Οι καλύτερες παραλίες της Αττικής!

Για να μην κολυμπάς ανάμεσα σε γόπες και πλαστικά.
Οι καλύτερες παραλίες της Αττικής!



Αποφεύγεις τη θάλασσα στην Αθήνα και μένεις σπίτι μαυρίζοντας στην ταράτσα. Πρώτον δεν αντέχεις τον πολύ κόσμο και δεύτερον όλες τις παραλίες της Αττικής τις θεωρείς ακατάλληλες και βρώμικες. Για την πλειοψηφία αυτών έχεις τα δίκια σου. Αλλά να που υπάρχουν και κάποιοι μικροί παράδεισοι.

ΚΑΠΕ
Στην περιοχή του Σουνίου ανακάλυψα τις Σεϋχέλλες της Ικαρίας. Βράχος, μικρός κολπίσκος και (ω θεοί) καταγάλανα νερά. Πρέπει οπωσδήποτε να πας, αλλά νωρίς. Πολύ νωρίς, γιατί γεμίζει γρήγορα κόσμο και κατά τις 12 θα είστε ο ένας πάνω στον άλλο. Απέχει περίπου 1 ώρα και κάτι ψιλά από το κέντρο της Αθήνας.

Λεγραινά
Και πάλι στο Σούνιο. Αμμουδερή μεγάλη παραλία, ήρεμα νερά, θαμνάκια και ορισμένοι γυμνιστές να σουλατσάρουν... Η απόσταση από το κέντρο είναι και πάλι γύρω στη 1 ώρα και κάτι.

Αγία Μαρίνα
Όχι στο Πόρτο Ράφτη. Προς Βουλιαγμένη μεριά, θα βρεις έναν κόλπο και θα ξεχάσεις πως είσαι στην Αθήνα. Ποτέ την Κυριακή όμως. Θα χρειαστείς περίπου 50 λεπτά για να φτάσεις. Αλλά επαναλαμβάνω. Ποτέ την Κυριακή. 

Ψάθα
Από τις πιο μακρινές αλλά και τις πιο αγαπημένες. Βοτσαλάκι, μεγάλη ακτή και καθαρά νερά. Θα χρειαστείς περίπου 1,5 ώρα για να φτάσεις αλλά θα αποζημιωθείς και με το παραπάνω. Μην βιαστείς να γυρίσεις. Κάτσε μετά για ουζάκι και μεζέ σε ένα από τα ταβερνάκια της περιοχής.

Ερωτοσπηλιά
Κλασική αξία. Έχεις περάσει εκεί από εφηβικά μπάνια- κοπάνα, μέχρι μεγάλους έρωτες. Και πάλι νωρίς, αλλιώ την πάτησες (τα ξέρεις άλλωστε). Και η απόσταση; Μια αναπνοή (περίπου 45 λεπτά).

Βρωμοπούσι
Αυτοί που έδωσαν στην παραλία το συγκεκριμένο όνομα, το έκαναν για να την κρατήσουν για τον εαυτό τους. Καμία σχέση με το όνομά της, η μικρή παραλία της Κερατέας, έχει πεντακάθαρα νερά, γι' αυτό και την προτιμούν πολλές οικογένειες.

Σέσι
Είναι στο Γραμματικό και απέχει αρκετά από την Αθήνα (1- 1,5 ώρα). Το ψιλό βότσαλο και τα καθαρά νερά, σου δίνουν όμως δυο καλούς λόγους για να πας.

 

Και για να ξαπλώσεις ξέγνοιαστη στον ήλιο διάβασε εδώ όσα πρέπει να ξέρεις για το αντιηλιακό σου.