Έξοδος: Οι νεες αφίξεις της Αθήνας για να ξεκαλοκαιριάσουμε (με ποτάρες, ωραία πιάτα και ωραίο κόσμο!)

Κατέβα προς Κέντρο, έχει ζουμί η υπόθεση.
Έξοδος: Οι νεες αφίξεις της Αθήνας για να ξεκαλοκαιριάσουμε (με ποτάρες, ωραία πιάτα και ωραίο κόσμο!)



Στο κέντρο της Αθήνας, η πόλη κινείται "αλλιώς". Είναι σα να δουλεύει με άλλο κόσμο για άλλο κόσμο. H μία άφιξη υποδέχεται την άλλη, οπότε τα μαγαζιά ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια.

The Zillers
Στην ίδια πλατεία που το 1895 ο Ziller (υπεύθυνος για όλες τις διατηρητέες ομορφιές της πόλης) "τοποθετούσε" ένα ακόμη διαμαντάκι της αρχιτεκτονικής του, σήμερα στην ταράτσα του, μπορείς να δοκιμάσεις πεντανόστιμα πιάτα από την σεφ Κωνσταντίνα Φάκλαρη και να δοκιμάσεις τον εμπνευσμένο κατάλογο των cocktail δια χειρός Γιάννη Σαμαρά (ο κόσμος μέχρι στιγμής παραμιλάει με το "παραμυθένιο" Hans Christian Andersen). Ιστορικότητα, φινετσα και γεύσεις με θέα τα Αναφιώτικα και την Ακρόπολη, σε απόσταση αναπνοής από το καμπαναριό της Μητρόπολης.

Μητροπόλεως 54, Αθήνα
Τηλ:21 0322 2277

Zampanó
Φημίζεται ήδη για το spot του, το "φωτογενές" εσωτερικό του (αναφορά ειδικά για τους Instagram lovers) και το "πειραγμένο" brunch του τις Κυριακές, μετά live 
jazz μουσικής και τις value for money επιλογές από το μενού. Με όνομα εμπνευσμένο από το αριστούργημα του Federico Fellini "La Strada", οι άνθρωποι του City Circus δημιούργησαν ένα μαγαζί που έχει πολλά προτερήματα (όπως η ενδιαφέρουσα κουζίνα του, οι ακόμα πιο ενδιαφέρουσες μουσικές του και οι ωραίοι άνθρωποί του) για να γίνει το στέκι σου.

Σαρρή 18, Αθήνα 
Τηλ:213 023 3244

Ρίζα Ρίζα
Άλλο πράγμα. Λίγο μπακάλικο, λίγο καφέ, λίγο κοκτεϊλάδικο, λίγο μανάβικο, για να πιεις ποιοτικό καφέ και ποτά με ελληνικά αποστάγματα και να τσιμπήσεις τις νοστιμιές της open κουζίνας της Ρίζας- Ρίζας. Να συναντηθείς με φίλους για κουβεντολόι ή διάβασμα. Το νέο στέκι στο Κουκάκι. Η ήρεμη δύναμή του, πολύ κοντά στο σταθμό Συγγρού- Φιξ.

Δράκου 19, Κουκάκι
Τηλ: 694 778 1864

Νerantzi
Κατηφορίζοντας την Μητροπόλεως τους τελευταίους δύο μήνες, περιμένεις να βγει από το πολυσύχναστο Νεράτζι κάποια κυρία της παλιάς καλής Αθήνας. Αν περάσεις όμως την εντυπωσιακή του πόρτα θα δεις την ανοιχτή κουζίνα του, το αριστοκρατικά ψηλό ταβάνι του, τα vintage έπιπλά του και τις λογικές τιμές του. Με αέρα '60's!

Μητροπόλεως 72, Αθήνα
Tηλ:210 3315882 

Kι αν βρεθείς στο Παγκράτι, δες εδώ πού θα πας.