Είδα μια νύφη στο Juicy Grill

Ή 10 αποδείξεις ότι αυτό το μπεργκεράδικο είναι το κάτι άλλο.
Είδα μια νύφη στο Juicy Grill



Τα καλύτερά μου χρόνια έχω φάει σε αυτό το μαγαζί. Κυριολεκτικά. Και δεν σηκώνω κουβέντα όταν τίθεται θέμα αμφισβήτησής του. Γιατί πλέον έχω 10 χειροπιαστές αποδείξεις ότι αυτό το μπεργκεράδικο είναι το κάτι άλλο.   

1. Το ψωμάκι brioche. Μόλις το δοκιμάσεις τα υπόλοιπα μπέργκερ θα σου φαίνονται για γέλια.  

2. O Δημοσθένης. O Δημοσθένης είναι μία σπάνια περίπτωση επιχειρηματία. Είναι δουλευταράς, συνήθως θα τον βρεις μέσα στην κουζίνα και ελάχιστες φορές θα τον πετύχεις να κάνει PR. Δεν είναι δηλαδή από τους τύπους που ανοίγουν επιχειρήσεις για την γκλαμουριά. Λείπει μια φορά την εβδομάδα από το μαγαζί του και έχει πάρει πολύ σοβαρά το ρόλο του, γι αυτό βέβαια έχει πετύχει. Ξέρει από καλό κρέας μιας και οι επιχειρήσεις της οικογένειάς του είχαν να κάνουν με την εστίαση και το εμπόριο κρεάτων ενώ ζούσε αρκετά χρόνια στη Νέα Υόρκη δουλεύοντας ως μάνατζερ σε εστιατόρια και club restaurants.

3. Οι σερβιτόροι. Δεν έχεις ξαναδεί πιο χαρούμενους και εξυπηρετικούς σερβιτόρους. Ο Γιώργος είναι ο αγαπημένος μας γιατί ξέρει πριν από μας για μας τι θα φάμε και είναι πάντα με το χαμόγελο στα χείλη.

4. The Sopranos. Αν είσαι φαν της σειράς «The Sopranos» τότε θα εκτιμήσεις ιδιαίτερα το γεγονός ότι στον κατάλογο του Juicy υπάρχει ένα μπέργκερ εμπνευσμένο από τoν αγαπημένο ηθοποιό του Δημοσθένη James Gandolfini.  Ο ήρωας της σειράς έτρωγε συνέχεια παστράμι και έτσι προέκυψε το «THE SOPRANO BURGER». Τα συστατικά του από πάνω προς τα κάτω:  homemade spicy coleslaw,beef burger,mozzarella, παστράμι και dijon mustard σε ψωμάκι μπριος.

5. Το περιβάλλον. Κάποιοι θα το έβαζαν στα μείον του μαγαζιού λόγω περιορισμένης χωρητικότητας αλλά για μένα όλο το νόημα βρίσκεται σε αυτά τα 15 ξύλινα τραπεζάκια.

6. Ο Άρης. Ο Άρης είναι φίλος μου και παράξενος με το φαγητό. Κάποιος άλλος θα έλεγε ότι δεν είναι πρόχειρος, ότι είναι αυστηρός κριτής και απαιτητικός σε ό,τι έχει να κάνει με το στομάχι του. Ο Άρης λοιπόν είναι ο μόνος άνθρωπος που γνωρίζω που έχει δοκιμάσει ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον κατάλογο του Juicy Grill. Όταν του πρωτοσυστήσαμε το Juicy έκανε σα μικρό παιδί σε παιχνιδότοπο που δεν ήξερε με τι να πρωτοπαίξει. Τελικά τα κατάφερε και κέρδισε το σεβασμό μου. Βέβαια, σαν καχύποπτος που είναι περιμένει τη στιγμή που κάτι θα τον απογοητεύσει. Δεν νομίζω, όμως,  να του κάνουν τη χάρη.

7. Οι τιμές. Κάποιος, κάποτε σχολίασε στο διαδίκτυο (χωρίς καν να έχει πάει) ότι το Juicy Grill είναι ακριβό. Φυσικά, οι απανταχού φαν του μαγαζιού έπεσαν να τον φάνε και πολύ καλά έκαναν. Γιατί το Juicy Grill δεν είναι τα Mc Donalds. Με 8 ευρώ θα φας ένα μεγάλο μπέργκερ μαζί με σαλάτα και ψητή πατάτα ή συνοδευόμενο από μία γενναία μερίδα χειροποίητες τηγανιτές πατάτες. Και θα χορτάσεις και θα σου μείνει αξέχαστη η γεύση του.  Άσε που δεν έχει κουβέρ.

8. Η super-cool νύφη που εθεάθη τη Δευτέρα.  Εκεί λοιπόν που χωνεύαμε τα μπέργκερ μας και ετοιμαζόμασταν να παραγγείλουμε εκείνο το γλυκό που έχει μπισκότο πάνω κάτω, παγωτό φυστικοβούτυρο στη μέση και ένα εφετζίδικο μαχαίρι καρφωμένο που πάντα μας ενθουσιάζει, βλέπουμε καμιά 10αριά άτομα με κοστούμια και τουαλέτες να μπαίνουν στο Juicy. Από πίσω ακολουθούσε μια κουκλάρα με νυφικό και ένα απίθανο παρεάκι που μου θύμισαν την Carrie Bradshaw από το Sex and the City, όταν μετά από χίλια κύματα τελικά παντρεύτηκε με τον Big και έκαναν τραπέζι σε ένα φαστφουντάδικο και παρόλα αυτά ήταν τρισευτυχισμένοι. Το τέλειο γαμήλιο τραπέζι.

9. Αυτό το γλυκό. Ναι, καλά κατάλαβες είναι brownie με φυστικοβούτυρο.

10. Οι ουρές. Το Juicy είναι χωμένο σε ένα στενάκι στο Χολαργό. Ποιος θα το φανταζόταν ότι κάποια μέρα θα ερχόταν κόσμος από όλη την Αθήνα και θα περίμενε με υπομονή να αδειάσει ένα από τα 15 τραπεζάκια του. Βέβαια, οι γνώστες ξέρουν ποιες είναι οι ώρες αιχμής και αποφεύγουν τις κακοτοπιές.  

Υ.Γ. Ο Άρης ήθελε να γράψω για την καταπληκτική barbeque sauce, για τις τέλειες μπριζόλες και τις επιλογές των χορτοφάγων αλλά αυτά τα είπαν κι άλλοι. Ή αν σε ενδιαφέρουν δες ΕΔΩ τον κατάλογο. Εγώ πάντως σου το προτείνω τυφλά.

Κείμενο: Νάνσυ Φαφούτη

*Το juicy grill βρίσκεται στην οδό Κεραμεικού 2 στο Χολαργό. Τηλ.  215 520 3201, e-mail: eat@juicygrill.gr, http://www.juicygrill.gr