5 ταινίες για όσους αντιπαθούν την μέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Αν η σημερινή σου διάθεση είναι «love sucks» ρίξτο στις ταινίες
5 ταινίες για όσους αντιπαθούν την μέρα του Αγίου Βαλεντίνου



Ας είμαστε ειλικρινείς. Ανάμεσα στις τόσες χιλιάδες γυναίκες που ονειρεύονται πως θα γιορτάσουν την σημερινή ημέρα με τον έρωτα (της ζωής τους; της χρονιάς; της εποχής;) τους, υπάρχεις κι εσύ. Εσύ που είτε είσαι μόνη σου και δεν θες ν’ ακούς για αγάπες, είτε χώρισες πρόσφατα και όλες οι σχέσεις σου φαίνονται καταδικασμένες, είτε .... «συμπλήρωσε ό,τι άλλο αισθάνεσαι σήμερα».

Μην ανησυχείς.  Σ’ έχουμε φροντίσει και εσένα και σου προτείνουμε τις καλύτερες ταινίες του επιστημονικού θέματος «love sucks».

 

(500) Days of Summer

Η ιστορία της ταινίας είναι σίγουρα βιώμα του σεναριογράφου και νιώθω ότι ο σεναριογράφος θα μπορούσε να είναι μια από τις φίλες μου. Ο Joseph Gordon – Levitt είναι ένας γλυκούλης συγγραφέας ευχετήριων καρτών, που έστησε ολόκληρη τη ζωή του γύρω από την Summer, αλλά όπως ο τίτλος υπονοεί η σχέση τους κράτησε 500 μέρες και εκείνη ήθελε να μείνουν φίλοι.  Ξέρεις το συναίσθημα. Είναι αυτό που σε κάνει να θες να κόψεις το κεφάλι σου και να το πετάξεις στον τοίχο.

 

American Beauty

Ξέρεις τι έρχεται (συνήθως) μετά τον έρωτα...ο γάμος. Και αν θέλεις να ξέρεις τι έχεις αποφύγει αυτήν την χρονιά, που δεν έχεις Βαλεντίνο, τότε η καλύτερη απόδειξη δυστυχίας είναι το American Beauty.

 

The Break-Up

Βέβαια τις περισσότερες φορές μετά τον έρωτα, έρχεται ο χωρισμός. Έχεις βρεθεί ποτέ στην κατάσταση όπου ερωτεύτηκες κεραυνοβόλα, μετακόμισες μαζί του κι ένα χρόνο αργότερα (και πολύ σου βάζω) συνειδητοποιήσατε ότι δεν αντέχετε μαζί; Το χειρότερο σ’ αυτόν τον χωρισμό είναι το ποιος θα μείνει στο σπίτι σας και ποιος θα μετακομίσει. Το καλύτερο παράδειγμα: ο Vince Vaughn και η Jennifer Aniston.

 

War of the Roses

Ωωωω, όλα τα κατεστραμμένα πράγματα, το σπίτι χωρίς έπιπλα, η ταινία των ταινιών για τους χωρισμούς. 40 λεπτά στην ταινία και θα μ’ ευγνωμονείτε για πάντα.

My Best Friend’s Wedding

Κλασική περίπτωση μυστικού έρωτα και μονόπλευρου. Είπα μονόπλευρου; Ο έρωτας προς κάποιον που δεν σε θέλει και μάλιστα προς τον καλύτερο σου φίλο, μπορεί να έχει μόνο ένα αποτέλεσμα. Τουλάχιστον το 99% των φορών. Δες την Julia Roberts να το ανακαλύπτει όχι με ιδιαίτερη χάρη και πιες ένα cocktail για μένα, που σ’ έσωσα και πάλι.