Καλοκαίρι σημαίνει ουζάκι! Οι διευθύνσεις στα αγαπημένα μας μέρη

Για να τσιμπήσεις και το μεζεδάκι σου.
Καλοκαίρι σημαίνει ουζάκι! Οι διευθύνσεις στα αγαπημένα μας μέρη



Καλοκαίρι= ζέστη + ήλιος + θάλασσα + σορτσάκια + βόλτες + ψαρομεζέδες + ούζο. Η μυρωδιά του γλυκάνισου στο ποτήρι, την ώρα που πέφτει το πρώτο παγάκι και αλλάζει χρώμα από διάφανο σε λευκό, είναι μια εικόνα καλοκαιρινή και ελληνική. Το ούζο μας το τιμάμε γιατί όπως λέει κι η Χαρούλα "ούζο όταν πιεις, γίνεσαι ευθύς, βασιλιάς δικτάτορας, Θεός και κοσμοκράτορας σαν το καλοπιείς, βρε θα ευφρανθείς κι όλα πια στο κόσμο ρόδινα θα τα δεις".

Αυτές είναι οι αγάπημενες μας διευθύνσεις στην πόλη (με ή χωρίς θάλασσα, αλλά σίγουρα με άφθονο ούζο να ρέει).

Εξωστρεφής  
Ανεβαίνοντας το Λόφο του Στρέφη, θα συναντήσεις μια αυλίτσα με πολύχωμα τραπέζια και καρέκλες καφενείου. Η δε δροσιά, τώρα το καλοκαίρι, σε συνδυασμό με τα μεζεδάκια και την τιμή του ούζου (γύρω στα 6€) σου δίνουν καλούς λόγους να ανηφορίσεις.

Κατά καιρούς, μπορεί να πετύχεις και κάνα live ρεμπέτικου.

Ανεξαρτησίας 9, Λόφος Στρέφη |215 5515656


 

Λάζαρος
Είναι από αυτά τα οικογενειακά που πολύ χαίρεσαι όταν τα πετυχαίνεις στην Αθήνα. Η μάνα μαγειρεύει, ο γιος σερβιρει και ο πατέρας υποδέχεται τον κόσμο με χαμόγελο και ενδιαφέρουσες ιστορίες. Για τα μεζεδάκια (δοκίμασε οπωσδήποτε μελιτζάνα στα κάρβουνα και φρέσκο ψαράκι) και για την ποικιλία σε ουζάκι και τσίπουρο τι να πρωτοπει κανείς.

Για old school αλλά ποιοτικές καταστάσεις, στου Λάζαρου ολοταχώς.

Γεωργίου Παπανδρέου 101, Νέα Φιλαδέλφεια|  210 2515455 

 

Το Ουζερί του Μήτσου
Εκ πρώτης όψεως δεν σου γεμίζει το μάτι, αλλά άπαξ και κάτσεις μια φορά, θα πας και θα ξαναπάς. Λαχταριστά μύδια, εξαίσιο "τηγάνι", μεζεδάκια γευστικότατα. Τσίπουρο και ουζάκι σε αφθονία και το άτομο πάει γύρω στα 17€.

Θα έχεις να το συστήσεις σε πολλούς μετά.

Πλατεία Ελευθερωτών 9, Χαλάνδρι 


 

Η Κρήτη
Στην οδό Βερανζέρου, βρίσκεται το πιο αυθεντικό κρητικό της Αθήνας. Αν δεν ήταν και τόσο "χωμένο", θα έκανε περισσότερο πάταγο από ότι ήδη κάνει. Ό,τι και να παρεις από τον κατάλογο (που δεν έχει αλλά θα στα πουν) θα αξίζει τη δοκιμή σου. 

Κι έτσι αν έχεις και κάποιον στην παρέα που δεν είναι του ούζου, άσε τον να τη βρει με ρακί.

Βερανζέρου 5, Πλατεία Κάνιγγος | 210 3826998

Σαρδελάκι
Αν θες να πας προς νότια, όλοι οι δρόμοι θα σε οδηγήσουν στο Σαρδελάκι. Κρατήσεις δεν κάνει (αλλά αξίζει την αναμονή), ωστόσο αν κάτσεις το φαγητό θα το αγαπήσεις. Οι τιμές του είναι τσιμπημένες αλλά οι μερίδες του μεγάλες και η ποιότητά του άψογη. Τι θα δοκιμάσεις; Αχνιστά μύδια και σουβλάκι σολωμού (σίγουρα). Κι απο ουζάκι; Μπόλικες ετικέτες για να έχετε επιλογές.

Φοίβης 15, Γλυφάδα | 211 4021195

Λαγουδέρα
Κι επειδή ούζο χωρίς Πειραιά δεν νοείται, τράβα πλώρη για Πέραμα και Λαγουδέρα. Τι γίνεται εκεί; Φρεσκότατο ψαράκι και οστρακοειδή για να συνοδεύσεις το ούζο σου με μεζέδες φτιαγμένους με μεράκι. Θεωρείται (επάξια) ένα από τα καλύτερα ουζερί της Αττικής.

Το άτομο να το υπολογίζεις γύρω στα 20-30€ (εκτός κι αν πάρεις όλο τον κατάλογο, που εκεί αλλάζει).

Λεωφ. Δημοκρατίας 33, Πέραμα| 210 4414154  

Δες εδώ που θα πας να πιεις τις καλύτερες μπύρες στην Αθήνα.