6 ηθοποιοί που έδωσαν καταπληκτικές ερμηνείες επειδή ήταν μεθυσμένοι

Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια, έχουν κάνει τις καλύτερες ταινίες
6 ηθοποιοί που έδωσαν καταπληκτικές ερμηνείες επειδή ήταν μεθυσμένοι



Ένας από τους βασικούς κανόνες που μαθαίνεις από την πρώτη ημέρα στην δουλειά (αν όχι από τότε που αρχίζεις να καταλαβαίνεις τι συμβαίνει γύρω σου σαν άνθρωπος), είναι ότι δεν πίνεις ποτέ εν ώρα εργασίας. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στο Hollywood, καθώς όπως τόσα χρόνια όλοι προσπαθούν να μας πείσουν, και οι ηθοποιοί άνθρωποι είναι. Και μάλιστα συμμετέχουν σε μια δουλειά που μπορεί να στοιχίσει εκατομμύρια και κάθε καθυστέρηση στο γύρισμα μετριέται σε χρήματα.

Υπάρχουν όμως κι εκείνες οι ελάχιστες περιπτώσεις που οι ίδιοι οι συντελεστές ταινιών προέτρεψαν τους ηθοποιούς να βγουν μεθυσμένοι στα γυρίσματα για να πείσουν στον ρόλο τους. Ή απλά η γνωστή μέθοδος υποκριτικής ήταν μια πολύ καλή δικαιολογία για τον αλκοολισμό. Όπως και να’χει μερικές από τις πιο εκπληκτικές μεθυσμένες σκηνές, ήταν όντως μεθυσμένες.

Dazed and Confused

Σχεδόν όλο το cast της high school ταινίας του πρωτοεμφανιζόμενου τότε σκηνοθέτη Richard Linklater (Boyhood) ήταν κυριολεκτικά μεθυσμένο και φτιαγμένο. Ο ίδιος ο σκηνοθέτης τους πρότεινε να πίνουν μπύρα όλη την ώρα, ενώ αποκάλυψε κάποια στιγμή ότι αρκετοί είχαν καπνίσει όντως χόρτο για τις ανάγκες της ταινίας. Αν σκεφτείς ότι οι περισσότεροι ηθοποιοί ήταν τότε πολύ νέοι, καταλαβαίνεις ότι η ταινία ήταν ο καλύτερος χώρος εργασίας για την εποχή.

Days of Wine and Roses – Jack Lemmon

Ήταν άραγε ο μοναδικός τρόπος για τον κωμικό Lemmon να παίξει πιο σοβαρούς ρόλους; Πάντως το σίγουρο είναι ότι ήξερε πολύ καλά πως να παίξει τον μεθυσμένο. Για τις ανάγκες της ταινίας ο Lemmon έπινε τόσο πολύ παρέα με τον σκηνοθέτη, που στο τέλος των γυρισμάτων οι υπόλοιποι συντελεστές τους πρότειναν να πάνε σε αποτοξίνωση.

Animal House

Όλοι, μα όλοι οι ηθοποιοί της ταινίας έπιναν ασταμάτητα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Δεδομένοι ότι κανείς τους δεν είχε υπάρξει μέρος κολλεγιακής αδερφότητας, ο σκηνοθέτης επέλεξε να τους κάνει να δεθούν μεταξύ τους, βάζοντας τους στο αντίστοιχο κλίμα. Όχι μόνο έπιναν συνεχώς, αλλά κάποια στιγμή πήγαν ακάλεστοι σε πραγματικό πάρτυ αδερφότητας, ενώ μια άλλη φορά έκλεψαν το πιάνο του ξενοδοχείου για να έχουν μουσική στα δωμάτια τους. Προς έκπληξη όλων, ο  μοναδικός που δεν συμμετείχε στο πάρτυ ήταν το κυριολεκτικό party animal, John Belushi, ο οποίος όμως είχε άλλες υποχρεώσεις και έπρεπε να μείνει αμέθυστος.

Τα Σαγόνια Του Καρχαρία – Robert Shaw

Τα ήθελε και τα έπαθε ο Steven Spielberg, ο οποίος για κάποιο λόγο αναζητούσε μόνο βετεράνους ηθοποιούς με προβλήματα αλκοολισμού για τον ρόλο του θαλασσοδαρμένου Quint. Ο Shaw δεν έχασε την ευκαιρία και έπινε συνεχώς ανάμεσα στις λήψεις, προκαλώντας μάλιστα κάποια στιγμή τον συμπρωταγωνιστή του, Richard Dreyfuss, να πετάξει το ποτό του Shaw στην θάλασσα.

Fury – Michael Pena

Όλα τα περιμέναμε από την ταινία που οι πρωταγωνιστές της πλακώνονταν πριν τις σκηνές για βγει αληθινή η ένταση των στρατιωτών. Αλλά να επιτρέψουν στον άνθρωπο που οδηγεί το τανκ να μεθύσει, όχι. Ο Pena αποφάσισε ότι μια συγκεκριμένη σκηνή, την στιγμή όπου έχει το μοναδικό ξέσπασμα που αξίζει να αναφερθεί από την ταινία, έπρεπε να έχει μεθύσει. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι έφερε κρυφά ουίσκι στο πλατό για να το πετύχει.

Αφήνοντας το Las Vegas – Nicolas Cage

Ο ηθοποιός έπρεπε να υποδυθεί έναν αλκοολικό ήρωα που οδηγεί τον εαυτό του στον θάνατο μέσα από το ποτό. Καταλαβαίνω την δυσκολία και την ανάγκη για τον απόλυτο ρεαλισμό, αλλά εδώ μιλάμε για τον Nicolas Cage. Δεν του δίνει εύκολα την άδεια να πιεί ή να κάνει ναρκωτικά. Για να προετοιμαστεί για τον ρόλο, πήγε για δυο εβδομάδες με έναν φίλο του στο Δουβλίνο, όπου έπινε ασταμάτητα και βιντεοσκοπούσε τον εαυτό του, για να δει αργότερα πως συμπεριφερόταν μεθυσμένος. Παραδόξως, τίποτα το τρομακτικό δεν συνέβη στα γυρίσματα.