7 ταινίες που σου δίνουν 7 διαφορετικά μαθήματα ζωής!

Το "My Sister’s Keeper" το έχεις δει; Μήπως το "Thelma and Louise";
7 ταινίες που σου δίνουν 7 διαφορετικά μαθήματα ζωής!



Η μέρα μικραίνει, ο καιρός αλλάζει, τα φύλλα έχουν πέσει και εσύ πια αρχίζεις και βγαίνεις όλο και πιο λίγο. Μαζεύεσαι σπίτι με φίλους και προτιμάς να βλέπεις ταινίες ή να παίζεις επιτραπέζια. Μια τέλεια ιδέα λοιπόν, μιας και είσαι σε αυτό το mood είναι να δεις τις παρακάτω ταινίες που έχουν να σου μεταφέρουν κάποια σπουδαία μηνύματα. 

1. My Sister’s Keeper
Είναι μια από τις πιο συγκινητικές ταινίες που μπορείς να δεις. Ειδικότερα αν έχεις αδελφή θα το βιώσεις λίγο πιο έντονα. Η ιστορία αν και είναι αρκετά στενάχωρη, διότι αφορά ένα κοριτσάκι που έχει καρκίνο και τη προσπάθεια της οικογένειας να τη σώσει με τον οποιοδήποτε χρόνο, θα σε βάλει σε διαδικασία να σκεφτείς λίγο παραπάνω κάποια αυτονόητα πράγματα και σχέσεις. Όπως είναι για παράδειγμα η σχέση που έχουν μεταξύ τους δυο αδελφές και τι θυσίες μπορεί να κάνει η μια για την άλλη.

2. Mulan
Μπορεί να σου φαίνεται ένα απλό Disney cartoon, αλλά όπως όλες οι ταινίες της Disney μπορούν να σου μεταφέρουν ένα μήνυμα. Η Mulan στην προκειμένη, σε παροτρύνει να ζήσεις τη ζωή σου όπως ακριβώς θέλεις εσύ και όχι όπως θα σου υποδείξει η οικόγενειά σου και ότι αξίζει να παλέψεις για τα δικά σου ιδανικά και επιθυμίες.

3. John Tucker Must Die
Μπορεί να την καταστάσεις στις ελαφριές ταινίες ή στις λεγόμενες "χαζογκομενίστικες" αλλά παρόλα αυτά εκτός από ευχάριστη και αστεία μπορεί να σου μεταδώσει το μήνυμα πως αν οι γυναίκες ενωθούν για έναν κοινό σκοπό, ότι και αν τους χωρίζει, μπορεί να πετύχουν το στόχο τους. Και είναι κάτι που χρειάζεσαι που και που, να ξέρεις πως μπορείς να βρεις συμμάχους ακόμα και από το αντίπαλο δέος!

4. Juno
Η Ellen Page είναι μια έφηβη που μένει καταλάθος έγκυος και που πραγματικά η στάση της μπορεί να σε εμπνεύσει. Έτσι όπως χειρίζεται την αλλόκοτη, για την ηλικία της, κατάσταση είναι πραγματικά παράδειγμα προς μίμηση. Διότι καταφέρνει και γυρνάει μια απροσδόκητη αλλαγή στη ζωή της προς όφελός της. Αξίζει να τη δεις!

5. The Hunger Games
Το Hunger Games είναι η απόδειξη ότι ένα κορίτσι μπορεί να τα καταφέρει ακόμα και στην πιο δύσκολη κατάσταση που μπορεί να της τύχει και να μην έχει ανάγκη κανέναν άντρα. Μπορεί να ηγηθεί μιας κατάστασης, να επιβιώσει και να σώσει όποιον την έχει ανάγκη. 

6. Thelma and Louise
Είναι μια από τις all time classic ταινίες για γυναίκες με την Susan Sarandon και την Geena Davis να δίνουν την καλύτερη τους ερμηνεία. Η ιστορία είναι μια τρελή περιπέτεια με ένα απροσδόκητο τέλος και με δυνατά μηνύματα. Το δίδαγμα είναι ότι η ζωή μιας γυναίκας δεν μπορεί να εξαρτάται από έναν άντρα ούτε θα πρέπει να την καθορίζει το πως της έχει φερθεί.

7. Bend It like Beckham
Το δίδαγμα της συγκεκριμένης ταινίας είναι το εξής ~> Μια κοπέλα μπορεί να είναι μια καλή αθλήτρια σε ένα αντρικό άθλημα. Έχει ικανότητες εξίσου με έναν άντρα. Και επίσης 
σε μαθαίνει κάποια πράγματα για τις Ασιάτισες και τις οικογενειακές τους παραδόσεις.

Είχες εμμονή με το Gossip Girl; Δες πως είναι σήμερα οι πρωταγωνιστές της σειράς αλλά και που βρίσκονται!