Συναυλίες 2015: Όλες όσες δεν πρέπει να χάσεις φέτος το καλοκαίρι

To Rockwave «κλείνει» τα 20 και οι καλεσμένοι του είναι κάτι παραπάνω από επίτιμοι!
Συναυλίες 2015: Όλες όσες δεν πρέπει να χάσεις φέτος το καλοκαίρι



Τα ονόματα (ευτυχώς) ανακοινώνονταν λίγα- λίγα και αποφύγαμε τα εγκεφαλικά επεισόδια. Φέτος το συναυλιακό καλοκαίρι είναι κάτι παραπάνω από δυνατό, αφού κάποιοι από τους καλλιτέχνες που θα ανέβουν στις ελληνικές σκηνές είναι από αυτούς που έχεις την ευκαιρία να δεις once in a lifetime. Δύο ονόματα θα πω: The Black Keys και Robbie Williams. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

C.W.Stoneking |Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015 
Αυτό το 40χρονο αγόρι είναι σαν να ξεπήδησε από κάποια μουσική σκηνή των αρχών του προηγούμενου αιώνα. Ο Stoneking μαζί με την μπάντα του, παράγει τη δική του μουσική σε blues, hokum και jungle ήχους, ενώ από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στο ευρύ κοινό (πριν τρία χρόνια), όλα έδειξαν ότι ένας νέος μεγάλος καλλιτέχνης ήρθε για να αναβιώσει τη μουσική των 20’s και 30’s, με μία νέα ματιά.

Στην Ελλάδα ο κόσμος τον αγαπάει πολύ και εκείνος μας τιμά για δεύτερη φορά με την παρουσία του. Μεγάλη μας τιμή Κε C.W.Stoneking!

Που: Fuzz Live Music Club 

Ώρα έναρξης: 21:30

Εισιτήρια: 20€

The Stranglers |Σάββατο 23 Μαΐου 2015
Ένα από τα διασημότερα και πιο σημαντικά συγκροτήματα της βρετανικής rock'n'roll σκηνής, μετά από 40 χρόνια κοινής πορείας, έρχονται με φόρα στην Ελλάδα για μία συναυλία που θα ξυπνήσει μνήμες στους μεγαλύτερους και θα προκαλέσει θαυμασμό στους νεότερους.

«Μπορεί πολύ λογικά να αναρωτιέστε τι στην ευχή κάνουμε ακόμα εδώ. Η τελευταία μας περιοδεία, το 2014, ήταν η πιο επιτυχημένη που κάναμε ποτέ, με τα περισσότερα sold out στην καριέρα μας! Κάναμε όλα τα λάθος πράγματα – και τελικά αποδεικνύεται πως ήταν σωστά», ομολόγησε ο Jean-Jacques Burnel, μπασίστας και τραγουδιστής της θρυλικής μπάντας.

Που: Fuzz Live Music Club 

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00

Εισιτήρια: 24-30€

Τhe Black Keys | Σάββατο 30 Μαΐου 2015
Θα ήταν σοβαρός λόγος για να οργανώσω ταξίδι στο εξωτερικό. Αλλά οι θεοί άκουσαν τόσο τις δικές μου όσο και τις προσευχές των χιλιάδων fan τους στην Ελλάδα και οι υπεύθυνοι του Rockwave, αποφάσισαν η έναρξη του φεστιβάλ να γίνει με την τιτανοτεράστια αυτή μπάντα.

Το duo από το Ohio θα ανέβει στη σκηνή του Τerra Vibe για να μας τρελάνει με τις μουσικάρες του. Ξεκίνησαν το 2000, τελειώνοντας το σχολείο και σήμερα είναι ίσως ανάμεσα στα πιο πολλά υποσχόμενα συγκροτήματα του παγκόσμιου μουσικού στερεώματος. Το album τους El Camino τους προσέφερε τη διεθνή επιτυχία που τους άξιζε, προσφέροντάς μας ροκ θησαυρούς με blues και garage επιρροές.

Αναμένουμε να ξεβιδωθούμε λοιπόν.

Που: Terra Vibe Park

Εισιτήρια: 42€

Robbie Williams | Σάββατο 20 Ιουνίου 2015
Ευτυχώς οι άνθρωποι του Rockwave μας σκέφτηκαν και έδωσαν λίγο χρόνο από το ένα σοκ στο άλλο. Robbieeeeeeee Williamsssssss. Και τα απανταχού κορίτσια ουρλιάζουν στο άκουσμα.

Ο Μr Let me Entertain You, στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας του, αποφάσισε να περάσει και μία βόλτα από εδώ, κάνοντας ευτυχισμένες όλες εμάς που θέλαμε από έφηβες να τον παντρευτούμε, εεε με συγχωρείτε, να τον ακούσουμε, ήθελα να πω. Οι δε άντρες, πωρωμένοι με την αλητεία του rock star θα πάρουν αγκαζέ τις ντάμες τους και κουτρουβαλώντας θα πάνε μέχρι τη Μαλακάσα για να ένα από τα πιο ξεσηκωτικά live του φετινού καλοκαιριού.

Για την ιστορία, ο εκκεντρικός σύζυγος, εμ τραγουδιστής ήθελα να πω, έχει πουλήσει 70.000.000 δίσκους παγκοσμίως ενώ έχει κερδίσει 17 Brit Awards, τα περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο καλλιτέχνη στην ιστορία του θεσμού.

Τον Robbie θα ανοίξει η Κοvacs.

Που: Terra Vibe Park

Εισιτήρια: 54-98€  

Prodigy |4 Iουλίου 2015
Δεν γινόταν να μην μπουν σε αυτή τη λίστα. Όσες φορές έχω πει ότι δεν τους έχω δει live, φάσκελα εκσφενδονίζονται πανταχόθεν. Φέτος θα το τολμήσω. 

«Στο Braintree του Essex το 1990 συναντήθηκαν ο Liam Howlett o Keith Flint και ο Μaxim Reality.Η ιστορία της ηλεκτρονικής μουσικής δεν ήταν πια η ίδια. Το όνομα των The Prodigy έγινε συνώνυμο αυτής, τη δεκαετία του 1990, ενώ τα «οργιώδη» shows τους μνημονεύονται ακόμη από κάθε θεατή που τα έζησε».

Εισιτήρια: 39-46€ 

Parov Stelar | 15 Ιουλίου 2015
Δεν χρειάζεται να κάνω κάποια ειδική παρουσίαση. Ο Κος Stelar και η μπάντα του είναι αγαπημένοι και πολύ- τιμημένοι από το ελληνικό κοινό. Φέτος, θα εμφανιστεί για δεύτερη φορά στη χώρα μας, στα πλαίσια του Eject Festival.

Αν όμως δεν πει το Lost In Amsterdam ή το The Phantom ούτε αυτή τη φορά, δεν θα του δώσω άλλη ευκαιρία. 

Εισιτήρια: 30-50€

Manu Chao | Τρίτη 21 Ιουλίου 2015
E ναι! Τι να πει κανείς σε αυτή την περίπτωση; Τίποτα, γιατί έχουν μιλήσει οι προηγούμενες εμφανίσεις του στη χώρα μας. Πέρυσι η Θεσσαλονίκη έζησε ένα live που θα θυμάται για χρόνια. 

Φέτος η ιστορία επαναλαμβάνεται και εμείς θα γεμίσουμε χώμα παπούτσια, ρούχα και μαλλιά από το χορό. 

Για την ιστορία «ο Manu Chao, τo 1998 με το Clandestino, τάραξε τα νερά της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας και έκτοτε κυκλοφόρησε μία σειρά εξαιρετικών δίσκων με όποιο μουσικό project και αν καταπιάστηκε».

Το να τον δεις live μόνο ως «συναυλιακή εμπειρία» μπορεί να χαρακτηριστεί. 

Εισιτήρια: 12-19€

 

Δες εδώ που θα πιεις τα καλύτερα cocktail στην πόλη, για να αποφασίσεις με την παρέα σου για που θα κλείσετε τελικά εισιτήρια.