά μία σειρά από οργανικούς χυμούς στους πιο απίθανους συνδυασμούς.

Η φιλοσοφία του Coffee Bike βασίζεται στο κίνημα raw food, δηλαδή στην κατανάλωση όσο λιγότερων παρασκευασμένων προϊόντων γίνεται, πάντα όμως στη λογική της ισορροπίας. Ο υψηλής ποιότητας καφές έρχεται να συμπληρώσει τα υπέροχα smoothies και τα λαχταριστά σνακ, ολοκληρώνοντας το ‘μενού’ του café. Κι αν έχεις τις ανησυχίες σου για το πόσο γευστικές μπορούν να είναι όλες αυτές οι σούπερ υγιεινές προτάσεις, αρκεί να σου πω ότι πρωταρχικός στόχος της Ντόρις είναι η νοστιμιά. «Δεν θέλω όσοι επισκέπτονται το μαγαζί να βλέπουν το υγιεινό σαν κάτι αναγκαστικό που πρέπει να φάνε. Θέλω να είναι πρώτα από όλα νόστιμο. Και δουλεύουμε πάρα πολύ πάνω σε αυτό» μου λέει όλο χαμόγελο. Μακάρι να ξεκινούσε κάθε μέρα μας με μία βόλτα από το Coffee Bike!

 

Info

19 χλμ. Λ. Μαραθώνος, Πικέρμι

216 9003030

www.coffeebike.net

fb. coffeebike.net