Τεχνόπολη: Σπουδαίοι καλλιτέχνες έρχονται στο Γκάζι

Έγινε το θαύμα! Ο Asaf Avidan (και όχι μόνο) στην Αθήνα
Τεχνόπολη: Σπουδαίοι καλλιτέχνες έρχονται στο Γκάζι



Οδηγούσα στην μπλοκαρισμένη Ηρακλείου, κοιτάζοντας το λαμπάκι της ρεζέρβας που είχε ανάψει, την ώρα που μου χυνόταν ο καφές στο κάθισμα του συνοδηγού. Και ακριβώς εκείνη τη στιγμή, μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας (βασικά, μόνο φθοράς) ακούω στο ραδιόφωνο "Ο Asaf Avidan στην Ελλάδα". Και εκεί συνειδητοποίησα ότι δέκα λέξεις αρκούν για να νιώσεις την ευτυχία. Γιατί η ευτυχία είναι στιγμές. Πολλές φορές μουσικές στιγμές.

"... στην Τεχνόπολη στις 24 Ιουνίου". Και μπήκα στο site της Τεχνόπολης, είδα, επιβεβαίωσα και επέστρεψα με δύο ακόμα συναυλιακές προτασούλες. Τρεις (Asaf included).

Asaf Avidan | 24 Iουνίου 2015

Γιατί να πας: Για ένα τρισεκατομμύριο λόγους. Δεν μπορώ να κρατήσω ήπιους τόνους, λυπάμαι. 

"Ποιος δεν έχει κάνει αμέσως Shazam ακούγοντας το «Love it or Leave it” ή το “Over my Head”; Ποιος δεν έχει αναρωτηθεί σε ποιον ή σε...ποιαν ανήκει αυτή η ιδιαίτερη φωνή με την μοναδική χροιά και την ξεχωριστή ταυτότητα; Γιατί αν ακούσεις μία φορά τον Asaf Avidan αποκλείεται να τον ξεχάσεις. Όπως και έγινε 7 χρόνια πριν, όταν κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ “Asaf Avidan & The Mojos” όπου υπήρχε και το super single One Day.
 
Τον Ιούνιο του 2015 ο Asaf Avidan θα έρθει για πρώτη φορά στην Ελλάδα και αυτή θα είναι μια σπάνια ευκαιρία να τον δεις από κοντά και να τον ακούσεις live".

Είσοδος: 23-32€

 

15o Athens Technopolis Jazz Festival |3- 7 Ιουνίου 2015

Γιατί να πας: Γιατί είναι κάθε χρόνο και καλύτερα. Και γιατί είναι πια σταθερή αξία.

"Ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της Αθήνας, το Athens Technopolis Jazz Festival, συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια, και τα γιορτάζει με τέσσερις ημέρες γεμάτες μουσική.
 
Η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων γίνεται το επίκεντρο του κόσμου, φιλοξενώντας jazz τάσεις από κάθε σημείο του πλανήτη, με μουσικά συγκροτήματα που θα μας ταξιδέψουν σε απρόσμενα μελωδικά μονοπάτια, ενώ παράλληλες εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στους  χώρους της".

Μore info: Soon

Eίσοδος: Ελεύθερη (αυτό θα πει γιορτή)

 

Beth Hart | 30 Ιουνίου 2015

Γιατί να πας: Γιατί είναι μία από τις μεγαλύτερες ερμηνεύτριες της γενιάς της. Tονίζω το "ερμηνεύτριες".

"Για 20 χρόνια καθηλώνει το κοινό της με την απίστευτη δύναμή της, το εύρος της φωνής και των καλλιτεχνικών της δυνατοτήτων και την ψυχή της.

Η απίστευτη φωνή της Beth είναι που παρακίνησε τους κιθαρίστες-θρύλους Jeff Beck, Slash, Joe Bonamassa και Buddy Guy να παίξουν μαζί της  τόσο δισκογραφικά όσο και ζωντανά. Συναυλία με τον Jeff Beck, συναυλίες και δύο μαγικά άλμπουμ  με τον Joe Bonamassa (Don’t Explain και Seesaw), δύο δίσκους δυναμίτες με τον Slash (στο κομμάτι της Beth, “Sister Heroine” και στο “Mother Maria”  του Slash) και στο πολύ ιδιαίτερο blues album Rhythm and Blues με τον Buddy Guy. Είναι απόλυτα φυσικό λοιπόν, που έχει προταθεί για δύο Βραβεία Blues μουσικής".

Είσοδος: 20-30€

 

 

Δες εδώ τις υπόλοιπες super hot συναυλίες που δεν θα χάσεις αυτό το θερμό (καλλιτεχνικά) καλοκαίρι.